EKONOMİ - 22 Ağustos 2022 Pazartesi 10:18

Kaliteli çikolatalı tatlıları müşterilerine sunmak için yola çıktı, marka olma yolunda ilerliyor

A
A
A
Kaliteli çikolatalı tatlıları müşterilerine sunmak için yola çıktı, marka olma yolunda ilerliyor

Dışarıda satılan dondurulmuş ürünlere inat etti, kendi açtığı işletmeyle insanlara kaliteli çikolatayla tatlı yapıyor.

Dışarıda satılan dondurulmuş ürünlere inat etti, kendi açtığı işletmeyle insanlara kaliteli çikolatayla tatlı yapıyor.


Rize’de dışarıda satılan dondurulmuş ürünlerle insanların sağlıklarını tehlikeye attıklarını gören Yasin Sarıoğlu, insanlara en kaliteli ürünleri satmak için Çayeli ilçesinde 9 yıllık hayali olan tatlıcıyı Chocolate Lounge & Coffee adıyla açtı. Açtığı tatlıcıda insanların sağlığını etkileyen dondurulmuş ürünlerin aksine dünya markalarından en kaliteli çikolataları temin ederek yeni tatlı çeşitlerini dükkanında satıyor.


9 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden İşletme sahibi Yasin Sarıoğlu, "9 yıllık hayalimi burada gerçekleştiriyorum. Ben aslında bu çikolatayı müşterilerime kalıp şeklinde satmak istiyordum lakin çikolatayı farklı şekillerde nasıl müşterilerimize sunarız diye bu yola girdik. Bu mekanımızda 17 çeşit tatlımız var. 17 çeşit tatlının yarısı benim tasarladığım ürünler. Kullandığımız çikolata ise bir dünya markası olan saf çikolatayı müşterilerimize sunuyoruz. Dışarıdaki mekanlarda farklı çikolatalar kullanıyorlar. Biz buna kesinlikle karşıyız. En sağlıklı olan ve en iyi çikolatayı tatlılarımızda kullanıyoruz. Ben zaten bu dükkanı dışarıda dondurulmuş sağlıksız ürünler satıldığı için bende bunun üstüne insanlar nasıl en sağlıklı en iyi çikolatayı yerler diye düşündüm. Biz bu şekilde yola girdik. 2,5 yıldır aktif olarak devam ediyoruz. Mekanı açtığımızda sadece olduğumuz ilçeye hitap ediyorduk. Şuan da ise Trabzon’dan tutup Artvin’den devamlı gelen misafirlerimiz de var. Bölgemizin popüler bir mekanı haline geldik. Müşterilerimiz memnun. Bizde verdiğimiz hizmetten dolayı memnunuz" dedi.



"Amacımız çok para kazanmak değil az kazanıp kaliteli sunmamız"


Kaliteli çikolatalarla yaptıkları tatlıların işletmeye gelen müşterilerinde memnun olduğunu söyleyen Sarıoğlu, "Hiç görülmemiş bir mutfağımız var zaten. Müşterilerimiz işletmemize gelip de yedikleri tatlıların nasıl hazırlandığını görebilirler. Gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Kullandığımız malzemeler zaten çok kaliteli malzemeler. Müşteriler de bundan gayet memnun. Misafirlerimiz bize övgüyle yaklaşıyorlar. Amacımız çok para kazanmak değil. Az kazanıp kaliteli sunmamız. Bu şekilde zaten yola girdik aynı yoldan da devam ediyoruz. Ben bu dükkanı açmaya ilk adımı attığım zaman, kim tatlı yiyecek, lokanta açsanız daha iyi gibilerinden konuştular. Yaptığımız işle bir farkındalık oluşturduk. Artık farklı işletmeler de tatlılarını hazır almak yerine kendi tatlılarını kendileri yapmaya ve müşterilerine sunmaya başladı. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Artık insanların dondurulmuş tatlıdan uzaklaştığını görebildik" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.