YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 13:31

BAKANLAR YAZICI VE KILIÇ RİZE’DE

A
A
A
BAKANLAR YAZICI VE KILIÇ RİZE’DE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.
Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda yapılması planlanan Kayak Tesisi için incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç inceleme öncesi Rize Ticaret Borsası’nda Rize Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldiler.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi kısa bir basın açıklama yapan Bakan Hayati Yazıcı, Katharine Branning’in kaleme aldığı “Bir Çay Daha Lütfen” isimli kitabın tanıtımını yaptı. Bakan Hayati Yazıcı “Adı Katharine Branning ama kendisine Kadriye denmesini istiyor biz ise kendisine Katharine Kadriye diyoruz. Dün İstanbul’da birlikteydik. Ben bu kitabı gözden geçirdim. Bir yabancının Türk halkını, Türk milletinin örf ve adetlerini, komşuluk ilişkilerini, insanı yapımızı, aile yapımızı hele hele çayın ne anlamına geldiğini bu kadar özgün ifade edebilmesine ilk kez şahit oldum. Diyor ki tek başına dolaşabilmek Avrupalılar’a göre özgürlüktür. Ama bir Türk’e göre tek başına dolaşmak yalnızlıktır. Bu cümleye bakıldığında bizi ne kadar güzel tanımladığını görüyoruz. Çayı da çok güzel tanımlıyor” dedi.
Bakan Suat Kılıç’ın konuşması sırasında Bakan Hayati Yazıcı’nın önünde bulunan bir cep telefonu çaldı. Yazıcı’ya ait olduğu tahmin edilen telefonu eline alan Kılıç, korumasına vererek telefonu uzaklaştırmasını istedi. Kılıç, “Telefonu ses kayıt amacı ile kullanabilirsiniz ama sesini kapatmayı unutmayın” diye konuştu.
Bakan Suat Kılıç, konuşmasında, ‘Bir çay daha lütfen’ derken aklına birkaç gündür Türkiye’nin tartıştığı bir konunun geldiğini belirterek “Türkiye’nin her tarafı gerçekten birer cennet bahçesi gibi. Doğu Karadeniz’e bakıldığında, çay bahçeleri ile, ormanları ile ve yaylaları ile bölgemiz adeta bir botanik park görünümündedir. Rize’den bir mesajı vermek istiyorum. Türkiye’nin yeni ve suni botanik parklara ihtiyacı yok. Türkiye yaradanın verdiği nimetleri, adeta cenneti andıran bu yeşilliklerini yaşatabildiği sürece suni botanik parklara ihtiyaç olmayacaktır. Birilerinin Anıtkabir üzerinden botanik park çağrışımı yapmak istemeleri hayal kırıklığı yaratan, bizleri sukutu hayale uğratan çok yakışıksız yaklaşımlar olmuştur. Türkiye’nin gündeminde polemiklere ihtiyaç yoktur. Türkiye iş adamları ile, sanayicileri ile turizmcileri ile polemiklerden tamamen uzak bir kalkınma gündemine odaklanmıştır. Bugün Rize’deki varlığımız bunun göstergesidir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUMKAL ekibinden uluslararası proje başarısı Yürüttüğü çalışmalarla çok sayıda akademik ve bilimsel anlamda önemli çıktılar elde eden Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı (BUMKAL), uluslararası bir proje başarısına daha imza attı. BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Arı ve Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Nenad Jankovic’in yürütücü olarak yer aldığı ’Synthesis, Characterization and Anticancer Potential of Selected Biginelli Hybrids and Nanocomposites’ adlı proje önerisi destek almaya hak kazandı. Proje, 2559-Sırbistan Cumhuriyeti Bilim, Teknolojik Gelişme ve Yenilik Bakanlığı (NITRA) ile İkili İşbirliği Destek Programı çerçevesinde 76 proje başvurusu arasından kabul edilen 10 projeden biri olarak ilan edildi. Çalışmada Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Doktora sonrası Araştırmacı Dr. Oğuzhan Akgün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Elif Ertürk ve Danışman olarak Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın yanı sıra, Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’nden Dr. Jelena Petronijevic, Dr. Nenad Joksimovic ve Onkoloji ve Radyoloji Enstitüsü Deneysel Onkoloji Bölümü’nden Dr. Tatjana Stanojkovicaraştırmacı olarak yer alacak. Projenin Türkiye’deki ayağı Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı’nda (BUMKAL) gerçekleştirilecek.
Gaziantep HKÜ’lü Akademisyenlerin, Sınıraşan Kitlesel Göçle Radikalleşmesi ilişkisine yönelik projesi başladı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülüğünü yaptığı, “Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi başladı. Açılış programı Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, öğretim elemanları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ekibinde İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yanı sıra HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Başkent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulunduğu proje; Sınıraşan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikalleşme riskinin var olup olmadığını araştırarak radikalleşme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye ilişkin politika ve program önerileri geliştirmeyi planlıyor.