SPOR - 01 Ekim 2021 Cuma 11:40

Busenaz Sürmeneli: "Dünya Şampiyonası’nda dövüşmeyi istiyorum"

A
A
A
Busenaz Sürmeneli: "Dünya Şampiyonası’nda dövüşmeyi istiyorum"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, şimdiki hedefinin Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda en iyi şekilde mücadele etmek olduğunu söyledi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, şimdiki hedefinin Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda en iyi şekilde mücadele etmek olduğunu söyledi.


Busenaz Sürmeneli ve beraberindeki Boks Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme, Ordu Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç’i ziyaret etti. Milli sporcuyu karşılayan Genç, 23 yaşındaki sporcu Busenaz’ın başarısının tüm ülkeyi gururlandırdığını söyledi.


Ziyarette konuşan Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Busenaz Sürmeneli’nin son kampını Ordu’da yaptığını hatırlatarak, "Ordu’da, tarihi günlerimizden birini yaşıyoruz. Türk boksuna ve Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Boks Milli Takım Direktörümüz Cahit Süme hocamız ile birlikte ilimize ziyarete geldi. Sporcu ve antrenörümüzün, son kampını ilimizde hazırlayıp buradan uğurlamıştık. Tüm dünyaya ’Bir ölür, bin diriliriz’ sözü ile altın madalyasıyla ve İstiklal Marşı’nı dünyaya dinletmesiyle göğsümüzü kabarttı, biz kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.



Cahit Süme: "Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmayı düşünüyoruz"


Olimpiyattan sonra sevinç duygularının halen devam ettiğini ifade eden Busenaz Sürmeneli’nin Antrenörü Cahit Süme ise, "Sürekli davetler alıyoruz. Son kampımızı gitmeden Ordu’da yaptık. Spor İl Müdürümüz Mustafa Genç bizimle müthiş derecede ilgilendi. Keşke tüm il müdürlerimiz bu şekilde duyarlı olsa, çok daha başarılı sporcuların çıkacağına inanıyorum. Müthiş bir moral ile olimpiyatlara katıldık ve sonucunu da gördük. Önümüzde aralık ayında yapılacak olan dünya şampiyonası var, inşallah ona da en güzel şekilde hazırlanmayı düşünüyoruz" diye konuştu.


Milli sporcu Busenaz Sürmeneli de kazandığı altın madalyanın arkadaşında milyonlarca dua eden insanın olduğunu ifade ederek, "Sporcunun halinden sporcu anlar diye söz vardı, o sözü burada hissettim. Burada, spor il müdürlerimiz ne isterlerse yapabiliyormuş, onu öğrendik. Çok güzel hazırlandık. Olimpiyata gitmeden önce bir yazı yazmıştım ve orada bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğimiz söylemiştim. Temsil ettim ve geldim. Bu madalya zaten gençlere ve umut ışığı olabilecek herkese armağan olsun. O madalyanın arkasında milyonlarca kişinin duası var" ifadelerini kullandı.



"Dünya Şampiyonası’nda dövüşmeyi istiyorum"


"Bizim en büyük hedefimiz olimpiyat şampiyonluğuydu, onu aldık" diyen Sürmeneli sözlerine şöyle devam etti:


"Dünya şampiyonası ülkemizde olmasaydı katılmayacaktık çünkü inişe geçmemiz lazım. Ancak İstanbul’da olacağını öğrendik. Ben, ülkemde dövüşüp İstiklal Marşımızı okutmayı ve insanların duygularını görmeyi çok istiyorum. O yüzden dövüşmek istediğimizi söyledim. Önemli olan psikoloji, ben de öyle bir sporcuyum, şu anda Dünya Şampiyonası’nda dövüşmeyi istiyorum ve en iyi şekilde mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.


Ziyarette Spor İl Müdürü Genç, Busenaz Sürmeneli ve antrenörü Cahit Süme’ye çeşitli hediyeler verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.
Aydın Nazilli’de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrenciler, hazırladıkları projelerini heyecanla protokol üyelerine anlattı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda öğrenciler, hazırladıkları bilimsel çalışmaları davetlilere detaylarıyla anlattı. 17 projenin yer aldığı fuarda 13 tasarım, 4 inceleme, 1 de araştırma projesi yer aldı. Öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı çalışmalar, protokol üyelerinden tam not aldı. Fuarın tek araştırma projesi olan “Bukalemun Saha Çalışması” projesi dikkat çekti. Bukalemunların tanıtımını ve ekosisteme olan katkılarının öne çıkarıldığı çalışmada öğrenciler, köylerdeki vatandaşlara bukalemunlar hakkında bilgi verdi ve bu hayvanın ne kadar tanındığına dair araştırma yaptı. Alper Barlık danışmanlığında projeyi hazırlayan öğrenciler İlknur Atik ve Bahriye Çiftçi, bukalemunların öldürülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız bukalemunların tanıtımlarını sağlamak ve bitki zararlıları ile mücadelesinde etkisini göstermek. Kıyı bölgelerinde daha çok varlık gösteriyor. Hassas bir hayvan oldukları için en ufak bir etkileşimde ölebiliyorlar. Bu yüzden insanlarımızı bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Soylarını devam ettirmek istiyoruz. İnsanlar bukalemunları yakalayıp öldürüyor, bazıları ilaç yapıyor. Tıpta böyle bir şeyin karşılığı yok ama halk arasında böyle bir inanış var. Arslanlı Mahallesini pilot bölge olarak seçtik. Mahalle sakinlerine bukalemunları tanıttık. Orada 100 kişi ile röportaj yaptık, 78 kişi bukalemunları tanımadığını söyledi. Kalanı ise tanıyıp öldürdüklerini söyledi. Biz de yararlarını anlattık” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu Gölcük Koray Aydın Parkı mevkiinde bulunan atıl haldeki iş merkezi eğitim yuvasına dönüştü. Gölcük Belediyesi’nin girişimleri ve yasal prosedürün tamamlanmasıyla, özel mülkiyette olan bağımsız bölümler üzerindeki tüm tedbir, şerhlerin kaldırılması sonrasında, kalıcı iş yerlerinin tümünün Maliye Hazinesi adına tapuda tescili işlemi tamamlandı. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen Donanma Mahallesi Pazarlıdere Caddesi üzerindeki iş merkezi, hızla sürdürülen inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla eğitim yuvasına dönüştü. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teknik ve statik açıdan son derece sağlam olduğu belirlenen 4800 metrekare kullanım alanı bulunan binada inşaat çalışmaları tamamlandı. Hazır olan bina 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde eğitim yuvası olacak. Binanın bir buçuk katı lise statüsünde özel eğitim meslek okulu olacak. Binanın geri kalan kısmının eğitim amaçlı olarak ne şekilde kullanılacağına İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü karar verecek. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında inşa edilen iş merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Sezer, "Atıl durumdaki iş merkezinin mahallemiz için sorun olmaktan çıkması, milli servetin korunması ve eğitime kazandırılmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.