GENEL - 04 Eylül 2019 Çarşamba 14:07

Ordu şantiye gibi

A
A
A
Ordu şantiye gibi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “54 mahallede, 174 araç ve iş makinesiyle çalışma sürdürüyoruz. 19 ilçemizde adeta şantiye kurduk” dedi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun 19 ilçesindeki mahalle ve grup yollarında konforlu bir ulaşımın kapısını aralıyor. İlçe merkezlerindeki imarlı alanlar ve kırsal kesimdeki yaşam kalitesini yükseltmek için hummalı bir çalışma yürüten Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 54 mahallede 174 araç ve iş makinesi ile yolları standartı yüksek bir yapıya kavuşturuyor. İl genelindeki mahalle yollarında bakım onarım ve asfalt çalışmalarının, büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, asfaltsız yol bırakmamak için çalıştıklarını söyledi.



19 ilçede 54 mahallede çalışma var


‘Yol medeniyettir’ ilkesi doğrultusunda, yol yatırımlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Güler, “Ordu kırsal yol ağı bakımından Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip, bir büyükşehir. Kırsal kesimdeki yerleşimin dağınık olması, bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Ancak mazerete sığınmıyoruz. Vatandaşın memnuniyeti, yaşam kalitesinin yükselmesi her şeyden daha önemli. Bunun için de yol yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Bugün itibariyle 54 mahallede, 174 araç ve iş makinesiyle çalışma sürdürüyoruz. 19 ilçemizde adeta şantiye kurduk. Kış ayına kadar verimli bir ulaşım sezonu geçirmek istiyoruz” diye konuştu.



4 ayda 4 bin 195 kilometre yolda çalışma yapıldı


Göreve geldikleri günden bu yana ulaşım yatırımlarında önemli bir mesafe kaydettiklerini vurgulayan Başkan Güler, “30 kilometre yolu sıcak asfaltla, 60 kilometre yolu ise sathi asfaltla buluşturduk. 8,5 kilometre yolu ise beton yola kavuşturduk. Yeni yollar yaparken mevcutların korunması da çok önemli. Bu kapsamda, 863 kilometre hendek temizliği, 2 bin 129 kilometre reglaj, 537 kilometre asfalt yama, 110 metre beton duvar, 600 metre menfez, 7 bin 24 metre koruge boru çalışması, 7 bin 760 metreküp ise taş duvar yaptık. Ayrıca il genelinde 458 kilometre stabilize yol yapım işini tamamladık” şeklinde konuştu.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmaların planlanan program dahilinde artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.