ÇEVRE - 02 Ocak 2018 Salı 11:41

(Özel) Muhabbet kuşu değil limon

A
A
A
(Özel) Muhabbet kuşu değil limon

Omaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Hüseyin Kuşcu’nun bahçesindeki limon ağacı dalında önce muhabbet kuşu zannettiği kuş şeklindeki limon görenleri şaşırtıyor.

Omaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Hüseyin Kuşcu’nun bahçesindeki limon ağacı dalında önce muhabbet kuşu zannettiği kuş şeklindeki limon görenleri şaşırtıyor.


İlçeye bağlı Yusufizzettin köyü Pampallar Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Kuşcu, bahçesindeki limon ağaçlarını gezerken ağaçlardan birinin dalında hareketsiz duran bir muhabbet kuşu gördüğünü zannedip ağaca yaklaştı. Hüseyin Kuşcu limon ağacının dalında bir muhabbet kuşunu andıran limon olduğunu fark edince önce şaşırdı, sonra limonu kopararak eve getirdi. Başta ailesinin de kuş zannettiği limon komşularında ilgisini çekince evin en güzel kösesinde limonu sergilemeye başladı. Kuşcu "Gözü, ağzı, burnu rengi her şeyi ile sanki bir kuş. Dalından kopardım eve getirdim. İlk önce oğlum kuş olduğunu zannetti. O da limon olduğunu anlayınca şaşırdı. Komşularımızda görmeye geldi. Her bakan kuş zannedip şaşırıyor" dedi.


Bahçelerindeki limon ağacında yetişen kuşa benzeyen limonu görünce çok şaşırdığını belirten Hüseyin Kuşcu’nun oğlu Selim Kuşcu ise, "Babamın elinde bir kuş olduğunu zannettim. Elime aldım limon olduğunu anlayınca şaşırdım. Gören herkes ilk başta kuş zannediyor. Bu kuş şeklindeki limonu çürüyene kadar bu şekilde evimizde bir anı olarak saklayacağız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva Adıyaman Kahta Belediyesi’nin katkılarıyla, Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen liseler arası 2. geleneksel "Kaybedeni Olmayan" turnuva, yoğun katılım ve büyük heyecan içerisinde tamamlandı. Gençlerin sosyal, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan organizasyon, ilçedeki lise öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Turnuva kapsamında futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirilirken, bu yıl organizasyona ilk kez münazara kategorisi de dahil edilerek etkinliğin kapsamı genişletildi. Böylece gençlerin yalnızca sportif alanlarda değil; iletişim, fikir üretme, özgüven kazanma ve kendilerini ifade etme becerilerinin de desteklenmesi hedeflendi. Turnuva programına Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kaybedeni Olmayan" anlayışıyla düzenlenen organizasyonda, turnuvaya katılım sağlayan tüm gençlerin kazandığını ifade ederek, gençlerin birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde önemli bir deneyim yaşadığını belirtti. Başkan Hallaç konuşmasında, organizasyon sonunda 500 öğrencinin Mersin kamp programına dahil edildiğini belirterek, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlerin geleceğin değil, bugünün de en önemli gücü olduğunu belirten Başkan Hallaç, "Gençlerimizin sporla, eğitimle, sanatla ve sosyal faaliyetlerle iç içe olması bizler için büyük önem taşıyor. Her gencimizin hayaline dokunan, onları geleceğe daha güçlü hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkündür" ifadelerini kullandı. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.