POLİTİKA - 28 Mart 2017 Salı 13:51

Bakan Mevlüt Çavuşoğu:

A
A
A
Bakan Mevlüt Çavuşoğu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün Türkiye’de kavga yoksa başbakanla cumhurbaşkanı arasındaki kardeşlik duygusundandır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün Türkiye’de kavga yoksa başbakanla cumhurbaşkanı arasındaki kardeşlik duygusundandır” dedi.


Bir dizi ziyaretler için Sakarya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti İl Kadın Kolları tarafından hazırlanan mahalle buluşması programına katıldı. Programa ayrıca Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, protokol ve davetliler katıldı.


Bakan Çavuşoğlu yaptığı selamlama konuşmasında, “G-20 zirvesi var biliyorsunuz. Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin zirvesidir. 2015’te G-20’ye başkanlık yaptık. Biz G-20 zirvesine başkanlık yapıncaya kadar G-20’nin içinde kadınla ilgili hiçbir inisiyatif yoktu. Dünya’nın en gelişmiş 20 ülkesi var. Cumhurbaşkanımız talimat verdi G-20 zirvesinin içinde kadınlarda olacak dedi kadın 20’yi G-20 zirvesinin içine kurduk ve şuanda yeni başkanlığı üstlenen Almanya ve bir önceki Çin’de bunu devam ettiriyor” dedi.


Bakan Çavuşoğlu sözlerinin devamında, “Bizim şuan da referanduma götüreceğimiz sistem esas Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için gerekir. Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortasıdır getireceğimiz sistem. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Yoksa demokraside sistem olur. Hükumete Cumhurbaşkanı da başkanlık eder, başkanda başkanlık eder, başbakanda başkanlık eder. Ülkemizde krizler neden oldu. Neden o gün ülke yüzde 50 fakirleşti. Neden Türkiye’nin borcu İMF’ye iki katına çıktı.Bunlar hep başbakanla cumhurbaşkanı kavgasından oldu. Bugün Türkiye’de kavga yoksa başbakanla cumhurbaşkanı arasındaki kardeşlik duygusundandır. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışındandır. Az mı çektik Sezer’den. Cumhurbaşkanımız başbakanken Sezer’den az mı çekti. Her birini mesele yapsaydık her biri kriz değerinde kriz olabilirdi. Ama biz Türkiye’nin selameti için sabrettik. İnandık inandığımız kutlu yolda yürüdük, sabrettik Allah’a şükür o engelleri aştık aşıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.