SPOR - 12 Ocak 2021 Salı 22:01

Çaykur Rizespor’dan Oğulcan Çağlayan açıklaması

A
A
A
Çaykur Rizespor’dan Oğulcan Çağlayan açıklaması

Çaykur Rizespor, Oğulcan Çağlayan’ın Kayseri Erciyesspor’dan transferi hakkında açıklama yaparak, "Kayseri Erciyesspor’a 1 milyon Euro bedelli teminat senedi verilmiş, dönemin Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren görevden ayrılması esnasında söz konusu senedi önce şahsına, ardından kendi şirketi adına ciro etmiştir.

Çaykur Rizespor, Oğulcan Çağlayan’ın Kayseri Erciyesspor’dan transferi hakkında açıklama yaparak, "Kayseri Erciyesspor’a 1 milyon Euro bedelli teminat senedi verilmiş, dönemin Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren görevden ayrılması esnasında söz konusu senedi önce şahsına, ardından kendi şirketi adına ciro etmiştir. Kalan 200 bin Euro ile ilgili hem Ziya Eren hem de Kayseri Erciyesspor yargı yoluyla alacak talebinde bulunmuştur. Konu yargıya intikal etmiş ve kalan bakiyenin asıl hak sahibi henüz açıklığa kavuşmamıştır" dedi.


Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun hatalı fesih yaptığı gerekçesiyle Oğulcan Çağlayan’a 6 maç ceza vermesinin ardından Çaykur Rizespor ilk kez açıklama yaptı. Kayseri Erciyesspor’un eski Başkanı Ziya Eren’in 2016’da Oğulcan Çağlayan’ın Kayseri Erciyesspor’dan Çaykur Rizespor’a transferindeki 1 milyon 200 bin Euro’nun ödenmediğini söylemesi üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Kulübümüzle Kayseri Erciyesspor arasında akdedilen profesyonel futbolcu Oğulcan Çağlayan’ın transfer sözleşmesi gereğince teminat olarak Kayseri Erciyesspor’a 1 milyon Euro bedelli teminat senedi verilmiştir. Dönemin Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren’in görevden ayrılması esnasında söz konusu senedi önce şahsına, ardından kendi şirketi adına ciro ederek kulübümüz aleyhine haksız ve hukuka açıkça aykırı olarak ihtiyati haciz başvurusunda bulunmuştur. Bu gelişme üzerine Kulübümüz dava açıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Mahkeme tarafından verilen karar gereğince 1 milyon Euro icra müdürlüğüne ödenmiştir. Yargılama ardından ise iş bu bedel Ziya Eren’in şirketi olan alacaklıya ödenmiştir. Konuyla ilgili açılan dava halen Yargıtay incelemesindedir.


Transfer sözleşmesinden kalan 200 bin Euro ile ilgili hem Ziya Eren hem de Kayseri Erciyesspor Kulübü yargı yoluyla alacak talebinde bulunmuştur. Konu yargıya intikal etmiş ve kalan bakiyenin asıl hak sahibinin Kayseri Erciyesspor Kulübü mü yoksa Ziya Eren mi olduğu henüz açıklığa kavuşmamıştır. Kayseri Erciyesspor Kulübü ile eski başkanları Ziya Eren arasındaki hukuki ihtilaf nedeni ile 200 bin Euro kime ödeneceği ihtilaflı haldedir ve mahkeme süreci devam etmektedir.


Yargılamaların devam ettiği ortamda kulübümüzün Oğulcan Çağlayan transferi ile ilgili borcunu ödemediğini savunmak ’Kamuoyunu yanlış yönlendirmek’ gibi kötü bir niyet oluşturmaktadır. Ziya Eren ve eski kulübü arasındaki ihtilaf açıktır. Haksız ve hukuka aykırı eylemlerinin perdelenmeye çalışılması amacına, Rizespor’un alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu beyan eder, kamuoyunun takdirine arz ederiz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.