GENEL - 07 Ocak 2021 Perşembe 09:36

Osmaniye’de çocuklara özel trafik eğitim parkı yapıldı

A
A
A
Osmaniye’de çocuklara özel trafik eğitim parkı yapıldı

Osmaniye’de okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin ders olarak aldıkları teorik trafik bilgilerini uygulamada daha iyi öğrenebilmeleri için yapılan trafik eğitim parkı tamamlandı.

Osmaniye’de okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin ders olarak aldıkları teorik trafik bilgilerini uygulamada daha iyi öğrenebilmeleri için yapılan trafik eğitim parkı tamamlandı.


İçişleri Bakanlığı’nın okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik derslerde aldıkları teorik eğitimlerini uygulamada öğrenmeleri amacıyla her ilde oluşturmayı planladığı çocuk trafik parkı Osmaniye’de tamamlandı. Parkta incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz’a bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, parkın trafik eğitimlerinde gerçeğe yakın sinyalizasyon sistemleri, kavşak geçişleri, yaya geçişleri, bisiklet yolları yapıldığını kaydetti.


Parkın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Bolat, “Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek için bu parkı yaptık. Okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak için böyle bir çalışma yapıldı. 6 bin 050 metrekare alan üzerinde yapılanan çocuk trafik parkında, günlük trafik yaşantısı içerisinde sürekli karşılaştığımız okul, hastane, itfaiye, demir yolu ile hemzemin geçişleri bulunuyor. Ayrıca park içerisinde çocukların trafik eğitimlerinde gerçeğe yakın şekilde sinyalizasyon sistemleri, kavşak geçişleri, yaya geçişleri, bisiklet yolları yapıldı” diye konuştu.


Vali Erdinç Yılmaz ise, “Çocuklarımızın trafik eğitimi alması anlamında trafik eğitim parkımız önemli bir işlev görecektir. Trafik kurallarının, bu kuralları uygulamanın gerekliliğinin öğretileceği parkımızda çocuklarımızın iyi bir trafik eğitimi alması sağlanacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, trafik eğitim parkımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da kış mevsiminin uzaması hayvancılığı vurdu Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Ardahan’da kış mevsiminin uzaması, besicileri zor durumda bıraktı. Ardahan’da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle üreticiler hayvanlarını meralara çıkaramadıkları için zor günler yaşıyor. Kış mevsiminin uzun sürmesi, özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticiler için ciddi bir ekonomik baskı oluşturuyor. Soğuk hava şartları nedeniyle hayvanların mera yerine kapalı alanlarda daha uzun süre beslenmesi gerekiyor. Bu da yem tüketimini artırarak, maliyetleri yükseltiyor. Özellikle Ardahan gibi kışın sert geçtiği kentlerde üreticiler, aylarca süren kar örtüsü nedeniyle hayvanlarını dışarı çıkaramıyor. Bu durum saman, arpa ve fabrika yemine olan talebi artırırken, fiyatların da yükselmesine yol açıyor. Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde hayvancılık yapan Suat Cankat, "Kışın uzun sürmesi ve son zamanlarda yem maliyetlerinin artması hayvancılığı olumsuz etkiledi" dedi. Cankat, karla kaplı araziye rağmen hayvanları araziye çıkartmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, ’’Gördüğünüz gibi her yer bembeyaz. Bu yıl kış uzun sürdü. Hayvanlarımızı kapalı alanlarda yemliyoruz. Ve şu anda samanın tonu 12-13 bin lira, otun tonu ise 15 bin lira. Çiftçi perişan durumda, ne ot ne de saman kaldı. Baharın geleceği yok ve bir ay daha var baharın gelmesine. Ot ve saman karaborsaya düşmüş ve fırsatçılar iş başında’’ dedi. Yem fiyatlarındaki artış, üreticinin kar marjını ciddi şekilde düşürüyor. Bazı üreticiler maliyetleri karşılayamadığı için hayvan sayısını azaltmak zorunda kalırken, bazıları ise zararına üretim yapıyor. Uzayan kış aynı zamanda doğum dönemlerini ve hayvan sağlığını da olumsuz etkileyerek, verim kaybına neden oluyor. Uzmanlar, bu tür mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yem desteği, düşük faizli kredi ve mera ıslahı gibi önlemlerin artırılması gerektiğini belirtiyor. Aksi halde bölgedeki hayvancılığın sürdürülebilirliğinin tehlikeye girebileceği ifade ediliyor.