EĞİTİM - 18 Mart 2021 Perşembe 12:53

RTEÜ’nün 15. kuruluş yıldönümü kutlamaları

A
A
A
RTEÜ’nün 15. kuruluş yıldönümü kutlamaları

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) kuruluşunun 15.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 15. kuruluş yıldönümü kutlama töreni gerçekleştirildi.


Programda, 2020 yılında yapmış oldukları çalışmalarla akademik teşvik uygulamasında en yüksek puan alan üç öğretim üyesine belge töreni ve RTEÜ’nün değişik fakülte ve yüksekokullarında görev yapan profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi olmaya hak kazanmış olan öğretim üyelerine cübbe giyme töreni yapıldı.


Törende RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasına “Gönül isterdi ki, tüm akademik ve idari personelimizle, öğrencilerimizle, ilimizin protokolü ve paydaşlarımızla 15. yılımızı coşkulu bir şekilde kutlayalım. Ancak maalesef bir yıldır yaşamakta olduğumuz salgın süreci buna müsaade etmemektedir. Dolayısıyla içinden geçmekte olduğumuz salgın kurallarına uygun mütevazı bir tören düzenlemeye karar verdik” diyerek başladı.


Bir üniversitenin kurulması, kurumsallaşması ve alt yapısını tamamlaması için 15 yılın çok kısa bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz bu kısa zaman içerisinde eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme alt yapısından akademik kadro ve kurumsallaşmaya, akademik performans ve başarıya varıncaya kadar birçok alanda bütün paydaşlarımızın gurur duyacağı bir gelişme gösterdik ve örnek alınan bir üniversite haline geldik. Bundan sonraki hedefimiz ise geldiğimiz bu noktayı ve gösterdiğimiz başarıyı sürdürülebilir kılmak ve üzerine yeni başarılar ekleyerek geleceğe daha sağlam adımlarla yürümektir” dedi.


Rektör Karaman, kuruluşundan bugüne kadar geçen zaman zarfında RTEÜ’nün sadece niceliksel olarak büyümediğini aynı zamanda nitelik olarak da çok önemli noktalara geldiğini belirterek gerçekleştirilen projeler ve elde edilen başarıları anlattı, 2020 yılı içerisinde Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi olan öğretim üyeleri ile yapmış oldukları çalışmalar neticesinde ödül almaya hak kazanan öğretim üyelerini tebrik eden Rektör Karaman, yapmış oldukları çalışmalarla akademik teşvik uygulamasında en yüksek puan alan üç öğretim üyesine belgelerini verdi.


Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Avcı, Sait Yaşıyan ve dekanlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.