YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:06

ENGELLİ VE HASTA BAKIMI EĞİTİMİNE KATILANLARA SERTİFİKA

A
A
A
ENGELLİ VE HASTA BAKIMI EĞİTİMİNE KATILANLARA SERTİFİKA

Osmaniye Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından uygulanan "Engelli ve Hasta Bakımı Eğitimi” Projesi’nin sertifika töreni yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan ve kabul gören projenin eğitim süreci tamamlandı. Başarılı olan 52 kursiyere sertifikaları verildi.
OTSO salonunda düzenlenen sertifika töreninde proje ile ilgili bilgi veren Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mustafa Erkek, “Projenin Genel Amacı; Osmaniye ilindeki kadınların mesleki becerilerini arttırarak, yaşam kalitelerini güzelleştirmek ve sosyal sermayelerindeki artışa katkı sağlamaktır. Projenin özel hedefleri; Kadınların Engelli ve Hasta Bakımı meslek alanında eğitimlerini sağlayarak, istihdam edilmelerini desteklemek. Kadınları girişimcilik, mesleki rehberlik ve danışmanlık konularında destekleyerek işgücü piyasasına katılımlarını arttırmak. Engelli ve Hasta Bakıcılığı alanında bölgemizdeki kurumların kapasitelerini geliştirerek sürdürülebilir altyapı oluşturmaktır“ dedi.
DOĞAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu da destekledikleri projeler ile Osmaniye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile tamamlayan 52 kursiyere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir