- 14 Temmuz 2021 Çarşamba 14:59

Üniversiteli genç kız, kekik aromalı acı biber yetiştirdi

A
A
A
Üniversiteli genç kız, kekik aromalı acı biber yetiştirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi Ebru Çolakerol, yaptığı genetik çalışmalarla kekik kokulu, lezzeti ve aroması da kekik olan acı biber yetiştirdi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi Ebru Çolakerol, yaptığı genetik çalışmalarla kekik kokulu, lezzeti ve aroması da kekik olan acı biber yetiştirdi.


Çukurova Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2’nci sınıf öğrencisi Ebru Çolakerol 5 yıl önce öğretmeninin teşvikiyle genetik alanında çalışmalar yapmaya başladı. Yaptığı bu çalışma ile kekik bitkisinin koku ve lezzet genlerini ayıran Çolakerol, daha sonra bu bitkilerin genlerini acı bibere aktardı.


Geçen yıl kekik ve nane kokulu domates elde eden Ebru Çolakerol, bu yıl ise kekik aromalı acı biber elde etmeyi başardı.


Okulda lise öğretmeni Abdullah Tabur’un kendisine katkısının çok büyük olduğunu anlatan Çolakerol, "Bu çalışmadaki hedefim bir bitkiden iki verim almaktı. Daha az zamanda daha çok verim almak bunu da başardığımı düşünüyorum. Acı biberi ve bitkisini kokladığınız zaman kekik kokusunu alabilirsiniz. Ayrıca yediğiniz zamanda ağzınıza biber ile birlikte kekik aroması da gelecektir. Ülkem için çalışmalarım devam edecektir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.