SPOR - 06 Ocak 2019 Pazar 17:28

7 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası sonuçlandı

A
A
A
7 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası sonuçlandı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası sonuçlandı.


Osmaniye Merkez Spor Salonunda 7 - 18 yaş arası yaklaşık 400 sporcunun katıldığı turnuva iki gün sürdü.


Katılım sayısının yoğun olduğu ve birbirinden çekişmeli müsabakaların oynandığı turnuvada her kategoride dereceye girenler Osmaniye Belediyesi tarafından ödüllendirildi.


Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonunda Osmaniye Satranç İl Temsilciliğinin katkılarıyla yapılan turnuvada dereceye girenlerin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu verdi. Azizoğlu, katkı ve katılımlarından dolayı tüm sporculara, velilere, turnuva hakemlerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


Osmaniye Belediyesi tarafından 7 Ocak kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen kurtuluş kupası satranç turnuvasında 18 yaş ve altı erkekler kategorisinde Hüseyin Gökmen Topal birinci, Ertuğrul Kaan Yılmaz ikinci ve Mehmet Akif Özer üçüncü oldular. 18 yaş ve altı kızlar kategorisinde Hilal Ceren Avcı birinci, Büşra Öztürk ikinci ve Hilal Özgün üçüncü oldular. 10 yaş ve altı kızlar kategorisinde Eslem Kök birinci, Berra Gül ikinci ve Ecrin Rüya Saraç üçüncü oldular. 10 yaş ve altı erkekler kategorisinde Ali Mert Abalak birinci, Ali Kağan Yonca ikinci ve Mustafa Eren Abalak üçüncü oldular. 8 yaş altı erkekler kategorisinde Umut Yağız Gökşen birinci, Ömer Güneş ikinci ve Ali Miran Altun üçüncü oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.