GENEL - 19 Ocak 2021 Salı 14:31

İncil gönderilen Müslüman gence, Kur’an-ı Kerim hediyesi

A
A
A
İncil gönderilen Müslüman gence, Kur’an-ı Kerim hediyesi

Ordu’da, bilgisi dışında kendisine İncil ve Hristiyanlık ile ilgili kitaplar gönderilen 18 yaşındaki gence, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Ordu’da, bilgisi dışında kendisine İncil ve Hristiyanlık ile ilgili kitaplar gönderilen 18 yaşındaki gence, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kur’an-ı Kerim hediye etti.


Altınordu İlçesi Akkese Mahallesi’nde yaşayan bir aileye, geçtiğimiz günlerde misyonerlik faaliyetleri sürdüren internet sitesi tarafından, izinsiz şekilde İncil ve Hristiyanlık ile ilgili kitaplar gönderildi. Duruma şaşıran aile, 18 yaşındaki oğulları E.G.’nin adına gelen kargoyu geri göndereceklerini ifade etmişti. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, aileyle görüşerek, hem duruma tepki gösterdi, hem de aileye Kur’an-ı Kerim hediye ettiklerini söyledi.



“İslam’ı düşman olarak görenler, ülkemizin en ücra köşelerine ulaşarak, rahatsızlık veriyor”


Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak konunun peşini bırakmayacaklarını ve işin kaynağını hukuki yoldan öğrenmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Ünal, Türkiye’de bu tür faaliyetlerin gerçekleştirildiğini aktardı. Ünal, “Yine bir organize misyonerlik faaliyet ile karşı karşıyayız. Site tarafından izinsiz bir şekilde evlerine bu kitapların gönderildiği aile ile görüştüm. Kendilerinden durum ile ilgili bilgi aldım ve Kuran-ı Kerim hediye etmek istediğimizi ilettim. Vatandaşımızda bu durumdan memnuniyet duyacağını ve gönderilen Kuran-ı Kerimi evinin en güzel yerinde bulunduracağını söyledi. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak konunun üzerine gideceğiz ve hukuki mücadelemizi başlatarak bu işin peşini bırakmayacağız. Düşünebiliyor musunuz? karşımızdaki sistem, ‘İslam’ı düşman olarak gören insanlar’ ülkemizin her tarafına, en ücra köşelerine ulaşarak vatandaşlarımızı rahatsız ediyorlar. Bu işler bu kadar kolay olmamalıdır” ifadelerine yer verdi.


Vatandaşlara, dikkatli olmaları konusunda uyarılarda da bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Buradan tüm halkımıza sesleniyorum, misyonerlik veyahut bu mihmanda bir durum ile karşılaşan herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak, Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak yıllardan beri mücadelemiz sürüyor ve sürecektir” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.