Son Dakika
|
Kuyumcukent’teki 20 milyonluk soygunda yeni gelişme: 8 gözaltı
Kuyumcukent AVM’de 20 milyonluk soygun
ABD Başkanı Trump: "İran’la görüşebilirim"
Esenler’de İBB şantiyesinde yangın: 3 konteyner zarar gördü
Esenler’de 4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Teknik direktör Engin Fırat son yolculuğuna uğurlandı
İran Ordusu, Hayfa’daki petrol ve gaz rafinerisi ile yakıt depolarını hedef aldı
Niğde’deki patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
İran Meclis Başkanı Galibaf: "Kesinlikle ateşkes peşinde değiliz"
İran’ın İsrail’e saldırılarında ölenlerin sayısı 13’e yükseldi
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Kyrgyz Designer Brings Traditional Motifs to the International Runway
Denizli’de 4 büyüklüğünde deprem
İsrail’den Gazze Şeridi'ne saldırı
Okan Buruk: "Liverpool’a karşı ilk galibiyetin şans olmadığını gösterdik"
Trump: "Son birkaç saat içinde 10 adet mayın döşeme botunu veya gemisini imha ettik"
Hizbullah'ın İsrail'e ait uydu iletişim merkezine yönelik saldırısının görüntüleri ortaya çıktı
Pentagon, İran saldırılarında 140 ABD askerinin yaralandığını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el-Burhan ile telefonda görüştü
POLİTİKA
Bakan Tekin: "Bilgiye çok kolay erişebilir olduğu bu dönemde çocuklarımızın erken yaşlarda yükseköğretime devam edebilmesi lazım"
11 Mart 2026 Çarşamba - 12:21:15
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bilgiye çok kolay erişebilir olduğu bu dönemde çocuklarımızın erken yaşlarda yükseköğretime devam edebilmesi lazım" dedi. Bakan Tekin, TBMM’deki Ak Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitim hakkındaki soru üzerine, "Bilgiye çok kolay erişebilir olduğu bu dönemde çocuklarımızın erken yaşlarda yükseköğretime devam edebilmesi lazım. Yoksa bizim derdimiz zorunlu eğitimin yaşını erken dönemlere çekme tartışması değil. Kamuoyundaki bu tartışmalara bakıyoruz değerlendiriyoruz" cevabını verdi. Ara tatil hakkında açıklamada bulunan Bakan Tekin, "Ara tatiller sadece ara tatiller üzerinden okuyamayız. Biz attığımız her adımı Bakanlık içerisindeki her müdürlük bünyesinde var olan izleme ve değerlendirme daire başkanlıları üzerinden takip ediyoruz. Yapılan çalışmanın arzu ettiğimiz sonuçları pedagojik ve pozitif sonuçlar doğurup doğurmadığına bakıyoruz. Ara tatiller de bunun içerisinde. Arkadaşlar değerlendirmelerini yapıyorlar" dedi. Öğretmenler hakkında olumlu bir gelişme meydana geldiğini ifade eden Tekin, bu tatil döneminde öğretmenlerin okula gitmeden online olarak seminer yapacaklarını söyledi.
11 Mart 2026 Çarşamba - 12:08
Bakan Bayraktar: "(İsrail-İran savaşı) Doğalgaz konusunda endişe duymayın. Arz konusunda bir sıkıntımız yok"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar TBMM’de basın mensuplarının sorularını cevapladı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 12:03
Bakan Uraloğlu: (İsrail-İran savaşı) "Hava ulaşımında önemli bir aksama olmadığını söyleyebilirim"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM’de basın mensuplarının sorularını cevapladı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 11:58
Başkan Hallaç’a Ramazan Çarşısı’nda sürpriz doğum günü kutlaması
Adıyaman Kahta Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen Ramazan Çarşısı etkinlikleri, bu kez anlamlı ve duygusal anlara sahne oldu. Etkinliğe katılan gençler, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’a sürpriz bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdi. Ramazan Çarşısı’nda gerçekleşen etkinliğe Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın yanı sıra İlçe Başkanı Gaffar Çelebi ve çok sayıda vatandaş yoğun katılım sağladı. Program boyunca gençler ve çocuklar, Başkan Hallaç’ın doğum gününü hep birlikte kutladı. Özellikle çocukların hazırladığı sürprizler geceye ayrı bir anlam kattı. Bazı çocuklar Başkan Hallaç’a kendi yazdıkları özel notları vererek doğum gününü kutlarken, bazıları ise önceden hazırladıkları pastalarla bu anlamlı güne ortak oldu. Ramazan Çarşısı alanının farklı noktalarında gençler tarafından yapılan sürpriz kutlamalar renkli ve samimi görüntülere sahne oldu. Etkinlikte ayrıca Derun Sound Sanat Merkezi topluluğu da Başkan Hallaç için özel bir sürpriz hazırladı. Sanat merkezi topluluğu, Başkan Hallaç’ın doğum gününü kutlayarak kendisi için özel olarak hazırladıkları besteyi seslendirdi. Müzik eşliğinde gerçekleşen bu anlamlı kutlama, etkinliğe katılan vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gençlerin ve çocukların bu içten sürprizi karşısında duygulandığını ifade eden Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Başkan Hallaç, "Bu güzel Ramazan akşamında böyle anlamlı bir sürprizle karşılaşmak beni gerçekten çok duygulandırdı. Özellikle çocuklarımızın hazırladığı notlar ve pastalar benim için unutulmaz bir hatıra oldu. Ayrıca Derun Sound Sanat Merkezi’nin hazırladığı özel beste de benim için çok kıymetli bir sürpriz oldu. Kahta’nın güzel insanlarının sevgisi ve samimiyeti benim için en kıymetli hediyedir. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bu şehre hizmet etmek benim için bir görevden öte büyük bir onurdur. Hep birlikte Kahta’yı daha güzel yarınlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
10 Mart 2026 Salı- 12:17
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Sen balıkları düşündüğün kadar Türkiye’yi düşünseydin bugünkü zırvalarınla rezil olmazdın"
2
10 Mart 2026 Salı- 23:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, herkesin din ve vicdan hürriyetine sahip olduğu, inançlarını özgürce yerine getirebildiği örnek bir ülkedir"
3
09 Mart 2026 Pazartesi- 17:32
Başkan Yalım ve ekibi tüm gün çeşitli etkinliklerde vatandaşla bir araya geldi
4
09 Mart 2026 Pazartesi- 21:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savaş uzadıkça maalesef tablo daha da kötüleşecektir"
5
09 Mart 2026 Pazartesi- 21:40
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Terörsüz Türkiye) Ümit ediyorum Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak"
29 Ocak 2026 Perşembe - 23:32
Bakan Bak: "Arnavutköy’de spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam edecek"
AK Parti Arnavutköy Teşkilatı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Arnavutköy Teşkilatı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek, çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Toplantıda Arnavutköy genelinde yürütülen teşkilat çalışmaları, saha faaliyetleri ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar kapsamlı şekilde ele alındı. Danışma meclisinde teşkilat mensupları görüş ve önerilerini doğrudan paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanında hizmet siyasetinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Arnavutköy’ün genç ve dinamik nüfusuyla İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Bak, ilçede spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. Arnavutköy’e kazandırılması planlanan spor yatırımlarına ilişkin müjdeleri paylaşan Bak, halı sahalar, spor alanları ve kapalı spor salonlarıyla gençlerin daha nitelikli imkanlara kavuşacağını kaydetti. Mahallelerden sahaya yansıyan talep ve beklentilerin bu toplantılarda ortak akılla değerlendirildiğini ifade eden AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek, Arnavutköy’de bugüne kadar örnek bir teşkilat yapısının ortaya konulduğunu söyledi. "AK Parti Teşkilatı nesiller boyu süren bir dava hareketidir" Teşkilat mensuplarının sahadaki fedakarlığına vurgu yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen danışma meclislerinin birlik ve beraberliği güçlendiren önemli buluşmalar olduğunu ifade etti. AK Parti çatısı altında geçen siyasi yolculuğunu vefa duygusuyla anlatan Candaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen davanın bir parçası olmaktan onur duyduğunu belirtti. Makamların geçici olduğunu vurgulayan Candaroğlu, hangi görevde olunursa olunsun davaya ve millete hizmet anlayışıyla yol yürümeye devam edeceklerini söyledi. Danışma meclisinde teşkilatın eksik ve ihtiyaçlarının açık yüreklilikle ele alınacağını belirten Candaroğlu, ortak akıl ve istişarenin önemine dikkat çekti. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi, teşkilat içi dayanışmayı güçlendiren mesajlar, ortak hedefler ve yüksek motivasyon vurgu yapıldı.
29 Ocak 2026 Perşembe - 21:16
Bakan Bayraktar: "Anlaşmayla kritik mineraller ve nadir toprak elementleri alanlarında somut projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Özbekistan Maden Endüstrisi ve Jeoloji Bakanı Bobir İslamov, Madencilik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’na imza attı. Bakan Bayraktar, "Anlaşma ile kritik mineraller ve nadir toprak elementleri alanlarında somut projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz" dedi. Türkiye ile Özbekistan, madencilik alanında iş birliğini geliştirme kararı aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Özbekistan Maden Endüstrisi ve Jeoloji Bakanı Bobir İslamov, Madencilik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’na imza attı. Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, "Anlaşma ile kritik mineraller ve nadir toprak elementleri alanlarında bilgi paylaşımı, araştırma-geliştirme ve somut projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz" dedi. Mutabakat zaptı imzalandı Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Özbekistan Maden Endüstrisi ve Jeoloji Bakanı Bobir İslamov arasında "Madencilik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı. "Önemli bir adım" Bakan Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’in eşbaşkanlıklarında gerçekleştirilen Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 4. Toplantısı’na iştirak ettik. Toplantının ardından liderlerin huzurunda, ‘Madencilik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’nı imzaladık. Anlaşma ile kritik mineraller ve nadir toprak elementleri alanlarında bilgi paylaşımı, araştırma-geliştirme ve somut projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Atılan imzaların, liderlerin koyduğu ticaret hacmi hedefine ulaşılması için önemli bir adım olacağına inanıyor, ülkelerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. "Somut iş birliklerine yönelik yol haritası" Bakan Bayraktar, Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 4. Toplantısı marjında Özbek Bakan İslamov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikili bir görüşme de gerçekleştirdi. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesaplarından söz konusu görüşmeye ilişkin de, "Kardeş iki ülke arasında madencilik alanında süregelen güçlü ilişkileri daha ileriye taşımak ve potansiyel iş birliklerini hayata geçirmek adına verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kamu şirketlerimiz arasında yeni somut iş birliklerine yönelik yol haritamızı belirledik. Yer altı kaynaklarımızın karşılıklı tecrübe paylaşımı ile ekonomilerimize daha fazla katkı sağlamasını arzu ediyoruz" açıklamasını yaptı. Bakan Bayraktar, 5 Aralık’ta Özbekistan’a giderek Yeni Özbekistan için Sürdürülebilir Enerji Programı’na katılmış ve Özbek şirketlerle birlikte çalışarak madencilik alanında ilerlemeyi hedeflediklerini söylemişti.
29 Ocak 2026 Perşembe - 21:01
Emine Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Ziroat Mirziyoyeva Ankara Palas’ı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Ziroat Mirziyoyeva ile Ankara Palas’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in eşi Ziroat Mirziyoyeva ile Ankara Palas’ta bir araya geldi. Emine Erdoğan, Ankara Palas’ın girişinde karşıladığı Mirziyoyeva ile Hereke dokumaları, yıldız porselenleri ve diplomatik hediyelerin de aralarında olduğu Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait seçkin eserlerden oluşan müzeyi gezdi. Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, müzedeki eserleri yakından inceleyen lider eşlerine bilgi verdi. Özellikle Anadolu nakış tekniklerini çok beğendiğini ifade eden Mirziyoyeva, ülkesinde de bu teknikle ürünler üretilmesini çok istediğini belirtti. Özbek halkının bu tür sanatlara ilgisi olduğunu kaydeden Mirziyoyeva, Türkiye’nin bu konuda kendilerine destek vermesini memnuniyetle karşılayacağını söyledi. Lider eşleri Ankara Palas’ta, olgunlaşma enstitülerinde üretilen kitre bebek, çini ve seramik ürünler ile Türk işi, sırma, hesap işi ve beyaz iş gibi nakış teknikleriyle hazırlanan ürünlerin sergilendiği bölümü de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özbekistan Devlet Başkanı’nın değerli eşi, dostum Ziroat Mirziyoyeva Hanımefendi’yi ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duydum. Cumhuriyetimizin ilk yıllarına tanıklık eden, mimarisi, tarihî kimliği ve barındırdığı koleksiyonlarla kültürel mirasımızın güçlü temsilcilerinden biri olan Ankara Palas Müzesi’ni ziyaret ettik. Yazma ve matbu eserler, diplomatik hediyeler, hereke dokumaları, Yıldız porselenleri gibi birbirinden kıymetli daha nice eseri birlikte inceledik. Ardından Olgunlaşma Enstitülerimizde hayat bulan el emeği, göz nuru eserleri ve geleneksel el sanatlarımızın ustalıkla yaşatıldığı çalışmaları tanıtma fırsatı bulduk. Bu vesileyle, Anadolu’nun kadim kültüründen ilhamla tasarlanan ve Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilen Özgür Masur’un ’Anatolia’ koleksiyonunu da zengin detaylarıyla keşfettik. Kültür, toplumları birbirine yaklaştıran, ortak hafızayı diri tutan ve milletler arasında kalıcı bağlar kuran en güçlü köprülerden biridir. Bu bakışla paylaşılan her anın, Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluğu daha da pekiştireceğine inanıyor, kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
29 Ocak 2026 Perşembe - 20:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile düzenlediği basın toplantısında, "Büyük Özbek şairi merhum Abdülhamit Süleyman Çolpa’nın, ‘Ey bizi uyandıran üstadımız’ diyerek selamladığı İsmail Gasparalı’nın işaret ettiği, ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle içinde bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz" dedi.
29 Ocak 2026 Perşembe - 20:02
Başkan Erol’dan Çerçioğlu’na destek
Aydın’ın Buharkent İlçe Belediye Başkanı Mehmet Erol, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili sözlerine kınama geldi. Başkan Mehmet Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun kamuoyuna açık şekilde ifade ettiği üzere; siyasi tercihine ilişkin kararını kendi iradesiyle, herhangi bir baskı, tehdit ya da zorlamaya maruz kalmadan almıştır. Bu kararın farklı anlamlara çekilmesini ya da ima yoluyla sorgulanmasını kabul etmiyoruz. Ne yazık ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kullandığı ithamkar ve incitici ifadeler, siyasi nezakete de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine de hizmet etmemektedir. Bir belediye başkanının onurunu ve emeğini hedef alan bu dili doğru bulmuyor, açıkça kınıyoruz. Son altı ayda Aydın genelinde temeli atılan ve kısa süre içerisinde başlayacak olan önemli projelerin, bu sert ve ölçüsüz söylemlerin arka planında etkili olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yıllardır Aydın’a hizmet eden, projeleriyle ve çalışmalarıyla kamuoyunun önünde olan bir belediye başkanının kararını ‘ima’, ‘itham’ ve ‘üstü kapalı suçlamalar’ üzerinden tartışmaya açmak, siyaseti gerilim diline hapsetmekten başka bir sonuç doğurmaz. Bizler, farklı siyasi tercihlere saygıyı, kişisel saldırılar yerine hizmetin konuşulmasını savunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik bu haksız söylemlerin karşısında durduğumuzu ve kendisine yöneltilen mesnetsiz ifadeleri kabul etmediğimizi açıkça ifade ediyoruz."
