GÜNDEM - 16 Eylül 2024 Pazartesi 13:45

Karadeniz’in ilk ve tek ’dağ kızağı’ 3 ayda yarım milyonu ağırladı

A
A
A
Karadeniz’in ilk ve tek ’dağ kızağı’ 3 ayda yarım milyonu ağırladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle Ordu’ya kazandırılan ‘dağ kızağı’ kentin en çok ziyaret edilen alanı haline geldi. Ordu’nun misafir odası Boztepe’de hayata geçirilen dağ kızağını 3 ayda yarım milyonu aşkın kişi kullandı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “3 ay değil 12 ay Ordu” sloganı Ordu’yu her alanda zirveye taşıyor. Yapılan her yatırımla daha da güzelleşen ve ilgi odağı haline gelen şehir, kenti ziyaret eden turistlerin beğenisini kazanıyor.



Adrenalin dolu, unutulmaz anlar yaşatıyor


Geçtiğimiz aylarda Ordu turizmine kazandırılan dağ kızağı da Ordu’yu ziyaret edenlerin ilk durağı oluyor. Teleferik ile Boztepe’ye çıkan vatandaşlar burada dağ kızağını deneyimliyor. Oldukça ilgi gören ve açıldığı günden bu yana yarım milyonu aşkın kişinin kullandığı dağ kızağı, Ordu’ya ziyaret edenlere unutulmaz anlar yaşatıyor.



Tüm Türkiye dağ kızağını konuşuyor


Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan dağ kızağı ile ilgili sosyal medya sayfalarından videolu bir paylaşım yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, heyecanın devam ettiğini söyledi. Yaşanan heyecanı tüm Türkiye’nin konuştuğunu vurgulayan Başkan Güler, “Karadeniz’de ilk ve tek. Boztepe’de dağ kızağı heyecanı devam ediyor. Çok kısa bir sürede 500 bini aşkın maceraseverin deneyimlediği, tüm Türkiye’nin konuştuğu bu adrenalin sizleri de bekliyor” dedi.



Karadeniz’in ilk ve tek ’dağ kızağı’ 3 ayda yarım milyonu ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta bir günde 333 köy yolu ulaşıma açıldı Muş’ta etkili olan kar yağışının ardından 113 personel ve 68 iş makinesiyle sahaya inen İl Özel İdaresi ekipleri, bir günde 333 köy yolunu ulaşıma açtı. Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kısa sürede 333 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı. İl genelinde 368 köy ve 217 mezrada yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında 11 ekip, 113 personel ve 68 iş makinesi görev yapıyor. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gece gündüz çalışan ekipler, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışına karşı yoğun mesai harcıyor. 10 köy ve 24 mezranın bulunduğu Şenyayla-Üçevler grup köy yolunda yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığına rağmen ekipler, zorlu şartlar altında yol açma çalışmalarını tamamladı. Üçevler köyünde yaşayan Bedri Özdemir, etkili olan kar yağışının ardından köy yolunun ulaşıma kapandığını, ancak Muş İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla yolun kısa sürede yeniden açıldığını ifade ederek, "Dün yağan karla birlikte yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Bugün Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolumuzu açtı. Allah devletimize zeval vermesin. Daha önceki yıllarda kar 3-4 metre yağarken, son yıllarda 1 metre ancak yağıyor" dedi. Üçevler köyünde yaşamını sürdüren Bayram Subaşı, kar yağışı nedeniyle bir süredir kapalı olan köy yollarının İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldığını belirterek, "Ben Muş merkez Üçevler köyünde ikamet ediyorum. Kar yağışı nedeniyle köy yolumuz dünden beri kapalıydı. Özel İdare ekipleri gelip yolumuzu açtı. Allah razı olsun. Yollar açık olduğu için artık Muş merkeze rahatlıkla gidip gelebiliriz. Ekiplerin Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde akşam saatlerinden sonra zamanla güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 1 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 6 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 9 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 13 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 14 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 10 Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -7