ASAYİŞ - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:07

ŞAKAОINA DAYADIОI SİLAHLA İNTİHAR ETTİ

A
A
A
ŞAKAОINA DAYADIОI SİLAHLA İNTİHAR ETTİ

Sakarya`nın Akyazı ilçesinde bir kişi, evinin önünde şakağından kendini silahla vurarak intihar etti.
Akyazı ilçesi Türk Ormanköy`de oturan 53 yaşındaki İsmail Y., bugün saat 11.00 sularında evinin önünde şakağına dayadığı silahla kendini vurdu. Kanlar içerisinde kalan İsmail Y., yakınları tarafından özel bir araç ile hastaneye kaldırılırken, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Köy hizmetlerinden emekli olduğu kaydedilen iki çocuk babası İsmail Y.`nin 15 yıl önce bir kişiyi silahla yaraladıktan sonra da intihara kalkıştığı, psikolojik sorunları olduğu kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Tarihi değirmenler dönüyor, mısır unu gurbet yollarına çıkıyor Giresun’da Yavuzkemal Beldesi’nde bulunan tarihi su değirmenleri, belediye tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden halkın kullanımına açıldı. Yöre halkı, hakçı ya da değirmencinin bulunmadığı değirmenlere kendi imkanlarıyla gelerek mısır, öğütüyor. Öğütülen ürünler hem evlerde tüketiliyor hem de gurbette yaşayan çocuklara gönderiliyor. Beldede yaşayan Elmas Dağ, değirmenlerin geçmişte çok daha yoğun kullanıldığını belirterek "Ben burada doğup büyüdüm. Eskiden bu değirmenlerde çok yoğunluk olurdu, mısır çok ekilirdi, ekmek yapılırdı. Şimdi eskisi gibi değil. İnsanlar azaldı, üretim de azaldı. Benim torunlarım, çocuklarım bu memlekette yaşamıyor; kimi İstanbul’da, kimi Bursa’da. Yanımda kimse yok. Burada öğüttüğüm mısırı yapıyorum, ihtiyacı kadarını onlara gönderiyorum. Zaman zaman yanıma geliyorlar ama çoğu gurbette" dedi. Tarihi değirmenler onarılıyor Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal ise tarihi değirmenlerin korunarak yaşatılmasının kültürel bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak "Beldede bulunan değirmenler hem üretime hem de geleneklerin sürdürülmesine katkı sunuyor.Beldemizde bulunan tarihi değirmenlerin bakım ve onarımlarını yaparak yaşatıyoruz. Halkımızın arazilerinde ürettiği mısırı burada öğütülüyor, ekmek yapılıyor. Eskiden beldemizde iki değirmen varmış. Bunlardan biri 1965 yılında yaşanan selde zarar görmüş. Şu anda kullanılan değirmen ‘Çiftçiler Değirmeni’ olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda bakım ve onarımını vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Bugün hala farklı köy ve mahallelerden gelen vatandaşlarımız burada ürünlerini öğütüyor" diye konuştu.