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek mevkidaşı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile düzenlediği basın toplantısında "Ticaret, savunma sanayi, eğitim, kültür gibi alanlarda geçtiğimiz yıllarda birçok projeyi hayata geçirdik. Son 10 yılda ikili ticaret hacmimizi 3 kat artırdık. Yeni hedefimiz olan 5 milyar dolara da yakında ulaşacağımıza inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Mirziyoyev daha sonra Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katıldı. Gerçekleşen toplantının ardından iki lider ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamalarından önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, "Türkiye Cumhuriyeti İle Özbekistan Cumhuriyeti arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık İlişkilerinin İşbirliği Mekanizmaları Hakkında Karar"ı ve "Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 4. Toplantısı Ortak Bildirisi"ni imzaladı. Törende, Erdoğan ve Mirziyoyev’in huzurunda iki ülke arasında birçok anlaşma da imzalandı. Basın toplantısının öncesinde Erdoğan ve Mirziyoyev huzurunda iki ülke arasındaki 16 anlaşma imzalandı. "Özbekistan’ın uluslararası planda giderek yükselen yıldızını yakından takip ediyor samimiyetle destekliyoruz" Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i ve heyetini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyimizin 4’üncü toplantısını biraz önce tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanı’nı ve değerli heyetini bu vesileyle ikinci vatanlarında ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bir kez de sizlerin huzurunda aziz kardeşim Mirziyoyev’e, muhterem refikalarına ve kıymetli heyet üyelerine Türkiye’ye hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Bu sene aynı zamanda 1996 yılında imzaladığımız Ebedi Dostluk ve İşbirliği Anlaşması’nın 30’uncu yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kardeş ülkemiz Özbekistan, Sayın Mirziyoyev’in dirayetli liderliği ve güçlü liderliğinin yanında devlet geleneğiyle Orta Asya’nın bölgesel entegrasyonu konusunda öncü rol oynuyor. Özbekistan’ın uluslararası planda giderek yükselen yıldızını yakından takip ediyor, bundan mutluluk duyuyor ve samimiyetle destekliyoruz" dedi. "Son 10 yılda ikili ticaret hacmimizi 3 kat artırdık" Siyasi, ekonomik, kültürel, beşeri ve bölgesel tüm hedeflerin gerçekleştirilmesi için iki ülkenin kurumlarının iş birliği içinde çalıştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki dayanışmayı geliştirmekle kalmayıp, sürekli ileriye taşıyarak kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Biraz önce teatisi yapılan anlaşmalarla önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı belirledik. Siyasi, ekonomik, kültürel, beşeri ve bölgesel tüm ortak hedeflerimizin gerçekleştirilmesi için iki ülke kurumları iş birliği içinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlarımızın eş başkanlıklarında, Ortak Stratejik Planlama Grubu toplandı. Dışişleri, İçişleri, Savunma Bakanları’yla, istihbarat teşkilatları başkanlarından oluşan 4+4 mekanizmasının birinci toplantısına da Ankara’da ev sahipliği yaptık. Ticaret, savunma sanayi, eğitim, kültür gibi alanlarda geçtiğimiz yıllarda birçok projeyi hayata geçirdik. Son 10 yılda ikili ticaret hacmimizi 3 kat artırdık. Yeni hedefimiz olan 5 milyar dolara da yakında ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. "Özbekistan’la aile meclisimiz, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yakın iş birliği içindeyiz" UNESCO’nun 43’üncü genel konferansında 15 Aralık’ın ‘Dünya Türk Dili Ailesi’ günü olarak ilan edilmesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in katkıları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Özbekistan ekonomisinde, Şevket kardeşimin liderliğinde, önemli bir yeniden yapılanma sürecine girildiğini memnuniyetle görüyoruz. Türk şirketleri 5 milyar doları aşan yatırımlarıyla hali hazırda Özbekistan’da ilk üç yatırımcı arasında yer alıyor. İnşallah daha iyi seviyeleri göreceğiz. Türkiye olarak gerek Özbekistan’ın gerek ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına katkı sunma noktasında elimizden geleni yapmakta kararlıyız. Özbekistan’la aile meclisimiz, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yakın iş birliği içindeyiz. Geçen yıl Kasım ayında Semerkant’ta düzenlenen UNESCO 43’üncü genel konferansında 15 Aralık’ın ‘Dünya Türk Dili Ailesi’ günü olarak ilan edilmesinde Şevket kardeşimin önemli katkıları oldu. Bu vesileyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "Özbekistan İsrail’in saldırılarında da ilkeli bir tutum sergilemiştir" Özbekistan’ın, İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik saldırılarında ilkeli tutum bir tutum sergilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek vatandaşları ve Özbekistan Cumhurbaşkanının şahsında tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Özbek şairi merhum Abdülhamit Süleyman Çolpa’nın, ‘Ey bizi uyandıran üstadımız’ diyerek selamladığı İsmail Gasparalı’nın işaret ettiği, ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle içinde bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz. Şevket kardeşimin huzurunda şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim. Özbekistan İsrail’in Gazze ve Filistin’in işgal altındaki diğer bölgelerine yönelik saldırılarında da ilkeli bir tutum sergilemiştir. İnsanlığımızın sınandığı bir dönemde mazlumların yanında cesaretle duran Özbek kardeşlerimi Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Kardeşim Mirziyoyev’in Özbekistan’daki Filistinliler için sosyal hizmet sağlanmasına matuf bir fon kurma kararını da takdirle karşılıyorum" sözlerini söyledi. "Özbekistan 6 Şubat depremlerinde yardımımıza koşan ilk ülkelerden biriydi" Özbekistan’ın 6 şubat depremlerinde Türkiye’nin yardımına koşan ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Özbek kardeşlerimizin konu Türkiye olunca sıkça kullandığı bir ifade var: Dilimiz bir, tilimiz bir. Yani gönlümüz bir, dilimiz bir. Sadece gönlümüz ve dilimiz değil aynı zamanda acımız da bir, hüznümüz de bir, derdimiz de bir. Buna en son üç sene önce bizzat tecrübe ettik. Özbekistan 53 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz 6 Şubat depremlerinde yardımımıza koşan ilk ülkelerden biriydi. Özbek kardeşlerimizin depremin haberini alır almaz milletimiz için nasıl seferber olduğunu biz gayet iyi biliyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı’nın 2023 yılındaki olağanüstü zirvesinde, Özbekistan’ın teklifiyle 6 Şubat Afet Kurbanlarını Anma ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmişti. Ancak Özbekistan bununla da yetinmedi. TOKİ tarafından Hatay’ın Arsuz ilçesinde inşa edilen 3 bin 93 konuttan müteşekkil projede 308 konutun yapımını üstlendi. Bu projede bir Özbek mahallesinin yer alınması bizi ziyadesiyle mutlu etmiş. Bu yerleşim ebedi kardeşliğimizin kalıcı bir simgesi olmuştur. Birazdan bu konutların teslim törenini Sayın Mirziyoyev’le birlikte video konferans bağlantısıyla yapacağız." "Dayanışma için tüm Özbek kardeşlerimize en başta Sayın Mirzoev’e tekrar teşekkür ediyorum" Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’le birlikte Özbekistan’ın yurtdışında açtığı ilk okulun açılışını çevrimiçi olarak beraber yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremzedelerimizin mutluluğunu bizzat paylaşmak üzere şu an burada bulunan ailelerimize yeni yuvalarının anahtarlarını Şevket kardeşimle birlikte teslim edeceğiz. Yeni konutlarımızın ailelerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabii sadece bununla yetinmiyoruz. Hataya bağlanmadan önce Özbekistan okulunun taş koyuş merasimini yine çevrim içi olarak gerçekleştireceğiz. Özbekistan’ın yurt dışında ilk kez inşa edeceği bu okul için İstanbul’u tercih etmesi bizleri ayrıca memnun etmiştir. Taş koyuş törenimizin de hayırlara vesile olmasını diliyor, burada eğitim görecek öğrencilerimize şimdiden başarılar temenni ediyorum. Ülkemizin en zor günlerinde sergiledikleri dayanışma için tüm Özbek kardeşlerimize en başta Sayın Mirzoev’e tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Törende konuşan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ise, "Elbette büyük kardeşimin söylediği gibi birliğimiz aynı niyetle olduğumuz ve dayanışmamız 2016 yılından Erdoğan halkı devletleriyle tüm hedeflerimizin gerçekleşiyor olması dayanışmamızın, birliğimizin, beraberliğimizin neticesi olarak görüyorum. Öncelikle muhterem Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan zat-ı devletlerine eşsiz topraklarınıza resmi davetle, davet ettiğiniz için ve sergilenen misafirperverlik için özel teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. "Kalpler bir olunca mesafeler kısalar. Bizim dilimiz, kalplerimiz birdir" Türkiye ile Özbekistan arasında çok