POLİTİKA
MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Sait Kılıç göreve başladı 26 Nisan 2026 Pazar - 17:25:11 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanlığı’na atanan Mehmet Sait Kılıç resmen görevine başladı. Parti binasında açıklamalarda bulunan Mehmet Sait Kılıç, "Tek kaygımız, tek tasamız bayrağı, üç hilali daha yükseğe çıkarmak" dedi. Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Genel Merkezi tarafından MHP Gaziantep yönetiminin fesh edilmesinin ardından Oğuzeli eski belediye başkanı Mehmet Sait Kılıç Gaziantep İl Başkanı olarak atandı. Kentte Oğuzeli Belediye başkanı olarak görev yaptığı dönemde vatandaşlarla kurduğu yakın ilişkiyle bilinen Kılıç’ın ataması, teşkilat içinde olumlu karşılandı. İl başkanı olarak atanan Mehmet Sait Kılıç, resmen görevine başlayarak partililerle bir araya geldi. Kılıç, partililere seslenerek, amaçlarının bayrağı daha yükseğe taşımak olduğunu söyledi. "Tek kaygımız, tek tasamız bayrağı, üç hilali daha yükseğe çıkarmak" Partililerin yoğun katılım sağladığı ve ilgi gösterdiği törende konuşan Kılıç, "Bizim yönetim anlayışımız ilimizde, bu aziz şehirde, bu mübarek şehirde bütün insanlarımızı kucaklamak, o insanlarımızı ülkücü hareketle, milliyetçi hareketle tanıştırmak ve kucaklaştırmak. Biri iki etmek, ikiyi dört etmek, dördü on altı etmek için mücadele edeceğiz. Hiç kimseye şahsi bir meselemiz yok. Tek kaygımız, tek tasamız bu hareketi bir adım öteye götürmek. Bayrağı, üç hilali daha yükseğe çıkarmak. Onun için ayrıştıran değil, birleştiren, bölen değil, bütünleştiren bir yönetim anlayışıyla sizlere, sizlerle birlikte bu aziz davaya, Türk-İslam ülküsüne, nizam-ı alem davasına, ilahi davaya hizmet edeceğiz. Ve Gaziantep’i inşallah sizlerle birlikte şahlandıracağız. Ülkücü hareketin Gaziantep’teki muhteşem geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kaygısı olmasın. Ama bunun için hepinize, hepimize çok büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.
26 Nisan 2026 Pazar - 14:06 AK Parti İstanbul Milletvekilleri, cuma günleri sahaya inerek vatandaşlarla buluşuyor AK Parti İstanbul Milletvekilleri, her hafta cuma günü İstanbul’un üç bölgesinde esnaf, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geliyor. "Her Mahallesiyle, Her Hikâyesiyle İstanbul" anlayışıyla yürütülen saha programlarında talep, öneri ve beklentiler yerinde dinleniyor. AK Parti İstanbul Milletvekilleri, her hafta cuma günü İstanbul’un üç bölgesinde gerçekleştirdikleri saha programları kapsamında vatandaşlarla buluşmayı sürdürüyor. Her hafta İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenlenen programlarda İl Başkanı Abdullah Özdemir, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri; esnaf, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, çarşı ve pazar esnafıyla bir araya gelerek talep, öneri ve değerlendirmeleri yerinde dinliyor. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen saha çalışmalarında, şehrin farklı bölgelerinde eş zamanlı ziyaretler gerçekleştiriliyor. Programlarda mahallelerin ihtiyaçları, ilçe bazlı öncelikler ve vatandaşların gündeminde yer alan konular doğrudan sahada ele alınıyor. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın NSosyal hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Sadece konuşan değil; dinleyen, anlayan ve çözüm üreten bir anlayışla sahadayız. Esnafımızla bereketi, hanelerimizde muhabbeti, STK’larımızla ortak aklı, milletimizle güçlü yarınları konuşuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte inşa ediyoruz" ifadelerine yer verildi. "Her Mahallesiyle, Her Hikâyesiyle İstanbul" sloganıyla sürdürülen saha programlarının, her hafta cuma günü İstanbul’un 39 ilçesinde düzenli olarak devam edeceği belirtildi.
26 Nisan 2026 Pazar - 13:49 AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Cuma günleri sahaya inerek vatandaşlarla buluşuyor AK Parti İstanbul Milletvekilleri, her hafta cuma günü İstanbul’un üç bölgesinde esnaf, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geliyor. "Her Mahallesiyle, Her Hikâyesiyle İstanbul" anlayışıyla yürütülen saha programlarında talep, öneri ve beklentiler yerinde dinleniyor. AK Parti İstanbul Milletvekilleri, her hafta cuma günü İstanbul’un üç bölgesinde gerçekleştirdikleri saha programları kapsamında vatandaşlarla buluşmayı sürdürüyor. Her hafta İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenlenen programlarda İl Başkanı Abdullah Özdemir, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri; esnaf, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, çarşı ve pazar esnafıyla bir araya gelerek talep, öneri ve değerlendirmeleri yerinde dinliyor. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen saha çalışmalarında, şehrin farklı bölgelerinde eş zamanlı ziyaretler gerçekleştiriliyor. Programlarda mahallelerin ihtiyaçları, ilçe bazlı öncelikler ve vatandaşların gündeminde yer alan konular doğrudan sahada ele alınıyor. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın NSosyal hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Sadece konuşan değil; dinleyen, anlayan ve çözüm üreten bir anlayışla sahadayız. Esnafımızla bereketi, hanelerimizde muhabbeti, STK’larımızla ortak aklı, milletimizle güçlü yarınları konuşuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte inşa ediyoruz" ifadelerine yer verildi. "Her Mahallesiyle, Her Hikâyesiyle İstanbul" sloganıyla sürdürülen saha programlarının, her hafta cuma günü İstanbul’un 39 ilçesinde düzenli olarak devam edeceği belirtildi.
Bakan Yerlikaya, AK Parti Grubu’nu "Trafik Kanunu" hakkında bilgilendirdi
15 Ekim 2025 Çarşamba - 14:48 Bakan Yerlikaya, AK Parti Grubu’nu "Trafik Kanunu" hakkında bilgilendirdi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM’de AK Parti Grubu’nu "Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında bilgilendirdi. AK Parti Grubu, TBMM’de kapalı toplantı düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın AK Partili milletvekillerini "Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında bilgilendirdiği toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Grubu Başkanı Abdullah Güler, basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Değişiklik söz konusu değil" TBMM’de görüşülmesi beklenen "Trafik Kanunu"nda değişiklik olup olmayacağı hakkındaki soruya Güler, "Değişiklik söz konusu değil. Arkadaşlar yüksek hızdan, kırmızı ışık ihlalinden, hatalı şerit değiştirmeden dolayı günde 10 insanımızı kaybediyoruz. Yıllık 6 bin 500 civarında insanımız hayatını kaybediyor. Caydırıcı etkin cezalar koymamız lazım. Etkin ve caydırıcı cezaları koymazsak ihlaller devam edecek. O zaman insanlara şunu sormamız lazım; ölümlü trafik kazalarını caydırıcı etkin cezalarla engelleyemezsek bunu nasıl azaltabiliriz? Yaz boyunca trafik levhalarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Çok iyi düzenlemeler oldu. Tabela kirliliği azaltıldı. Bizim kurallara uymaktan başka çaremiz yok. Çünkü bunun ölümlü kazaların raporları elimizde. Ölümlü trafik kazaları bir kırmızı ışık ihlali, iki aşırı hız, üç ani manevra ve şerit değişikliği ve yaklaşım mesafene uymama. Uysunlar insanlar. Kurallara uyulduğu müddetçe ölümlü trafik kazalarını azaltmış olacağız. Geçen yılın ortalaması 6 bin 358. Ondan önceki yıl 6 bin 250. Bu konuda vatandaşlarımızın destek olmalarını bekliyoruz" cevabını verdi.
Bakan Yerlikaya, AK Parti Grubu’nu "Trafik Kanunu" hakkında bilgilendirdi
15 Ekim 2025 Çarşamba - 14:44 Bakan Yerlikaya, AK Parti Grubu’nu "Trafik Kanunu" hakkında bilgilendirdi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM’de AK Parti Grubu’nu "Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında bilgilendirdi. AK Parti Grubu TBMM’de kapalı toplantı düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın AK Partili milletvekillerini "Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında bilgilendirdiği toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Grubu Başkanı Abdullah Güler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Değişiklik söz konusu değil" TBMM’de görüşülmesi beklenen "Trafik Kanunu"nda değişiklik olup olmayacağı hakkındaki soruya Güler, "Değişiklik söz konusu değil. Arkadaşlar 10 insanımızı yüksek hızdan kırmızı ışık ihlalinden hatalı şerit değiştirmeden dolayı günde 10 insanımızı kaybediyoruz. Yıllık 6 bin 500 civarında insanımız hayatını kaybediyor. Caydırıcı etkin cezaları koymamız lazım. Etkin ve caydırıcı cezaları koymazsak ihlaller devam edecek. O zaman insanlara şunu sormamız lazım. Ölümlü trafik kazalarını caydırıcı etkin cezalarla engelleyemezsek bunu nasıl azaltabiliriz. Yaz boyunca trafik levhalarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Çok iyi düzenlemeler oldu. Tabela kirliliği azaltıldı. Bizim kurallara uymaktan başka çaremiz yok. Çünkü bunun ölümlü kazaların raporları elimizde. Ölümlü trafik kazaları bir kırmızı ışık ihlali 2 aşırı hız 3 ani manevra ve şerit değişikliği ve yaklaşım mesafene uymama. Uysunlar insanlar. Kurallara uyulduğu müddetçe ölümlü trafik kazalarını azaltmış olacağız. Geçen yılın ortalaması 6 bin 358. Ondan önceki yıl 6 bin 250. Bu konuda vatandaşlarımızın destek olmalarını bekliyoruz" cevabını verdi.
Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin: "Adli Tıp Kurumundan konuya ilişkin ek bir uzman mütalaası talep edilmiştir"
15 Ekim 2025 Çarşamba - 14:07 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin: "Adli Tıp Kurumundan konuya ilişkin ek bir uzman mütalaası talep edilmiştir" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Van Gölü yakınında cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiğini söyledi. Tunç, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ek bir uzman mütalaası talep edildiğini açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı ’X’ üzerinden Van Gölü yakınında cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Adalet Bakanı Tunç paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Van ilimizde 27 Eylül 2024 tarihinde kaybolan ve 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş adlı evladımızın hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma çok yönlü şekilde devam etmektedir. Hepimizi derin bir üzüntüye sevk eden bu elim olayın aydınlatılması amacıyla, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan kapsamlı inceleme sonucunda hazırlanan rapor, soruşturma dosyasına girmiştir." "İstanbul Adli Tıp Kurumundan konuya ilişkin ek bir uzman mütalaası talep edilmiştir" Olaya ilişkin ek bir uzman mütalaası talep edildiğini aktaran Tunç, "Otopsi, biyolojik, toksikolojik ve histopatolojik analizler sonucunda hazırlanan bu rapora ek olarak İstanbul Adli Tıp Kurumundan konuya ilişkin ek bir uzman mütalaası talep edilmiştir. Soruşturma sürecinde kamera kayıtları, telefon incelemeleri, HTS dökümleri ve tanık ifadeleri de detaylı biçimde değerlendirilmiş, evladımızın kullandığı telefonun kilidinin açılması için yurtdışından uzmanların da dahil olduğu teknik çalışma ve bazı dijital materyallerin incelemeleri devam etmektedir" ifadelerinde bulundu. "Tüm süreç titizlikle yürütülmektedir" Soruşturma dahilinde, hiçbir ayrıntı göz ardı edilmeden bütün deliller ve raporlar derinlemesine incelendiğini vurgulayan Bakan Tunç, "Yargı makamlarının koordinasyonunda tüm süreç titizlikle yürütülmektedir. Başta Rojin evladımızın acılı ailesi olmak üzere milletimiz müsterih olsun; soruşturmada tek bir nokta dahi karanlıkta kalmadan maddi gerçeğin mutlaka ortaya çıkarılması için yoğun bir gayret gösterilmektedir" dedi. Tunç, hayatını kaybeden Rojin Kabaiş’e Allahtan rahmet dilerken, ailesine ve yakınlarına sabır diledi.
Bakan Göktaş: "Finansal okuryazarlık eğitimleriyle kadınlara kendi yaşamına sahip çıkma potansiyelini gösteriyoruz"
15 Ekim 2025 Çarşamba - 14:05 Bakan Göktaş: "Finansal okuryazarlık eğitimleriyle kadınlara kendi yaşamına sahip çıkma potansiyelini gösteriyoruz" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ’Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’ ile her alanda kadınları güçlendiren ve toplumsal refahı büyüten çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. Bakan Göktaş, "Finansal okuryazarlık eğitimleriyle kadınlara kendi yaşamına sahip çıkma potansiyelini gösteriyoruz" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğinde düzenlenen ’Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’, BTK’da gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve SPK personeli katıldı. Bakan Göktaş, programın açılış konuşmasında kadınların kendi gelirlerini yönetebildiğinde sadece bütçelerini değil, hayatlarını da yönetmeye başladıklarını belirterek, "Biz, Bakanlık olarak tam da bu yüzden finansal okuryazarlığı bir kalkınma aracı değil. Bir güçlenme aracı olarak görüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimle, kadınların kendi geleceklerini güvenle planlayabilen bireyler olmasını hedefliyoruz. Dijitalin hayatımızda bu kadar yer ettiği bir dönemde finansal okuryazarlık önemlidir. Bugün, dünyanın en büyük sermayesi bilgiyi hayatın bir parçası haline getirebilmektir. Harcarken, birikim yapmayı da düşünebilmek, hayatın dengesini kurabilmektir. Finansal planlama, bu dengenin aklıdır. Bizleri, yarınlarını düşünen bireyler haline getirir. Değer üretmenin gücünü, çevremize katkı sunma ve birlikte büyüme bilincine dönüştürmemizi sağlar. Çünkü gerçek refah, sadece kazandıklarımızda değil. Aynı zamanda paylaştıklarımızda, ürettiklerimizde ve geleceğe bıraktıklarımızdadır" ifadelerini kullandı. "Eğitimlerimizle 1 milyonu aşkın kişiye ulaştık" Finansal farkındalığın sayılardan ziyade davranışlarla ilgili olduğunu belirten Göktaş, "Bilinçli kararlar almak, kaynakları verimli kullanmak ve sürdürülebilir bir yaşam kurmak toplumsal kalkınmaya da yön vermektedir. Ve hedefimiz, bu bilinci, bu anlayışı yaygınlaştırmaktır. Finansal okuryazarlık eğitimlerimiz, bu hedefi gerçekleştirmek için bir araçtır. Çünkü gelirimiz ve mesleğimiz ne olursa olsun; bütçe yönetimi, tasarruf, borçlanma ve yatırım kararları hayatımızın tam merkezindedir. Bakanlık olarak, bu eğitimlerle, ekonomik hayatın yanı sıra kadınların karar alma süreçlerinde de daha etkin bir rol üstlenmelerini sağlıyoruz. Finansal sisteme güvenle adım atan her kadın böylece kazancını yönetebiliyor, kendi işini kurma yeteneği kazanıyor, bilinçli yatırımlar yapıyor. Bu anlamda 2018’den bugüne kadar finansal okuryazarlık konusunda verdiğimiz eğitimlerle, kadınların destekler, teşvikler ve başvuru mekanizmalarına dair bilgilere kolay erişmelerini sağladık. Sermaye Piyasası Kurulu ile 2024’te imzaladığımız protokol de, kadınların ekonomik güçlenme yolculuğunda önemli bir dönüm noktası oldu. Bu sayede eğitimlerimizle 1 milyonu aşkın kişiye ulaştık. Finansal Okuryazarlık Platformu’nda yayınlanan bütçe, kredi, yatırım, borsa ve dijital finans konularındaki eğitim videolarıyla finansal farkındalığı yaygınlaştırdık. Yüz yüze gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle de, farklı meslek gruplarından kadınların finansal yetkinliklerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu. "Kadınların ekonomik hayata katılmasını sağlamak temel önceliğimizdir" Eğitim programının tasarruftan yatırıma, borç yönetiminden dijital finansa kadar geniş bir içerikten oluştuğunu ve amaçlarının kadınların finansal sistemleri güvenle kullanarak dijital ekonomiye aktif biçimde katılmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Göktaş, "Ayrıca bu farkındalığı yaşamlarının doğal bir parçası haline getirmelerine katkı sunmaktır. İşte bu noktada, "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"mız kadınların her alanda daha da görünür olmalarını hedefleyen kapsamlı bir vizyon belgesidir. 8 Mart’ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle oluşturduğumuz Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulları ile de çalışmalarımızı yerelde koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Çünkü biz kadınların, değişimin, kalkınmanın ve refah dolu bir geleceğin öncüsü olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda kadınların ekonomik hayata tam ve eşit katılımını sağlamak, girişimcilik potansiyelini artırmak temel önceliğimizdir. Bunun için Türkiye’nin dört bir yanında projeler hayata geçiriyoruz. Eğitim ve danışmanlık desteklerimizle, kadın kooperatiflerini güçlendiriyoruz. Böylece binlerce kadının üretime katılmalarını ve yerel kalkınmada aktif rol olmalarını sağlıyoruz. E-ticaretten temiz teknolojiye, enerjiden tarıma uzanan bir alanda kadın girişimciliğini destekleyen projeler yürütüyoruz" dedi. "Finansal okuryazarlık eğitimleriyle kadınlara ‘kendi yaşamına sahip çıkma’ potansiyelini gösteriyoruz" Kadınların istihdamını artıran iş birlikleriyle ekonomide daha etkin bir kadın varlığının önünü açtıklarını dile getiren Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ekim ayında Afyonkarahisar’dan başlattığımız ’Yükselen Kadınlar Programı’, bu vizyonun somut bir yansımasıdır. Bu program ile kadınların girişimcilik yolculuklarında cesaret kazanmalarına ve iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde kadınların emeğini, aklını ve cesaretini Türkiye Yüzyılı’nın üretim gücüne dönüştürüyoruz. 2025 Aile Yılı’nda her alanda kadınları güçlendiren ve toplumsal refahı büyüten çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Finansal okuryazarlık eğitimleriyle aslında bir kadına "kendi yaşamına sahip çıkma" potansiyelini gösteriyoruz. Bu anlamda bu program, sadece bir finans eğitimi değil, kadınların kendi potansiyellerini fark etmelerini sağlayan kıymetli bir adımdır. Bu eğitimlerin ilkini Ticaret Bakanlığında gerçekleştirdik. Bugün de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi dijital çağın öncüsü bir kurumun değerli çalışanlarıyla bu adımı atıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Finansal güç, emeğimize değer katma ve geleceğimizi güvenle inşa etme cesaretiyle ölçülür."
AK Parti’li Kasapoğlu: "Filistin davası, insanlık onurunun davasıdır"
15 Ekim 2025 Çarşamba - 13:57 AK Parti’li Kasapoğlu: "Filistin davası, insanlık onurunun davasıdır" AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Filistin davası bize sadece başkalarının acısını değil, kendi insanlığımızı da hatırlatıyor. Hakikati savunmak, insanı savunmaktır" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Dersi’nde gençlere hitap etti. "Direnişin Adı Filistin: Gençlik, Hafıza ve Umut" başlığıyla düzenlenen programda konuşan Kasapoğlu, "Filistin davasını konuşmak, sadece bir coğrafyanın değil, insanlık onurunun davasını konuşmaktır. Ben bu dersi bir yönelişin adı olarak görüyorum. Hangi değerlerle yola çıktığımız ve hangi kavramları zihnimizde taşıdığımız; mazlumun yanında durma irademizi, adalet ve vicdan ekseninde kurduğumuz insanlık çizgisini belirler" ifadelerini kullandı. Filistin meselesinin bir adalet ve insanlık meselesi olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, üniversitelerin bu konuda farkındalık oluşturmasının önemine dikkat çekerek, "Filistin, insanlığın ortak hafızasıdır. "Filistin, bir halkın hafızasının, direnişinin ve adalet arayışının adıdır. Kudüs, medeniyetler arası bir kesişim noktasıdır. O yüzden orayı tek bir kimliğin mülkü gibi görmek, o köklü çoğulluğun ruhuyla çelişir. Filistin’i anlamak, onun kavramlarını, hafızasını ve insan hikâyelerini anlamaktan geçer" dedi. Filistin davası gençliğin davası olduğuna vurgu yapan Kasapoğlu, "Gençlik, dünyanın vicdanıdır. Yakın tarihte gördük ki kampüsler, vicdanın dile geldiği yerlerdir. Gençlik, dünyanın vicdanıdır. Bu yüzden Filistin davası, gençliğin davasıdır." ifadelerini kullandı. Bilimin sadece teori değil, aynı zamanda ahlaki bir tutum olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Üniversite feraset, basiret ve cesaretle yoğrulmuş bir mekandır. İlmin izzetini korumak, adaletin sesini duyurmak akademinin asli görevlerinden biridir." dedi. Gençlere bilinçli bir duruş çağrısında bulunan Kasapoğlu, "Bir davayı anlamak, onun tarihini bilmekle başlar. Kavramların altını doldurun, kronolojileri, tanıklıkları okuyun. Çünkü bilgiyle donanmış bir vicdan manipüle edilemez" diye konuştu. Konuşmasını "Filistin davası bize sadece başkalarının acısını değil, kendi insanlığımızı da hatırlatıyor. Hakikati savunmak, insanı savunmaktır." sözleriyle tamamlayan Kasapoğlu, Mardin’in çok kültürlü yapısına da değinerek, "Bu şehirde taşlar bile birbirinin dilinden anlar. Mardin bize hakkaniyetle yaşamanın mümkün olduğunu gösteriyor." dedi. Program sonunda Kasapoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür ederek yeni akademik yılın "bilimle, emekle, azimle, bereketle dolu bir yıl" olmasını diledi.
Yeni Yol Grup toplantısı
15 Ekim 2025 Çarşamba - 13:21 Yeni Yol Grup toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "Gazze Şeridi’ne çizilen çizgiyi mavi çizgiden sarı çizgiye, sarı çizgiden kırmızı çizgiye çekmekle işgal son bulmayacaktır. Tampon bölge dedikleri yerlere bölge ülkelerinin asker yerleştirmesiyle işgal sona ermeyecektir" dedi. TBMM’da Yeni Yol Grup toplantısı düzenlendi. Grup toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, İsrail’e tam boykot uygulanmasını isteyerek, Filisitin’e yardımların az olduğunu ifade etti. Arıkan, ateşkesin barış olmadığını söyleyerek, "Gazze Şeridi’ne çizilen çizgiyi mavi çizgiden sarı çizgiye, sarı çizgiden kırmızı çizgiye çekmekle işgal son bulmayacaktır. Tampon bölge dedikleri yerlere bölge ülkelerinin asker yerleştirmesiyle işgal sona ermeyecektir. Filistin topraklarında işgal 77 yıldır devam ediyor. İşgal, katliam, soykırım ve savaş suçlarının faturasını sadece Netanyahu’ya kesip, işgalci İsrail’i görmezden gelmek tam da siyonizmin istediği şeydir. İsrail en başından beri çocuk katilidir, en başından beri soykırımdır. İsrail bölgede barışa ve huzura yönelik en büyük tehdittir" diye konuştu. Yeni anayasa Uzun süredir gündemde olan yeni anayasa konusuna da değinen Arıkan, "Biz sivil, dili ve içeriğiyle bugünü ve yarını kucaklayan, en önemlisi 86 milyonu tamamının ‘İşte benim Anayasam’ diyerek sahipleneceği bir anayasanın en büyük destekçisi oluruz. Önce mevcut anayasaya uyulmasını, bunun neticesinde ortaya çıkan eksilerin tartışılmasını bekleriz. Eski anayasa hukuka uymamak için bir bahane, yeni anayasa da iç politikayı dizayn edecek bir malzeme olmamalı" ifadelerini kullandı.
CHP’li Başkan Tanju Çelik’in, belediyenin maaş paralarını SGK’nın istediği yönündeki sözlerine yalanlama
15 Ekim 2025 Çarşamba - 12:54 CHP’li Başkan Tanju Çelik’in, belediyenin maaş paralarını SGK’nın istediği yönündeki sözlerine yalanlama AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik’in belediye meclisinde yaptığı "SGK bize personel maaşlarını ödemeyin, parayı bize gönderin diye yazı gönderdi" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek tepki gösterdi. Belediye Meclisi toplantısında CHP’li Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, "SGK bize personel maaşlarını ödemeyin, parayı bize gönderin diye yazı gönderdi" şeklinde konuştu. Bu sözlere AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin, İzmir SGK İl Bölge Müdürü Hidayet Baydilli ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, şu açıklamada bulundu: "Sayın Belediye Başkanımızın mecliste yaptığı açıklamayı bizzat ben de dinledim. Ancak SGK İl Müdürümüzle görüştüm. Kendisi bana ‘Biz kesinlikle böyle bir yazı yazmadık, yazmayız da. Personel maaşlarına karışmak bizim görev alanımıza girmez’ dedi. Dolayısıyla bu açıklama gerçek dışıdır. Kurumlarımızın bu şekilde yıpratılması doğru değildir." Hasan Şahin ayrıca, AK Parti grubu olarak belediyenin SGK borçlarına karşılık taşınmaz satışına ilişkin teklifine olumlu oy verdiklerini hatırlatarak, "Bizler Bergama’nın menfaatine olan her çalışmanın yanındayız. Siyasi çıkarlar uğruna devlet kurumlarını karalamak, kamu vicdanında da doğru bir yaklaşım değildir. Bizim derdimiz hizmettir, kavgayla Bergama’ya bir yarar sağlanmaz" dedi.