ASAYİŞ - 03 Ağustos 2018 Cuma 12:49

Rize’de 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı

A
A
A
Rize’de 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı

Rize’de merkeze bağlı Güzelyurt köyünde 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Rize’de merkeze bağlı Güzelyurt köyünde 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.


Şiddetli yağış sonucu Çamlıhemşin ve Güneysu ilçeleri ile Rize merkeze bağlı bazı köylerde yaşanan taşkınlar ve heyelanların ardından ulaşıma kapalı olan 9 köyde yol açma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Karayolları ekipleri 5 milyon liralık ilk hasar tespitini gerçekleştirdi. DSİ ekipleri ise dere içerisindeki hafriyatı temizleyerek, heyelan sonrası kapanan dere yataklarını açmaya devam ediyor.


Sosyal medyada yaptığı ‘Allah’ım yardım et batıyoruz’ paylaşımı ile gündeme gelen Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, bölgelerinde bulunan binalarda hasar olmadığını, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu dile getirdi. Balcı, “Şuan duruma hakimiz. DSİ olarak yardıma geldiler, bütün imkanlar şuanda burada kullanılıyor. Dereyi boşaltma çalışması yapıyoruz. Dün şiddetli yağan yağmur nedeniyle dere yatağı tamamen tıkanmıştı. Daha önce hiç böyle olmuyordu. Derenin kabına sığmamasının nedeni, yukarıda Yeşildere köyünde ve çevresinde heyelanlar sonucunda oluşan barajın patlamasıyla oluştu. Yapabileceğimiz tek şey afet sonrası ortaya çıkan manzarayı temizlemek. En kısa sürede bu afet yaralarını sarmak” ifadelerini kullandı.



Çay fabrikası temizleniyor


Dün meydana gelen heyelandan dolayı balçıkla dolan ÇAYKUR’a ait Ambarlık Çay Fabrikası’nda da temizlik çalışmaları başlatıldı. AFAD ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmaların ardından tedbir amaçlı olarak Rize merkeze bağlı Güzelyurt köyünde ise tedbir amaçlı olarak 5 ev boşaltıldı. Merkeze bağlı Taşlık köyünde heyelan riski bulunan bir evden yardım isteyen yaşlı bir hasta, 112 ekipleri tarafından alınarak hastaneye kaldırıldı.


Bölgede yağış aralıklarla devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü’den gece denetimi Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerini sürdürüyor. Dün Kale bölgesi, Otogar ve mahalle ziyaretleri yapan Ünlü’nün son durağı Kapalı Çarşı oldu. Gece yarısı Kapalı Çarşı’ya giden Ünlü, sıkıntıları yerinde inceledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ziyaretçi kabullerinin yanı sıra inceleme ve denetim için mahalle ziyaretlerine de devam ediyor. Gününün büyük bir kısmını dışarıda geçirmeye çalışan Ünlü, gece geç saatlere kadar denetimler gerçekleştiriyor. Başkan Ünlü 7 Mayıs Salı günü akşama doğru denetimler gerçekleştirdi. Birim amirlerinin de hazır bulunduğu ilk ziyaret tarihi Kaleiçi bölgesi oldu. Kale sokaklarını gezen ve yapılması gerekenlerle ilgili denetimlerde bulunan Ünlü, “Marmaris’in kalbi sayılan, ilçemizin geçmişine tanıklık eden bu güzel sokakların birer cazibe merkezi haline gelmesi için yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptık. Söz verdiğimiz gibi, Marmaris’imizin her noktasında diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gereken tüm çalışmaları yapacak, ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Marmaris Otogarı’na geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte Marmaris Otogarı’nda incelemelerde bulunan Ünlü, esnaf ve yolcularla görüştü. Başkan Ünlü, yaşanan aksaklıkların ve sorunların giderilmesi için iki belediyenin en kısa sürede ortak çalışma yapacağını dile getirdi. Ünlü’nün üçüncü durağı ise Armutalan ve Camiavlu Mahalleleri oldu. İlçenin nüfus açısından en yoğun mahalleleri arasında yer alan iki mahallede esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Ünlü, mahallelerin sorunlarıyla ilgili ilk ağızdan bilgiler aldı; ilk etapta yapabilecekler konusunda bilgiler verdi. Gece geç saatlere kadar denetimlerine devam eden Başkan Ünlü’nün son noktası Kapalı Çarşı oldu. Esnafla görüşen Ünlü, “Birkaç hafta önce gündüz ziyaret ettiğimiz Kapalı Çarşı’da bu kez gece geç saatlerde denetimler gerçekleştirip, esnafımızla da görüşerek sorunları yerinde gördük. Kapalı Çarşı’ya çok önem veriyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olacak; burayı ilçe ekonomisine ve nitelikli turizme katkı sağlayan bir yer haline getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.