SPOR - 03 Ocak 2026 Cumartesi 17:39

Pazarspor’da ikinci yarı mesaisi başladı

A
A
A
Pazarspor’da ikinci yarı mesaisi başladı

Yeni yılla birlikte sahaya inen Pazarspor, iyi bir kamp dönemi geçirerek Çayelispor derbisine hazır çıkmak istiyor.


Pazarspor, Nesine 3. Lig 2025-2026 sezonunun ikinci yarısı için çalışmalarına başladı. Yılbaşı izninin ardından yeniden toplanan mavi-beyazlı ekip, kısa ama yoğun bir hazırlık süreciyle lige hazır hale gelmeyi hedefliyor. Antrenman öncesi Pazarspor Teknik Direktörü Ramazan Öztürk, hem yeni yıl dileklerini paylaştı hem de ikinci yarı planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztürk, "Öncelikle tüm Pazarspor ailemizin ve ülkemizin yeni yılını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum. Yılbaşı izninin ardından bugün itibarıyla çalışmalarımıza başladık" dedi.



Ardeşen’de hazırlık maçı


Hazırlık süresinin kısa olduğuna dikkat çeken Ramazan Öztürk, kamp programının Pazar’da tamamlandığını belirterek, "Pazar günü Ardeşen’de bir hazırlık müsabakası oynayacağız. Kamp süresi kısa olduğu için çalışmalarımızı burada tamamladık" ifadelerini kullandı.



Transferde 4-5 takviye hedefi


İkinci yarı öncesi kadroyu güçlendirmek istediklerini vurgulayan Öztürk, transfer çalışmalarına da değindi. Öztürk, "4-5 oyuncu takviyesi yapmayı planlıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor, sonuçlanmak üzere olan transferler var. Bu takviyeler gerçekleşirse, Pazarspor ikinci yarıda adına yakışır bir şekilde yoluna devam edecektir" diye konuştu.



İlk hafta derbi heyecanı


Pazarspor, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda Çayeli Spor Kulübü ile karşılaşacak. Karşılaşmaya ’derbi’ vurgusu yapan Ramazan Öztürk, centilmenlik mesajı vererek, "Coğrafi yakınlık nedeniyle bu maç derbi olarak adlandırılabilir ancak Çayelispor bizim her zaman kardeş kulübümüzdür. Umarım her iki takım da sezon sonunda hedeflediği noktada olur. Maçın önemi ve konsantrasyonu yüksek olacak. Centilmenlik çerçevesinde güzel bir müsabaka olmasını diliyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaparak Pazarspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.



Ligdeki durum


Nesine 3. Lig’de ilk yarıyı 16 puanla 11. sırada tamamlayan Pazarspor, ikinci yarıda puan tablosunda yukarı tırmanmayı hedefliyor. Teknik heyet ve oyuncular, kısa hazırlık sürecini verimli değerlendirerek lige güçlü bir başlangıç yapmanın planlarını yapıyor.



Pazarspor’da ikinci yarı mesaisi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETÜ’nün girişimcilik ekosistemi TÜBİTAK desteğiyle güçleniyor TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BiGG Yatırım) kapsamında, 2026-2028 döneminde Aşama 1 Hızlandırma Programı faaliyetlerini yürüterek girişimcilere hizmet verecek yeni Uygulayıcı Kuruluşlar belli oldu. Bu kapsamda, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Koordinatörlüğü’nün yürütücülüğünü yaptığı BİGG Kristal projesi destek almaya hak kazandı. ETÜ Kristal Girişimcilik Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ve ATA Teknokent A.Ş. ile Sistem Global Danışmanlık A.Ş.’nin proje ortaklığında TÜBİTAK’a sunulan BİGG Kristal projesiyle ETÜ, TÜBİTAK adına uygulayıcı kuruluş olma hakkı elde etti. BİGG Kristal projesi kapsamında; teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimci adaylarının fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürebilmeleri için özgün, etkili ve uygulanabilir destek mekanizmaları oluşturulacak. Program süresince girişimciler; hızlandırma faaliyetleri, mentörlük destekleri ve iş modeli geliştirme süreçlerinden faydalanacak. Süreç sonunda yeterli başarıyı gösteren girişimciler, TÜBİTAK değerlendirmesi için gerçekleştirilen panellere yönlendirilecek. TÜBİTAK 1812 BiGG Yatırım Programı ile erken aşama, teknoloji ve yenilik odaklı girişimlerin yatırım almaya hazırlanması, özel sektör ve kamu kaynaklarının birlikte harekete geçirilmesi ve girişimcilik ekosisteminin sürdürülebilir biçimde güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda desteklenen BİGG Kristal projesi; teknoloji ve yenilik odaklı girişimcilere yönelik hızlandırma programlarının yürütülmesi, mentörlük ve iş modeli geliştirme faaliyetlerinin sunulması ile yatırım süreçlerine hazırlık gibi kritik görevleri üstlenecek.
Muğla Gökova mahallesinin yolları yenileniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Ula’nın Gökova Mahallesi’nde Kozlukuyu olarak bilinen Gökova Yolu güzergâhında sıcak asfalt yenileme, kaldırım ve cep otoparkı imalatlarını sürdürüyor. Ula Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında lokal olarak yağmursuyu boru geçişi ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Bin 400 metrelik hatta sıcak asfalt kaplama, çift taraflı kaldırım, cep otoparkı düzenlemeleri devam ediyor. Çalışmalarla birlikte uzun süredir altyapı ve üstyapı sorunları nedeniyle yıpranan yolun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor. Muhtar Bavut: "Talebimizi karşılayan Ahmet Başkan’a teşekkür ederim" Ula Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökova Mahalle Muhtarı Ulaş Bavut, "Bazı altyapı çalışmaları nedeniyle yolumuz bozulmuştu. Ahmet Başkanımızdan yolumuzun yenilenmesini talep ettik. Talebimizi olumlu karşıladı. Muğla’nın her noktasına gösterilen değerin Gökova’ya da yansıtılmasından memnunuz. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yasakçı: "Vatandaşlar daha rahat güvenli bir yolda seyahat edecek" Yapılan sıcak asfalt çalışmasıyla birlikte vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebileceğini söyleyen Gökova sakinlerinden Mustafa Yasakçı, "Yolumuzu yenilediği için Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Yolumuz önceden döşemeydi bazı yerler bozuluyordu ve bakımı zordu. Şimdi sıcak asfalt yapılıyor. Vatandaşlar daha rahat güvenli bir yolda seyahat edecek." diye konuştu. Başkan Aras: "Vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla’mızın her noktasında vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıran çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. 2025 yılında 2 milyar 86 milyon TL yol yatırımı gerçekleştirirken, 180 bin metre yeni yol ile 440 bin metre yol bakım ve onarım çalışmasını tamamladık. 2026’da 4 milyar 150 milyon TL’lik bütçeyle 521 bin metreyi aşkın yol çalışmasını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gökova’da yürütülen bu çalışmayla, yol güvenliği artırılırken aynı zamanda mahalle dokusuyla uyumlu, düzenli bir ulaşım altyapısı oluşturuyoruz. Bizim için merkez-kırsal ayrımı yok, her mahallemiz eşit hizmeti hak ediyor. İhtiyaç olan her noktada yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bursluluk sınavı, yoğun katılımla gerçekleşti Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen Bursluluk Sınavı, iki gün boyunca yoğun katılımla başarıyla tamamlandı. 4, 5, 6 ve 7. sınıf düzeyindeki toplam 3000 öğrencinin katılım gösterdiği sınavda, öğrenciler ve veliler Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okullarında misafir edildi. Zorlu kış şartları ve dondurucu soğuklara rağmen sınava gösterilen yoğun ilgi, eğitime duyulan güvenin ve inancın somut bir göstergesi oldu. Öğrencilerin sınavlarını rahat, güvenli ve sağlıklı bir ortamda tamamlayabilmeleri için tüm hazırlıklar titizlikle gerçekleştirilirken, sınav süreci boyunca okul yönetimi ve görevli ekipler büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdü. "Eğitimde Fırsat Eşitliğini Esas Alan Bir Yönetim Anlayışıyla Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz" Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bursluluk sınavına gösterilen yoğun katılımın kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Atatürk Üniversitesi olarak, eğitimi yalnızca akademik bir süreç değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz. Özel Vakıf Okullarımızda düzenlenen bu bursluluk sınavına öğrencilerimizin ve velilerimizin yoğun ilgisi, doğru bir eğitim anlayışıyla ilerlediğimizin önemli bir göstergesidir. Zorlu hava koşullarına rağmen ortaya konulan bu teveccüh, bizleri daha nitelikli ve kapsayıcı eğitim hedefleri doğrultusunda çalışmaya teşvik etmektedir." Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Erdal Karagülle ise, vakıf okullarına gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Erzurum’a değer katan; çağın gerekliliklerine uygun, güçlü ve nitelikli bir eğitim kurumu olma hedefiyle çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. Bursluluk sınavına katılım sağlayan tüm öğrencilere ve velilere teşekkür eden Karagülle, öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılar dilerken, eğitimde fırsat eşitliğini esas alan Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okullarının, bu anlayış doğrultusunda nitelikli eğitim vizyonunu geleceğe taşımaya devam edeceğini vurguladı.
Kütahya Kütahya’da AK Parti’nin üye sayısı 79 bin 421’e ulaştı AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Yargıtay Başkanlığı’nın 2 Ocak 2026 tarihinde açıkladığı resmî üye verilerine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Erenler, AK Parti’nin Türkiye genelinde ve Kütahya’da üye sayısını önemli ölçüde artırdığını belirtti. Erenler, Yargıtay Başkanlığı’nın verilerine göre AK Parti’nin üye sayısı, 664 bin 568 kişilik artışla 11 milyon 543 bin 301’e ulaştığını belirtti. Açıklanan rakamların, partinin milletle kurduğu güçlü bağın açık bir göstergesi olduğunu vurgulayan Erenler, bu başarının teşkilatların sahadaki özverili çalışmalarının sonucu olduğunu ifade etti. Türkiye genelindeki artışın Kütahya’da da karşılık bulduğunu belirten İl Başkanı Erenler, kentteki üye sayısının 7 bin 828 artarak 79 bin 421’e yükseldiğini açıkladı. AK Parti’nin, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde siyaseti milletle birlikte yürütmeye devam ettiğini söyleyen Erenler, açıklanan verilerin hem Türkiye genelinde hem de Kütahya’da partiye duyulan güveni bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi. Ceyda Çetin Erenler, AK Parti’nin "Biz Büyük Bir Aileyiz" anlayışıyla Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi. Basın açıklamasına AK Parti Kütahya İl Teşkilat Başkanı Kemal Kırbıyık, AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Göktekin ve AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Sevde Nur Karabacak Çakıcı da katıldı.