çalışmalar yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, gelecek dönem hedeflerinin daha yüksek olduğunu ve iki ülkenin birbirini iyece tanıdığını ifade etti. Gerçekleştirilecek olan temel teslim töreninin silinmez bir iz bırakacağını söyleyen Mirziyoyev, "Bugün gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi, şimdi kardeşim tüm alanlarla beraber birer birer bilgi verdiler. Elbette çok çalışmalar yaptık burada ama hedeflerimiz çok daha yüksek çünkü tecrübe ettik, birbirimizi öğrendik, nasıl netice elde edeceğiz onu da öğrendik. YDSİK kapsamında verimle görüşmelerimiz İstanbul bölgesinde Özbek okulunun açılmasıyla ilgili temel atma töreni, Hatay’da inşa edilen Özbekistan Mahallesinin temel teslim törenleri ilişkilerimizin tarihinde şüphesiz silinmez bir iz bırakacaktır. Halklarımızda derin bir atasözü vardır; Kalpler bir olunca mesafeler kısalar. Bizim dilimiz, kalplerimiz birdir. Niyetimizde aynıdır" dedi. Konuşmaların ardından programda, Özbekistan’ın İstanbul’da yaptıracağı okulun taş oyuş koyuş merasimi için İstanbul’a bir canlı bağlantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı’nın ‘Ya Allah Bismillah’ demesiyle okulun taş koyuş merasimi gerçekleştirildi. Daha sonra ise asrın felaketi 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay’da Özbekistan’ın destekleri ile inşa edilen konutların açılışı için Hatay’a bir canlı bağlantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir edilen 5 aileye ise anahtarlar Cumhurbaşkanları tarafından takdim edildi. Takdimlerin yapılmasının ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun görmesi halinde Nevruz Bayramında, Hatay’dan bir heyeti Özbekistan’da 5 gün ağırlamayı teklif etti. Törende, Erdoğan ve Mirziyoyev’in huzurunda iki ülke arasında imza altına alınan diğer anlaşmalar şöyle: " Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Arasında Uluslararası Ulaşım Koridorlarının ve Mevcut Uygulamaların Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Özbekistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Arasında 2026-2027 Yılları İçin Kültürel İşbirliği Planı. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Özbekistan Cumhuriyeti Maden Endüstrisi ve Jeoloji Bakanlığı Arasında Madencilik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı. Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Nezdindeki Hafif Sanayi Geliştirme Ajansı Arasında Niyet Protokolü. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan Cumhurıyeti Yatırım Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Arasında Serbest Bölgeler/Özel Ekonomik Bölgeler Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Özbekistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Arasında Ekonomi ve Finansal İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması.
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:52
Çerçioğlu’ndan CHP Genel Başkanı Özel’e suç duyurusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisiyle ilgili beyanda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:34
AK Parti ve MHP’den Türk bayrağına destek etkinliği
Cumhur İttifakı paydaşları AK Parti ve MHP, Türk bayrağını indirme olayına tepki göstermek için Eskişehir’in Çifteler ilçesinde yürüyüş ve konvoy gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde bir grup, Mardin’in Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesinde Türk bayrağını indirmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yurt genelinde büyük bir tepkiye sebep olan olayla ilgili Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dün akşam yürüyüş ve konvoy düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Katılımcılar, Türk bayrağına yönelik hassasiyetlerini güçlü bir şekilde ortaya koyarak milli değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Programa; AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Yakup Önür, MHP Çifteler İlçe Başkanı Mehmet Emin Yüce, Çifteler Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Gülşen ile her iki partinin üyeleri de katılım sağladı.
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:31
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Türkiye’yi ziyaret edecek
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, 30 Ocak Cuma günü Türkiye’yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, 30 Ocak 2026 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir" ifadelerine yer verildi.
