EĞİTİM - 21 Eylül 2017 Perşembe 13:38

3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirme töreni yapıldı

A
A
A
3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirme töreni yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SASKİ Genel Müdürü Dr. RüstemKeleş, Kamu Kurumları ve STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve rekabet gücünün artması açısından öne çıkan en önemli unsurlardan biri katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Bu hususta en önemli kaynak ise insandır. İçinde bulunduğumuz çağın en önemli paradoksu nitelikli iş gücü arayan işveren ile iş arayan sayısının yüksek olması. Bunu araştırdığımızda karşımıza çıkan uygulama becerisine sahip, nitelikli iş gücü eksikliği karşımıza çıkıyor. Bizde bu eksiliği ortadan kaldırmak adına Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında 3+1, Teknoloji Fakültesinde 7+1 eğitim modelini ortaya koyduk” dedi.


Gerçek öğrenmenin temel ilkesi uygulamadır diyen Prof. Dr. Sarıbıyık, “Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim düsturu gereğince, uygulama becerisi yüksek insanlar yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 3+1 ve 7+1 eğitim modelinin amacı teknolojik gelişmelerin sektörle bir arada takibi, takım çalışması, kurum kültürünü bilmek, teorik bilgilerin uygulamaya dönüşmesi, iş disiplini oluşturulması ile uygulama becerisine sahip nitelikli elemanlar ortaya çıkarmaktır” ifadelerini kullandı. 3+1 ve 7+1 Uygılamalı Eğitim Modeline işletmeler, sanayi kuruluşları ve kamu sektörü tarafından yoğun talep olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulamalı eğitime destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.



“Hedeflerimize ulaşmak için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var”


Törende konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’nın sanayi, ticaret, tarım ve turizmde önemli mesafeler alan, sosyal yaşamını çok daha kıymetli ve kaliteli hale getirmiş bir şehir olması için hep birlikte çalışıyoruz. Karadeniz’den dünyaya açılmış milli treni, yerli tankı ve yerli arabayı üreten Sakarya etiketiyle anılmak istiyoruz. İhracatta Türkiye’de ilk 5 il arasında yer almak için şehrimizin tüm dinamikleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bunları başarabilmemiz için ihtiyacımız olan kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam. Üniversite- sanayi işbirliği konusunda önemli adımlar atan Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Sakarya’nın geleceği için, şehrimizi ve ülkemizi seven, başarılı olmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimizi ihtiyacımız var ve biz her zaman sizin yanınız da olacağız” diye konuştu.



“Talep ve memnuniyet yüksek”


Üniversite -sanayi işbirliğinin en güzel örneğini bu eğitim modeli ile görüyoruz diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, “Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları programlarında uygulamaya konulan sistemin işletmeler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri tarafından olumlu geri dönüşlerini almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada ki amaç işletmeler, üniversite ve öğrencilerimiz için verimliliği arttırmak olduğundan, Sakarya’daki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerden tam destek aldık. Türkiye’nin dört bir yanından uygulamamızı öğrenen üniversiteler de bu eğitim modeline geçmeye başladı. Uygulama eğitim modeline destek veren tüm şehrimizin dinamiklere buradan teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından hazırlan otomasyon programı aracılığıyla 2 bin 100 öğrenci iş yerlerine yerleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
İstanbul Hikmet Karaman: “Üç puan aldığımız için mutluyuz” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra deplasmanda galibiyet alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Karaman, “Maçın 10. dakikasında golü bulduk. Sonrasında farkı açabilirdik Ancak müsabakanın son 15 dakikasında İstanbulspor bizden üstün oynadı. Daha organize olabilseler veya son pası verebilseler golü bulabilirlerdi. Uzun süre oynamayan, şans bulamayan arkadaşlarımız vardı. Bazen hamle gücü bazen de bu gibi durumlarda ikinci golü atabilen oyuncularımız eksikti. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Osman Zeki Korkmaz hocayı ve takımını tebrik ediyorum. Hakemlere de teşekkür ediyorum. Temiz bir maç yönettiler. Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız önemli bir maç var. Sakat ve cezalı oyuncularımız da aramıza katılacak. Rekabet ortamı biraz daha artacak. Galatasaray maçında müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Adana Demirspor taraftarı maç öncesi ve içinde bizi çok iyi bir şekilde destekledi. Haftaya güzel futbolla alacağımız skorla onları da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.