GENEL - 19 Eylül 2017 Salı 15:54

Şehit ve Gaziler Derneği ilk misafirlerini ağırladı

A
A
A
Şehit ve Gaziler Derneği ilk misafirlerini ağırladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.


Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan programda Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Danışan, kaymakamlar, il müdürleri ile şehit ve gazi dernekleri yer aldı. Heyet daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan binada hizmet sunmaya başlayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne ziyarette bulundular. Yeni binanın dernekler için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları şehit ve gazilerimize minnettarız. Yeni bina çok güzel olmuş. İhtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılmış. Kaliteli bir yapı olduğu görülüyor. Şehit yakınlarının ve gazilerimizin karşılıklı dayanışma ve ortak günleri kutlama açısından da önemli hizmet sunacağını düşünüyorum. Gazilerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.


Derneklerin yer aldığı önceki binalarının fiziksel açıdan yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Toçoğlu, “Böyle bir eksiklik söz konusuydu ve biz gazilerimizin, şehit ailelerimizin daha iyi şartlarda bir araya gelebilecekleri bir dernek binası için harekete geçtik. Hamdolsun şu anda binamız tamamlandı ve derneklerimiz hizmet sunmaya başladı. Derneklerimizle istişare halinde, onların taleplerine göre bu binayı ortaya çıkardık. Bir de araç tahsis ettik. Gaziler ve şehit yakınlarımız ihtiyaçları ölçüsünde bu araçtan faydalanabilicekler. Bu vesileyle vatanımızın bütünlüğü için canlarını ortaya koyarak yaralanan tüm gazilerimizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1 TFF 2.Lig Kırmızı Grup 38. hafta karşılaşmasında Belediye Derincespor, matematiksel olarak ligden düşen Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezonun son maçına çıkan Belediye Derincespor, matematiksel olarak geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor’u ağırladı. Ev sahibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmasının ardından, Etimesgut-İnegölspor maçının bitmesini bekledi. Ankara oynanan mücadelenin 1-1 berabere bitmesi sonrası Kocaeli ekibi sahanın ortasında ligde kalmanın sevincini yaşadı. Hakemler: Eren Özyemişçioğlu, Denizcan Şahin, Eren Öksüzler Belediye Derincespor: Hüseyin Yılmaz, Canberk Ömer Özdemir, Alaattin Hamza Ok, Alpay Çelebi, Fatih Cerlek (Erdi Can Şehit dk.60), Murat Arda Ayhan (Ünal Emre Durmuşhan dk. 82), Berat Ali Genç (Yusuf Balcı dk.90+3), Tarık Mayhoş, Volkan Altınsoy, Taha Aydınlı (Ege Özkayımoğlu dk. 60), Melik Derin Denizlispor: Ali Eren Yalçın, Emre Yıldırım, Emirhan Kaşçıoğlu (Ahmet Tekin dk. 46), Alihan Kalkan (Mehmet Ali Ulaman dk.68), Samet Emre Gündüz (Mehmet Eren Sıngın dk. 61), Oktay Kısaoğlu (Muhammed Eren Kıryolcu dk. 82), Gökhan Süzen, Emre Sağlık, Emir Toprak Dinç, Alaattin Öner, Mustafa Kaçan (Yusuf Emre İnanır dk .61) Goller: Melik Derin (dk. 45+1), Berat Ali Genç (dk. 89) (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (dk. 32) (Denizlispor) Sarı kartlar: Berat Ali Genç (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (Denizlispor)