EKONOMİ - 21 Ekim 2025 Salı 10:05

Ordu’da maviyemiş ve aronya üretim alanı 180 dekara ulaşıyor

A
A
A
Ordu’da maviyemiş ve aronya üretim alanı 180 dekara ulaşıyor

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, ‘Ordu’da Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında verilecek olan destekler ile ildeki aronya ve maviyemiş üretim alanının 180 dekara ulaşacağını söyledi.


Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle, 2025 yılı kırsal kalkınma destekleri kapsamında, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ordu’da Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ için üreticilerle sözleşmeler imzalandı.


Proje ile kırsalda alternatif üretim modellerinin yaygınlaştırılması, üretici gelirlerinin artırılması ve tüketicilerin sağlıklı, katma değeri yüksek ürünlerle buluşturulması hedefleniyor. Toplam 3,2 milyon TL bütçeye sahip proje kapsamında maviyemiş üretimi için 9 üreticiyle 14 dekar, aronya üretimi için ise 17 üreticiyle 22 dekar alanda sözleşme imzalandı. Üreticilere fidan, sulama sistemi ve teknik destek sağlanarak, Ordu’da aromatik bitki üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.



"Katma değerli üretimi destekliyoruz"


Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, projenin kırsal kalkınma açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bu proje ile hem kırsal alanda yeni üretim alanları oluşturuyor, hem de yüksek katma değerli, ihracat potansiyeli olan aromatik bitkilerin üretimini destekliyoruz. Maviyemiş ve aronya, hem sağlık açısından, hem de pazar değeri bakımından oldukça kıymetli ürünlerdir. Bu bitkilerin üretimini teşvik ederek, ilimizde alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaşmasını ve üreticilerimizin gelir çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz" dedi.



"180 dekarlık üretim alanına ulaşıyoruz"


İl Müdürü Ay, hayata geçirilecek olan proje ile maviyemiş ve aronya üretimi yapılacak olan alanın 180 dekara ulaşacağına dikkat çekerek, "Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, üretmek isteyen, yenilik arayan ve tarımda dönüşüme katkı sunmak isteyen tüm üreticilerimizin yanındayız. Bu projeyle birlikte Ordu’da aronya ve maviyemiş alanımız toplam 180 dekara ulaşacak ve aromatik bitki üretimi yeni bir ivme kazanacak. Elde edilecek ürünlerle hem iç pazara hem de ihracata yönelik önemli adımlar atmayı planlıyoruz" diye konuştu.



Ordu’da maviyemiş ve aronya üretim alanı 180 dekara ulaşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.