SAĞLIK - 25 Ağustos 2024 Pazar 15:55

Zayıflamak için gittiği hastanede hayatını kaybetmişti: Ameliyatın ardından doktoru ile diyalogları ortaya çıktı

A
A
A

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki özel bir hastanede, kilo vermek için mide küçültme operasyonu olan ve sonrasında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz’ın, operasyonu gerçekleştiren doktoru ile diyalogları ortaya çıktı.

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesinin 3 çocuğundan biri olan ve Ankara’da çağrı merkezinde çalışan Neslihan Yılmaz (26), fazla kilolarından kurtulmak için Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Özel Medi-Tech Hastanesi’nde operasyon geçirmeye karar verdi. 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan tahlillerin ardından aynı gün operasyona alınan Yılmaz, ameliyat sonrası 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Eve döndüğünde rahatsızlanan Yılmaz, yeniden hastaneye gitti. 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde her biri yaklaşık 5 saat süren ameliyatlara alınan Neslihan, 21 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Aile şikayetçi oldu

Kızlarını kaybeden acılı aile, operasyonu gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı ve hastane yönetiminden, ‘taksirle ölüme neden olma ve sair suçlar’ gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Hayatını kaybeden Neslihan’ın, doktoru ile hastane odasındaki görüşmeleri ortaya çıktı

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Erkan Aksoy ile hayatını kaybeden Neslihan Yılmaz’ın, ilk ameliyatın ardından yaptığı görüşmeleri ortaya çıktı. Hastane odasında ikili arasında geçen ve doktorun sosyal medya hesabından, ’Ankara’dan gelen Neslihan hanım mutluluk ameliyatı 1. gününde iş başında’ notuyla paylaştığı videoda Opr. Dr. Erkan Aksoy’un, Neslihan Yılmaz’a, “Dün mü iyiydin, şimdi mi daha iyisin?” dediği duyulurken, Neslihan Yılmaz’ın ise “Şimdi daha iyiyim” dediği anlar yer aldı. Çalıştığı işyerinden izin alamadığı için hastane odasına getirdiği bilgisayar ile uzaktan çalıştığını ifade eden Yılmaz’ın zorlanmadığını ve iyi olduğunu söylediği görüldü.

Opr. Dr. Erkan Aksoy’un ise hayatını kaybeden hastasına, “Bugün bu sıvıları tüketebilirsin. Süt, komposto, çorba, ayran ve su tüketebilirsin. Bugün sabah alınan kan sonuçlarımız çok iyi. Tansiyon ve nabzımız iyi, şeker hastalığımız vardı, o da iyiye gidiyor şuan. Kolesterolümüz çok yüksekti, inşallah o da düşecek” diyerek, tavsiyelerde bulunduğu diyaloglar yer aldı. Genç kız, kaydedilen videodan yaklaşık 3 hafta sonra hayatını kaybetti

Öte yandan Yılmaz ailesi, Doktor Erkan Aksoy tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan videonun, kızlarının hayatını kaybetmesinin ardından kaldırıldığını ileri sürdü.

Selim Kuşcu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da "Geleceğin İş İnsanları" programı ikinci kez başladı Kütahya, genç girişimcilerin yenilikçi ve teknolojik fikirlerini hayata geçirmelerine imkan sağlayacak önemli bir programa yeniden ev sahipliği yapıyor. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) arasında imzalanan "İleri Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi" protokolü kapsamında hayata geçirilen "Geleceğin İş İnsanları" KUTSO Girişim Hızlandırma Programı, bu yıl ikinci kez start aldı. Geçtiğimiz yıl ilk start-up yarışmasıyla başlayan program, bu yıl daha kapsamlı bir içerikle genç girişimcilere sunuluyor. Program, Kütahya’da yaşayan ve yenilikçi iş fikirlerine sahip gençlerin projelerini sürdürülebilir ve yatırımcıya hazır girişimlere dönüştürmesini amaçlıyor. Katılımcılara iş modeli geliştirmeden ticarileşmeye, finansal planlamadan yatırımcı sunumlarına kadar girişimciliğin tüm aşamalarında kapsamlı destek sağlanacak. Program kapsamında sağlık teknolojilerinden yapay zekâya, Endüstri 4.0’tan sürdürülebilirlik çözümlerine kadar birçok alanda proje başvuruları kabul edilecek. Eğitim teknolojileri, finans teknolojileri, tarım ve gıda teknolojileri ile oluşturucu endüstriler de başvuru yapılabilecek alanlar arasında yer alıyor. Çok aşamalı süreçle girişimciler desteklenecek Program; başvuru, ön değerlendirme, eğitim ve final aşamalarından oluşan çok aşamalı bir süreçle yürütülecek. Katılımcılar Open House Meeting, BootCamp eğitimleri ve yatırımcı sunum hazırlıkları gibi aşamalardan geçerek projelerini geliştirme fırsatı bulacak. Sürecin sonunda düzenlenecek Demo Day etkinliğinde ise girişimler, yatırımcılar ve jüri karşısında projelerini sunacak. Programa başvurular 16 Mart - 5 Nisan 2026 tarihleri arasında alınacak. Ön değerlendirme sonuçları 17 Nisan’da açıklanacak. Final etkinliği olan Demo Day ise 21 Mayıs 2026 tarihinde KUTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programa, Kütahya’da ikamet eden üniversite öğrencileri, lise son sınıf öğrencileri ve 35 yaşını doldurmamış genç girişimciler başvurabilecek. Adayların yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip olmaları bekleniyor. Başvurular bireysel ya da ekip halinde yapılabilecek. Program sonunda başarılı bulunan girişimler ödüllendirilecek. Birinciye 75 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 35 bin TL, dördüncü ve beşinci girişimlere ise 20’şer bin TL ödül verilecek.