SPOR - 21 Nisan 2026 Salı 09:58

Oltalar, birincilik için denize atıldı

A
A
A
Oltalar, birincilik için denize atıldı

Osmaniye Surf Casting Balık Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Geleneksel Olta ile Balık Yakalama Turnuvası, Hatay’ın Dörtyol ilçesi sahilinde gerçekleştirildi.


Hatay’ın Dörtyol ilçesi sahilinde gerçekleştirilen 11 farklı şehirden ve 1 yabancı ülkeden gelen takımların katıldığı turnuva, akşam saat 19.00’da başlayarak sabah 07.00’ye kadar kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Kura çekimiyle start alan organizasyonda balıkçılar, birincilik için oltalarını Akdeniz’in mavi sularına bıraktı. Gece boyunca süren yarışta katılımcılar, hem en fazla balığı yakalamak hem de en büyük balığı tutmak için yarıştı. Turnuva sonunda, resmi sirkülerde belirtilen ölçülere uygun şekilde en çok balığı yakalayan ilk 3 takıma ve en büyük balığı tutan yarışmacıya ödülleri verildi.


Renkli görüntülere sahne olan turnuva, hem sporcular hem de izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.



Özgür Göktürk: "Ahlaklı yetişen gençlerin; topluma, ülkeye ve devlete faydalı bireyler olacağına inanıyoruz"


Yarışmamıza farklı illerden gelen sporcularımıza teşekkür ediyorum diyen Osmaniye Surf Casting Balık Spor Kulübü Başkanı Özgür Göktürk,"Bugün 6. Uluslararası Balık Yakalama Turnuvası’nı gerçekleştiriyoruz. Yarışmamıza yaklaşık 11 şehirden ve bir ülkeden katılım sağlandı. İnşallah bundan sonraki turnuvalarda çocuk kategorisi ve kadın kategorisi de yapmayı düşünüyoruz. Baba-oğul, baba-kız ve aileler birlikte yarışabilir. Son dönemlerde yaşanan olaylar ve çocukların oyun bağımlılığı düşünüldüğünde, onların bu tür hobilere yönelmesi bizim açımızdan çok önemli. Bundan sonraki süreçte bizlere, yani dernek ve kulüp başkanlarına büyük görevler düşüyor. Büyüklerimizin dediği gibi, önce ahlak. Elbette eğitim her zaman verilir ama ahlak daha önemlidir. Ahlaklı yetişen gençlerin, çocukların topluma, ülkeye ve devlete faydalı bireyler olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.



Hakan Ayık: "Oğullarımı kötü alışkanlıklardan ve beladan uzak tutmak için balığa getiriyorum"


Buraya şampiyonluk için değil oğullarımla zaman geçirmek için geldim diyen Hakan Ayık, "Oğlum Kerim ve Faik, o da Akdeniz Surf Casting’in en genç üyesi şu anda. Bu ikinci turnuvası. İlk turnuvada beraber şampiyon olmuştuk. Yine Osmaniye Surf Casting Derneği’nin şampiyonuyduk. İnşallah bugün de bir şeyler olur. Bugünlerde ülke olarak biraz sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Okullarda bazı sıkıntılar oldu. Benim oğlum da öğrenci, lise 1 öğrencisi, diğer oğlum ise 2 kulvar ileride yarışıyor, üniversiteye hazırlanıyor kısmet olursa. Onları kötü alışkanlıklardan, beladan uzak tutmak için hep birlikte balığa getiriyorum. Benimle birlikteler, bu yüzden kafam rahat. Böyle bir hobiye alıştırdığım için çok mutluyum, daha doğrusu çok gururluyum" diye konuştu.



Arif Ayık: "Ekrana ayıracağım süreyi deniz ve temiz havaya ayırıyorum"


Bu hobi bana güzel abilikler, kardeşlikler ve çok değerli insanlar tanıştırdı diyen Arif Ayık ise, "Bilgisayar ya da ekran başında vakit geçirmek yerine deniz kenarında oltamı atıp güzel insanlarla sohbet etmeyi tercih ediyorum. Bu benim için daha avantajlı. En azından temiz hava almış oluyorum. Yani diyeceklerim bu kadar. Ekrana bakacağınız süreyi denize ya da farklı hobilere ayırsanız belki daha güzel olur" ifadelerini kullandı.



Oltalar, birincilik için denize atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce ÇEFES 2026 için geri sayım başladı Türkiye’de konsepti ve kapsamı itibarıyla özgün bir model ortaya koyan Çilimli Eğitim Festivali (ÇEFES), 2026 yılı hazırlıklarına resmen başladı. Maarif Modeli’ni destekleyen ve eğitim, kültür ile sanatı aynı çatı altında buluşturan festivalin ikincisi, bu yıl daha geniş katılımla gerçekleştirilecek. Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Düzce Şubesi iş birliğiyle, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan festival, 6-8 Mayıs 2026 tarihlerinde kapalı pazaryerinde yapılacak. Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören festival, bu yıl kapsamını daha da genişletiyor. Programa üniversiteler ve yayınevleri de dahil edilerek akademik ve entelektüel derinlik artırılıyor. Üç gün sürecek etkinlikler boyunca; stantlar, sergiler, sahne sanatları, atölyeler ve bilimsel gösteriler ziyaretçilerle buluşacak. Festivalin en dikkat çeken başlıklarından biri ise "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Okul Yöneticilerinin Rolü" temalı sempozyum olacak. Çok sayıda akademisyen, yazar ve eğitim yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilecek bu oturumda, eğitim sisteminin geleceğine yönelik önemli değerlendirmeler yapılacak. Program kapsamında ayrıca öğrenci atölyeleri, deney gösterileri, halk oyunları, konserler ve tiyatro etkinlikleri de yer alacak. Festival, sadece öğrencileri değil; öğretmenleri, velileri ve eğitim paydaşlarını da içine alan kapsayıcı yapısıyla öne çıkıyor. Çilimli İlçe Millî Eğitim Müdürü Miraç Karayiğit ve ekibinin öncülüğünde yürütülen organizasyon, ilçeyi eğitim, kültür ve sanat alanında bir merkez haline getirme vizyonunun somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. ÇEFES 2026, eğitimde yenilikçi yaklaşımların sahaya yansıdığı, akademi ile uygulamanın buluştuğu ve toplumsal katılımın güçlendiği önemli bir platform olmaya hazırlanıyor.
Mersin Tarsus’ta çocuklara güvenli yüzme imkanı sağlayan proje BELFOR’da seçildi Tarsus Belediyesinin çocukları riskli sulama kanallarından uzak tutarak güvenli ortamlarda yüzmeyle buluşturduğu ‘Havuzda İlk Kulaç’ projesi, BELFOR’da yüzlerce proje arasından seçilerek örnek uygulama olarak öne çıktı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın çocukların güvenli ortamlarda büyümesi ve eşit imkanlara erişmesi yönündeki yaklaşımıyla şekillenen ‘Havuzda İlk Kulaç’ projesi, yaz aylarında çocukların sulama kanalları gibi riskli alanlara yönelmesiyle ortaya çıkan tabloya karşı geliştirildi. Sahadaki bu somut ihtiyaçtan doğan ve çocukların kontrollü, hijyenik ortamlarda suyla buluşmasını sağlayan proje, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Belediye Forumu (BELFOR) kapsamında yaklaşık 700 proje arasından seçilerek yer aldı. Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma, geliştirdiği modelle yerel yönetimler için örnek uygulamalar arasında gösterildi. Forum kapsamında yapılan sunumla proje diğer belediyelere de aktarıldı. Mahalle muhtarlarıyla iş birliği içinde yürütülen projede, özellikle daha önce havuz deneyimi yaşamamış çocuklara ulaşıldı. Çocukların evlerinden alınarak havuzlara taşınması, gerekli ekipmanların temin edilmesi ve gün boyu güvenli bir ortamda ağırlanmaları, projenin erişilebilir ve kapsayıcı yapısını ortaya koydu. Program süresince sağlık ekipleri, eğitmenler ve cankurtaranlar eşliğinde yürütülen çalışma, yalnızca bir yüzme etkinliği olmanın ötesine geçerek planlı bir güvenlik ve eğitim süreci olarak uygulandı. Çocuklar bu süreçte hem yüzme deneyimi kazandı hem de sosyalleşme, birlikte hareket etme ve paylaşma gibi sosyal becerilerini geliştirdi. Binlerce çocuğa ulaşıldı Proje, başladığı günden bu yana büyüyerek daha geniş bir kitleye ulaştı. 2024 yılında 33 mahallede bin 640 çocuğa ulaşılırken, 2025 yılında kapsam genişletilerek 89 mahallede 4 bin 460 çocuğa erişim sağlandı. Bu veriler, projenin yalnızca doğru bir ihtiyaçtan doğduğunu değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve yaygınlaştırılabilir bir model olduğunu da ortaya koydu.