ÇEVRE - 31 Temmuz 2017 Pazartesi 11:10

Engelliler doğaya yem ve su bıraktı

A
A
A
Engelliler doğaya yem ve su bıraktı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde "Susuz Hayat Olmaz" projesi kapsamında engelliler doğaya ekmek, su ve yem bıraktılar.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde "Susuz Hayat Olmaz" projesi kapsamında engelliler doğaya ekmek, su ve yem bıraktılar.


Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan ruhsal engelli 94 kişi, "İyilik için hiçbir engel yok" sloganıyla 1500 rakımlı Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylasına çıkarak sıcak havalarda yaban hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için doğaya ekmek, yem ve su dolu kapları ağaçlara ve ormanlık alanlara bıraktılar.


Engelliler ayrıca köpek, güvercin gibi hayvanlara yiyecek vererek su kapları bıraktı. Kurumda kalan engelliler, sosyal hayatta daha aktif katılımlarını sağlamak, farklı yerler görmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla kurum tarafından düzenlenen Başkonuş Yaylası gezisinde gönüllerince eğlendi. Kurum müdürü Rıfat Seki, "Bu gezimizin ortak asıl amacı doğada bulunan hayvanların aç kalmasını önlemek, susuz kalmasını önlemekti. Bunun için belli noktalara ekmek bıraktık, buğday bıraktık ve su kapları bırakarak hayvanların susuz kalmasını engellemiş olduk. Biz bu geziyle birlikte hayvan sevgisini biraz daha perçinlemiş olduğumuzu düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. İkinci amacımız ise engelli kardeşlerimizle farklı ortamda bulunup farklı yerleri gezerek rehabilite olmalarını sağlamaktı" dedi.


Ruhsal engeliler de hayvanları çok sevdiklerini, aç kalmaması için doğaya yiyecek ve içecek bıraktıklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.