YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:37

Osmaniye’de ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ tamamlandı

A
A
A
Osmaniye’de ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ tamamlandı

Osmaniye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çocuklarda doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ilköğretim 4.

Osmaniye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çocuklarda doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Lider Çocuk Tarım Kampı” düzenlendi.


Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda Osmaniye merkez Mehmet Akif İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile 3 gün süren kampta öğrencilere Osmaniye’nin tarihi ve kültürel yanları ile kentin tanıtımında sembol olan ürünlerle ilgili tanıtım gezileri düzenlendi.


Kamp boyunca öğrenciler, Osmaniye’nin tanıtımında önemli noktalarda yer alan yerfıstığının üretim ve işlenme aşamaları, meyve ve süs bitkisi üretim aşamaları, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, kilimleri ile meşhur Karatepe Köyü Kilim Kooperatifi işletmesini, Kırmıtlı Kuş Cennetini, Osmaniye Kent Müzesini, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde açılan Celil Atasever Oyuncak Müzesi ve Planetaryumu gezen öğrenciler yine üniversite bünyesinde bulunan çilek serasını da ziyaret ettiler. Ziyaret edilen alanlarda görevli personeller tarafından çocuklara bilgilendirmeler yapıldı.


Ayrıca kamp süresince farklı zamanlarda Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personellerinden Abdullah Tarhan tarafından çeşitli konularda sunumlar yapıldı.


Kampın son gününde düzenlenen kapanış etkinliğine Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Burhan Torun, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevli Abdullah Tarhan, Mehmet Akif İlkokulu 4.Sınıf Öğretmeni Ferhat Eser ve 20 Öğrenci katıldı. Burada katılımcılara kamp süresince yapılan etkinlikler hakkında bilgi verildi.


Program sonunda kampa katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi. Faaliyetlerde yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi Abdullah Tarhan ve Mehmet Akif İlkokulu 4. Sınıf Öğretmeni Ferhat Eser’e ise katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.