EKONOMİ - 25 Kasım 2025 Salı 13:26

DOKA’nın Yönetim Kurulu Ordu’da toplandı

A
A
A
DOKA’nın Yönetim Kurulu Ordu’da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 172. Yönetim Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol’un ev sahipliğinde Ordu’da gerçekleştirildi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol, "Yönetim Kurulu toplantımızda ilk olarak bu yıl uygulanmaya başlanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvurulanına dair bilgi verilecektir. 30 Eylül 2025 tarihinde tamamlanan başvuru döneminde Bölgemiz toplamda 94 ön başvuruyla ülke genelinde birinci sırada yer almıştır. Bu kapsamda başvuru sürecinde desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerimize ve sektör temsilcilerimize ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.


Vali Erol, Yerel Kalkınma Hamlesi Programının sonraki dönemde yatırım konularına dair öneriler görüşüleceğini belirterek, "Toplantı gündemimizin devamında, bölgemizin mavi ekonomi konusunda mevcut durumu ve ajansınızın balık işleme ve atıklarından kolajen üretimi fizibilitesi, Karadeniz Bölgesi yat turizmi potansiyeli, bölgemizde deniz ve su sporlarının geliştirilmesi ve mavi bayrak plaj fizibiliteleri konularında planladığı çalışmalar hakkında bilgi verilecektir" diye konuştu.



"Başvuruların potansiyel yatırım tutarının toplam 38,5 milyar TL"


Yapılan başvuruların potansiyel yatırım tutarının toplam 38,5 milyar TL olduğunu ve söz konusu projelerin hayata geçmesi durumunda bölgede 5 bin 556 kişilik ilave istihdam oluşturulması beklendiğini kaydeden Vali Erol, "Ajansımızın Yerel Kalkınma Hamlesi programına yönelik tanıtım çalışmaları kapsamanda 52 tanıtım-bilgilendirme etkinliği gerçekleştirilmiş, bu etkinliklere bin 192 kişi katılmıştır. Ayrıca, bilgilendirme ve teknik destek sağlama amacıyla 286 firma, kurum ziyareti, 936 telefon görüşmesi ve yaklaşık 3 bin adet e-posta iletimi yanıtlanması ile bölgeden ve bölge dışından potansiyel yatırımcıların programa erişimi etkin şekilde sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi.


Toplantıya Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Gümüşhana Valisi Aydın Baruş, Ordu Valisi Muammer Erol, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay katıldı.



DOKA’nın Yönetim Kurulu Ordu’da toplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa’da kız kardeşinin yanındaki genci bıçaklayarak öldürdü Gaziosmanpaşa’da bir kişi, iddiaya göre kız kardeşinin yanında gördüğü şahsı bıçakladı. Yaralı genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli ise polis merkezine giderek teslim oldu. Olay dün akşam saat 23.38 sıralarında Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1137 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Murat Yaşar (25), sokak üzerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu bacaklarından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Murat Yaşar, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kız kardeşinin yanında görüp sinirlendi Olayın şüphelisi olduğu öğrenilen Serhat K.’nın (25), kız kardeşini Murat Yaşar ile birlikte gördüğünü, bu nedenle öfkelendiğini ve yaşanan tartışmanın ardından bıçaklama olayının gerçekleştirdiği öne sürüldü. Şüpheli Serhat K.’nın olay sonrası Şehit Gökhan Topçu Polis Merkezi Amirliği’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Mahalle sakini İsmail Arabacı, "Arkadaş oldukları için olmuş. Daha fazlasını bilmiyoruz. Çocuğu ben tanımıyorum ama komşularım. Tam samimiyetimiz yok. Diğerlerini tanıyorum. İyilerdi biz bir kötülük görmedik" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Samsun 613 Türk’ün katledildiği Hocalı Katliamı, Samsun’da anıldı Ermeniler tarafından 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Türk’ün katledildiği Hocalı Katliamı, Samsun’da anıldı. Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı Türk sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesinin 34. yıl dönümünde Karadeniz Azerbaycan Türkleri ve Türk Soydaşlar Derneği tarafından Samsun’da Hocalı Katliamı Şehitleri Anma ve Hocalı Gözyaşım programı düzenlendi. Azerbaycan’ın resmî açıklamasına göre 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 kişinin öldürüldüğü katliamın anma programında konuşan dernek başkanı Dr. Mesude Veliyeva Altun, şunları söyledi: "Hocalı soykırımını anmak için Samsun’da toplandık. Soykırım, çok vahşi ve acı verici bir olay. Hocalı katliamı tarihteki en büyük suçlardan birisidir. O karlı kışta, soğuk havada Hocalı’nın insanlarına Ermeni kuvvetleri vahşeti yaşattı. İnsanlarımız evlerinden ayrı düştü, ormanlara dağıldı. Çoluk, çocuk, yaşlı kimseyi ayırt etmeden 613 vatandaşımızı katlettiler. Bu katliamları kendi gözlerimizle de gördük. Cesetlerimizi bile vermiyorlardı. Cesetlerimiz tanınmaz hâlde idi. Ermeni Zori Balayan bu vahşeti kendi kahramanlıkları gibi anlatıyordu. Birçok Türk evinde çocukların cama çivilendiğini, işkence edildiğini gördük. Zorbalayan da doktor ve kendi bıçağıyla çocukların derisini yüzerek bir Türk çocuğunun kaç dakikada öldüğünü görmek istediğini ve 7 dakikada öldüğünü söylüyor. Hamile kadınlarımızın karnını süngüyle deldiler. Birçok Türk’ü alıp işkence yapmışlardı. Biz, sadece Hocalı değil tüm şehitlerimizi her gün anıyoruz. Onların sayesinde ayaktayız. Allah, şehitlerimizden razı olsun. Şu anda topraklarımız varsa, yaşıyorsak, Karabağ’ı geri alabildiysek çok şükür o şehitlerimiz sayesindedir. Biz, şehitlerimize ömür boyu borçluyuz. Allah onlara ömür boyu rahmet eylesin, gazilerimizden Allah razı olsun. Var olsun Türk kardeşliği." Anma programına siyasi parti temsilcileri de katılım gösterirken, program katılımcıların konuşmalarının ardından sona erdi.