KÜLTÜR SANAT - 22 Eylül 2020 Salı 14:57

Bestami Yazgan Şiir Yarışmasına online ödül töreni

A
A
A
Bestami Yazgan Şiir Yarışmasına online ödül töreni

Osmaniye’de, 5.

Osmaniye’de, 5. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlendi. Türkiye Geneli Liseler Arasında düzenlenen yarışmanın ödül törenine Şair Bestami Yazgan ve il dışından ödül alan öğrenciler canlı bağlantı yoluyla katıldılar.


Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Güneysu Dergisi İmtiyaz Sahibi Ali Cihangir, “Pandemi nedeniyle Nisan ayında yapacağımız şiir şöleni ve şiir ödül törenini erteledik ve bugün online olarak yapıyoruz. Ama inşallah seneye Nisan ayında şiir şölenimizi ve ödül törenimizi yapabiliriz” dedi.


Şair ve Yazar Bestami Yazgan yaptığı konuşmada, “Toplumların da bir şahsiyeti vardır ve bunun temel taşlarından birini şiir oluşturur. Biz vatanı, milleti, istiklali sevmeyi Mehmet Akif’ten, davayı sevmeyi Necip Fazıl’dan, bayrağı sevmeyi Arif Nihat Asya’dan ve bütün insanları sevmeyi Yunus Emre’den öğrendik. Milletin birçok tarifi vardır, bunlardan biri de şudur; sanatı, edebiyatı ve şiiri olan toplumlara millet denir. Bu vesile ile bu yarışmayı düzenleyen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın iki güzel yönü var; biri gençleri teşvik etmesi diğeri de yaşayan bir şair adına düzenlenmiş olmasıdır. Bu olay bizim kadir kıymetimizden ziyade Osmaniye’nin kadirşinaslığındandır" dedi.


Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’da konuşmasında, “Yarışmanın düzenlenmesinde, Osmaniyemizden Bestami Yazgan gibi bir şairin çıkmış olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bestami Yazgan Hocamız adına bu şiir yarışmasının düzenlenmesinin şairimize vefa borcumuzun ödenmesinin yanı sıra ilimizin tanıtılması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yarışma geleceğin şairlerinin yetişmesine önemli katkılar sunacaktır. Öncelikle Bestami Yazgan Hocamıza teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.


Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti, Güneysu Dergisi ve Nar Yayınları tarafından lise öğrencileri arasında ülke genelinde düzenlenen yarışmada; “İncitilmiş Gül Şiirleri” şiiriyle Zonguldak Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Furkan Davulcu birinci, “Şubat” şiiriyle Osmaniye Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Ersoy ikinci, “Dervişin Rüyası” şiiriyle Şanlıurfa Ceylanpınarı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Feride İpek üçüncü ve “İçimiz” şiiriyle İstanbul Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Gündüz jüri özel ödülünün sahibi oldu.


Yarışmada, birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL, Jüri Özel Ödülü 500 TL para ödülü verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.