KÜLTÜR SANAT - 15 Nisan 2022 Cuma 18:27

Rize’de “Turizm Haftası” etkinlikleri

A
A
A
Rize’de “Turizm Haftası” etkinlikleri

22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri başladı.

22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri başladı.


Turizm Haftası etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış programına Rize Valisi kemal Çeber, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Rize Valisi Kemal Çeber, Yöresel El Sanatları Sergisi ile Çay ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin açılışı yaptı. Açılışın ardından katılımcılar Yöresel El Sanatları Sergisini ve Çay ve İnsan fotoğraf sergisini gezdi. Ziyaretçiler için açılan sergiler 17 Nisan’a kadar açık olacağı belirtildi.


Vali Çeber yaptığı konuşmada, “Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile gelişimi ve kalkınmayı sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleriyle kendine hayran bırakan Rize’mizin var olan bu potansiyelini ortaya koyarak bundan en üst düzeyde faydalanmamız, bunu yaparken de bu değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek koruma ve kullanma dengesini bir arada gerçekleştirmemiz gerekmektedir" dedi.



"Çaydan sona en önemli ekonomik faaliyet turizmdir"


Rize’nin çaydan sonra en önemli ekonomisinin turizm olduğunun altını çizen Çeber, "Rize’miz, sahip olduğu tarihi yapıları, doğal güzellikleri, kendine has ürünleri ve mutfağıyla, turizm açısından farklı renk ve tatları içinde barındıran zengin bir potansiyele sahiptir. Bizler, var olan bu güzellikleri hizmete dönüştürüp sunduğumuzda ilimizin ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayacağız. İlimizi kalkınması adına çaydan sona en önemli ekonomik faaliyet turizmdir. Özellikle yakın zamanda açılışını yapacağımız Rize Artvin Havalimanın ilimiz turizmine büyük katkı yapacağını düşünmekteyiz. İlimize gelen turist sayısını ve turizmden elde edilen geliri artırarak, turizm pazarında Rize’mizin daha çok pay almasını sağlama gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)