YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 14:52

Osmaniye’de 2017 yılında 141 proje tamamlandı

A
A
A
Osmaniye’de 2017 yılında 141 proje tamamlandı

Osmaniye Velisi Ömer Faruk Çoşkun yatırım programında bulunan 428 projenin 141’inin bitirildiğini, 101’nin yapımına devam edildiğini, 22’sinin ihale aşamasında olduğunu ifade ederek projelerinden 164’ünün yapımına henüz başlanmadığını söyledi.

Osmaniye Velisi Ömer Faruk Çoşkun yatırım programında bulunan 428 projenin 141’inin bitirildiğini, 101’nin yapımına devam edildiğini, 22’sinin ihale aşamasında olduğunu ifade ederek projelerinden 164’ünün yapımına henüz başlanmadığını söyledi.


Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 Yılı 3. Dönem Toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilirken Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.


Toplantının başında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, 2017 yılı 3. Dönem itibariyle toplam 428 proje üzerinde çalışıldığını ifade ederek, “Bu projelerin toplam bedeli 1 Milyar 638 Milyon 479 Bin TL olup, 2017 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 347 Milyon 721 Bin TL’dir. 2017 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 137 milyon 777 bin TL harcama yapılarak yüzde 39,6 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi


Yatırım programında bulunan 428 projenin 141’inin bitirildiğini, 101’nin yapımına devam edildiğini, 22’sinin ihale aşamasında olduğunu ifade eden Vali Coşkun, projelerinden 164’ünün yapımına henüz başlanmadığını söyledi. Sözlerinin devamında il genelinde gerçekleştirilen yatırımların sektörel dağılımı konusunda da bilgi veren Vali Ömer Faruk Coşkun, “İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda baktığımızda dönem içerisinde en büyük harcamaların yüzde 51,9’luk payla ulaştırma, yüzde 19,6’lık payla eğitim ve yüzde 16,2’lik payla tarım sektöründe olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.


Toplantının son bölümünde, katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür eden Vali Ömer Faruk Coşkun, “Toplantının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Temenni ediyorum ki bir sonraki toplantımızda, üzerinde çalışılan projelerimizin tamamlanmış olduğunu, bu toplantıda dile getirilmiş olan sorunların büyük oranda çözümlenmiş olduğunu görürüz. Bu tür toplantıların netice alınan toplantılar olması yönünde gayretimizin olması lazım. Özellikle yatırımcı kuruluşların burada ifade edilen sorunları çözümlemesi yönünde çaba göstermesi gerekli. Aksi takdirde yaptığımız bu toplantıların bir anlamı olmaz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan yürüyüş için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat Yozgat’ta bayrak yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi Yozgat’ta 19 Mayıs coşkusu ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başladı. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Terminal mevkiinden kentin simgesi Saat Kulesi’ne kadar süren yürüyüşe kent protokolü, polis okulu bando takımı, öğrenciler, halk dansları şenliği için yurt dışından gelen katılımcılar ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yozgat’ta milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla organize edilen ‘Bayrak Yürüyüşü’, her kesimden pek çok vatandaşı bir araya getirdi. Polis okulu bando takımının çaldığı marş eşliğinde başlayan yürüyüşte, katılımcılar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Yürüyüşe katılan kalabalık kent meydanında toplandı. Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu Muhammed Furkan Özbek meydanda toplananlara hitap etti. Özbek, "Yaklaşık 2-3 hafta önce yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldum. Yozgat’ta Türkiye’de sporun büyümesi, halter branşının büyümesi çok güzel. Buna öncülük etmek çok güzel. Sizlerin karşısında bu şekilde olmak çok güzel. Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Sayın protokolümüze teşekkür ederim. Madalyamı Türk halkına ve özellikle Yozgat halkına da armağan etmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Bingöllü Ozan Hacı Gürhan ‘Ben Anadoluyum’ şiirini okudu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise bayrağın ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutladı. Halk dansları şenliği için kentte bulunan Azerbaycanlı öğrenciler danslarından kesit sundu ve program sona erdi.
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan program için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan katılımcılar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı dev Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinlikleriyle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, " Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi.