GENEL - 16 Temmuz 2017 Pazar 14:48

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki için Ankara’ya yürüyecek

A
A
A
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki için Ankara’ya yürüyecek

Hatay’ın Erzin ilçesinde ikamet eden Tuncay Kuşçular, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’ne karşı “Bu ülkede adalet var” diyerek Osmaniye’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Hatay’ın Erzin ilçesinde ikamet eden Tuncay Kuşçular, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’ne karşı “Bu ülkede adalet var” diyerek Osmaniye’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.


Evli ve 5 çocuk babası, 40 yaşındaki müzisyen Tuncay Kuşçular, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’ne tepki olarak Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Diyabakır Bismil doğumlu olan Kuşçular, “Allahü Teala’dan bu ülke için ya şehit olurum ya gazi olurum. Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Ben bu ülkeyi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra sevmeye başladım. 91’de, 92’de devlet bize doğuda zulüm yapıyor, hakaret yapıyor dediğimiz zaman Avrupa neredeydi. O zaman demek ki Avrupa bize zulüm yapan polis, asker Fetullah Gülen’in askeriydi. Bize zulüm ediyordu, hakaret ediyordu. Bizim sesimizi Allahü Teala 15 Temmuz’da hainlerin yüzünü bütün dünyaya göstererek sesimizi duydu. Fetullah Gülen’in Müslüman olduğuna inanmıyorum. Eğer Müslüman olsaydı Kur’an’a, Allah’a hakaret etmezdi. Bu ülkeye hakaret etmezdi. Cennet gibi ülkemiz var, sen yeter ki yaşa. Ben Kılıçdaroğlu’na diyorum ki ben senin kadar okumamışım, senin kadar bilgili değilim. Adalet insanın yüreğindedir. Adalet İstanbul, Ankara değil. Adalet Osmaniye-Ankara arasında değil. Adalet insanın yüreğindedir. Kılıçdaroğlu adalet var. Sizin istediğiniz adalet yok. Bitti günaydın, HDP günaydın, Kılıçdaroğlu günaydın, onların zihniyetindeki insanlar günaydın” şeklinde konuştu.


“Bu ülkede adalet var” sloganıyla yola çıkan Kuşcuoğlu, çantasında bulunan Kur’an-ı Kerim-i Ankara’ya ulaştığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek istediğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.