SAĞLIK - 02 Ekim 2017 Pazartesi 11:48

Cingöz: "39 ambulans ile acil yardım hizmeti veriyoruz"

A
A
A
Cingöz: "39 ambulans ile acil yardım hizmeti veriyoruz"

Osmaniye’de İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 4 acil yardım ambulansı "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için şehir turu ile hizmet vermeye başladı.

Osmaniye’de İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 4 acil yardım ambulansı "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için şehir turu ile hizmet vermeye başladı.


Sağlık Bakanlığı tarafından Osmaniye’ye tahsis edilen ambulansların devir teslim töreni gerçekleştirildi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz tarafından, yeni ambulansların hizmete girmesiyle birlikte il genelinde 26 istasyonda 39 ambulans ile acil yardım hizmeti verildiğini söyledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından temmuz ayında yapılan performans değerlemesi sonucunda 81 il içerisinde, 3’üncü olan Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünün, İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı birimlerine bu başarıya katkı sağladıklarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Ardından yeni ambulanslar, protokol üyeleri tarafından, kullanılacağı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarına teslim edildi.


Devir teslim töreninin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri Dr.Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkan Vekili Rıfat Şahin ambulanslara binerek "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için şehir turu attılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.