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:27
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tuncer: "Sizin evde sular aksa da, Ankara’da su kesintisi var Mansur Bey"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Sevilay Tuncer, "Size sular kesik dendiğinde, bunun bir belediyecilik sorunu olduğunu dahi anlayamayacak kadar meseleden uzaksınız. Sizin evde sular aksa da, Ankara’da su kesintisi var Mansur Bey" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tuncer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Oturduğunuz apartman da, apartmanın daire sayısı da, apartmanın su deposu da Ankaralıları değil sizi ilgilendirir. Ne güzel ne kadar şanslısınız sularınız kesilmiyormuş Mansur Yavaş. Anlaşılıyor ki belediye hizmetinden kesintisiz istifade ediyorsunuz. Fakat her Ankaralı vatandaşımız sizin kadar şanslı değil. Belediyecilik hizmeti alamıyor. Gençlerin haykırdığı gerçeği bir kez daha söyleyelim, belli ki hala farkında değilsiniz" ifadelerini kullandı. Ankara’da su kesintisi sorununa dikkati çeken Tuncer, "Size sular kesik dendiğinde, bunun bir belediyecilik sorunu olduğunu dahi anlayamayacak kadar meseleden uzaksınız. Sizin evde sular aksa da, Ankara’da su kesintisi var Mansur Bey. Açıklamanıza bakılırsa bunun da sorumlusu apartman yöneticileri galiba. Ey apartman yöneticileri, lütfen Mansur beyden özür dileyiniz. Belli ki su deposu olmayan ve planlı su kesintisi yaşayan apartmanların bir kastı var. Evlerin musluklarından sürekli suların akması için günde en az iki üç saat su kesintisi gerekiyormuş. Bu kadarcık fedakarlık da yapılmıyorsa kabahat da belediyenin olamaz ama değil mi? Bu anlayışa kalırsa o su depolarını dolduracak su da bulunamayacak" dedi.
29 Ocak 2026 Perşembe - 18:13
AK Parti ve MHP’den Türk bayrağına destek etkinliği
Cumhur İttifakı paydaşları AK Parti ve MHP, Türk bayrağını indirme olayına tepki göstermek için Eskişehir’in Çifteler ilçesinde yürüyüş ve konvoy gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde bir grup, Mardin’in Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesinde Türk bayrağını indirmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yurt genelinde büyük bir tepkiye sebep olan olayla ilgili Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dün akşam yürüyüş ve konvoy düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Katılımcılar, Türk bayrağına yönelik hassasiyetlerini güçlü bir şekilde ortaya koyarak milli değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Programa; AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Yakup Önür, MHP Çifteler İlçe Başkanı Mehmet Emin Yüce, Çifteler Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Gülşen ile her iki partinin üyeleri de katılım sağladı.
29 Ocak 2026 Perşembe - 17:11
2026 yılı yatırım programı: Erzincan’a 138 proje, 38 milyar TL ödenek
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 2026 yılı yatırım programı kapsamında Erzincan’a 138 proje için toplam 38 milyar 415 milyon TL tutarında yatırım ödeneği ayrıldığını açıkladı. Karaman, söz konusu projelerle birlikte toplam yatırım büyüklüğünün 12 milyar 252 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’nde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Karaman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Faruk Acar’ın cuma günü Erzincan’da gerçekleştireceği Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve programları hakkında da bilgi verdi. Toplantıda, Erzincan genelinde 2025 yılında yapılan yatırımlar ile 2026 yılı yatırım programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaman, yatırım programının tarım, ulaşım, eğitim, sanayi, sosyal hizmetler, enerji ve sağlık başta olmak üzere birçok sektörü kapsadığını belirtti. "Bazıları konuşur, AK Parti yapar" ifadesini kullanan Karaman, yatırımların Erzincan’ın kalkınmasına, istihdamına ve yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacağını vurguladı. 2026 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan 138 projenin toplam tutarının 38 milyar 415 milyon TL olduğunu belirten Karaman, yıl başında ayrılan ödeneğin 5 milyar 355 milyon TL olduğunu kaydetti. Ayrıca Sivas-Divriği-Erzincan-Erzurum-Kars Konvansiyonel Demiryolu Hattı’nın rehabilitasyonu ile sinyalli ve elektrikli hale getirilmesi projesi için 6 milyar 896 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade etti. Karaman, "Bu yatırımlarla birlikte Erzincan’daki toplam yatırım miktarı 12 milyar 252 milyon TL olmuştur. Tüm projelerin ilimize, ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder