YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 12:32

Türkmenistan Cumhurbaşkanı’ndan Mahdumkulu Anıtı’na Ziyaret

A
A
A
Türkmenistan Cumhurbaşkanı’ndan Mahdumkulu Anıtı’na Ziyaret

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın milli şairi Mahtumkulu Firakı'nın anıtını ziyaret ederek çelenk bıraktı.
Anıtı ziyaretinde konuk Cumhurbaşkanı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bürokratlar, Türkiye’de eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Dikmen Vadisi içerisinde bulunan Türkmenistan Parkı’nda, Başkan Gökçek tarafından karşılanan Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye’de eğitim gören Türkmenistan uyruklu askeri öğrencilerin taşıdığı çelengi Mahtumkulu Firakı Anıtı’na bıraktı. Ankara’daki üniversitelerde eğitim gören çok sayıda Türkmenistanlı öğrenciyi de selamlayan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov’a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
2012 YILINDA AÇILMIŞTI
1724-1807 tarihleri arasında yaşayan Türkmenistan’ın milli şairi Mahtumkulu Firakı’nin adını yaşatmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Dikmen Vadisi’nde Türkmenistan Parkı’nda yapımı gerçekleştirilen anıt, 29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımları ile açılmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir