POLİTİKA - 21 Eylül 2017 Perşembe 17:04

Bakan Özhaseki: ’’Sakarya Türkiye’ye örnek bir şehir’’

A
A
A
Bakan Özhaseki: ’’Sakarya Türkiye’ye örnek bir şehir’’

Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.


Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen buluşmada Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları ve teşkilat mensupları yer aldı.


Bakan Mehmet Özhaseki’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Deprem bölgesi üzerinde bulunan bir şehiriz. 1999 Depremi’nde ağır hasar aldık. Bu depremden dersler çıkardık. O günden bugüne yönetmeliklere uygun binalar yapılması, kat sınırlaması uygulanması, şehrin sağlam zemine taşınması noktasında adımlar attık. Bu adımların arkasında duracağız. Şehrimizi olabilecek başka bir depreme karşı hazırlıyoruz. Sizlerde son dönemlerde özellikle depremle ilgili uyarılarda bulunuyorsunuz. Bunları dikkate alıyoruz” diye konuştu.


Sakarya’da ferahlığa ulaşıyorsunuz


Depremin bir gerçek olduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem gerçeğini en acı şekilde yaşayan şehirlerin başında Sakarya geliyor. Bizde o dönemde burada çalışma yaptık. O dönem yapılan incelemelerde şunu gördük: Zemin çok dikkate alınmadığı, yapı kalitesinde haliyle belli bir standart yoktu. İşçilik hatalarıyla beraber felaketle karşı karşıya kalındı. Bundan ders alarak önüne bakan şehirlerin başında Sakarya geliyor. Burada kat sınırlaması var. Ancak buradaki gibi güzel bir ortam Türkiye’nin hiçbir şehrinde yok. Girdiğinizde ferah bir şehirle karşılaşıyorsunuz. İmarı düzenli bir şehirle karşılaşıyorsunuz. Bir felaket hayra dönüştü. Allah bir daha o acıları yaşatmasın. Her birimiz de onun büyük bir acısı var. Rabbim bir daha göstermesin” dedi.


Sakarya örnek bir şehir


Bakan Özhaseki, “Belediye başkanlarının işinin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bir taraftan vatandaş bir taraftan müteahhitler zorlayacak. Biraz daha yüksek diyerek kat arttırımı isteyecekler. Bir kat daha nolur ki diyecekler. Ama bu talep hiç bitmeyecek. Ne olur bu çizgiyi çektik madem bundan taviz vermeyelim Ortaya örnek bir şehir çıktı. Örnek şehir vasfını Sakarya kaybetmesin. Bir daha deprem geldiğinde Sakarya yıkılmasın. Yüksek katlı binalarda yaşanan dönüşümde sıkıntıların farkındayız. Bu konu hakkında çalışıyoruz. Gündemimizde var. Yasa hazırlığı var. Bakanlar kurulumuza bu konuyu sunduk. Bu konuda çok tecrübeli olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza güveniyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan jandarma suç olaylarına geçit vermiyor Erzincan jandarma nisan ayı suç istatistiklerini açıkladı. İl Jandarma Komutanlığınca, nisan 2024 ayında icra edilen asayiş, trafik, siber, kaçakçılık ve terör faaliyetleri kapsamında; 107 asayiş, 2 kabahat, 49 takibi gereken, 28 kaçakçılık, 5 siber ve 1 terör olayı olmak üzere toplam 192 olay meydana gelmiş ve meydana gelen olayların 184, yüzde 96’sı aydınlatıldı. İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 543.651 şahıs ile 15.323 aracın sorgulaması yapılarak, 263 aranan şahıs yakalanmış ve kayıp olarak aranan 5 şahıs bulundu. İcra edilen asayiş faaliyetleri neticesinde 1 adet delici / kesici suç aleti ele geçirildi. Ay içerisinde sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ay içerisinde icra edilen trafik uygulamalarında; 17.056 araç kontrol edilmiş, 52.664 şahıs sorgulaması yapılmış, 301 araç ve şahıs hakkında toplam 765.699 TL cezai işlem uygulanmış, 2 aranan araç, 7 aranan şahıs yakalanmış, 10 alkollü araç kullanan sürücünün, sürücü belgesi geri alınmış ve 46 araç trafikten men edildi. İcra edilen siber faaliyetleri neticesinde; 18 adet sosyal medya hesabı üzerinde yapılan çalışmalarda 11 adet suç tespit edilen hesap/şahıs hakkında işlem yapılmış, 6 adet müstehcen içerikli ve 503 adet yasadışı bahis içerikli paylaşımların olduğu toplam 509 internet sitesinin erişime engellenmesi sağlandı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, vatandaşların siber suç mağduru olmalarının engellenmesi ve siber suçlarla ilgili kişisel korunma tedbirleri çerçevesinde bilinçlendirilmeleri maksadıyla; “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” kapsamında 382 vatandaşa eğitim verildi. İcra edilen 6 uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 22 şahıs hakkında işlem yapılmış ve 5 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. İcra edilen operasyonlar sonucunda 200 kök kenevir bitkisi, 7 gr kenevir tohumu ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 11 paket bandrolsüz sigara, 38.100 adet makaron dolu, 130.100 adet makaron boş, 95.000 gram açık tütün sarmalık, 8 adet sikke, 4 adet tarihi obje, 4 tabanca, 1.109 tabanca mühimmatı, 10 adet tabanca şarjörü, 1 adet av tüfeği ve 84 adet av tüfeği mühimmatı ele geçirildi.
Konya Trafikte tartıştığı kişinin kalbine bıçak saplayarak ölümüne neden olan zanlı adliyeye sevk edildi Konya’da trafikte tartıştığı kişiyi bıçaklayarak öldüren şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, gazetecilerin "neden yaptın" sorusuna sessiz kaldı. Olay, dün akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Parsana Mahallesi Kaletaş Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 31 yaşındaki Fevzi Bildirici otogar civarında M.K. ile trafikte tartıştı. Tartışma sonrası olay yerinden ayrılan Fevzi Bildirici aracını cadde üzerindeki otoparka park etti. Cadde üzerinden evine doğru yürüdüğü sırada trafikte tartıştığı M.K.’nin yanına gelmesi üzerine ikili arasında tekrar tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda M.K., yanında bulunan bıçakla Fevzi Bildiri’ciyi kalbinden bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kalbine aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanan Fevzi Bildirici kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaya karışan M.K. daha sonra suç aleti bıçakla birlikte emniyete giderek teslim oldu. Şüpheli M.K. daha sonra Cinayet Büro Amirliği ekiplerince ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlı M.K.’nın buradaki ilk ifadesinde "pişmanım" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı M.K., gazetecilerin "neden yaptın" sorusuna ise sessiz kaldı.
Zonguldak Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Turizm Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. Zonguldak’ın Alaplı Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Turizm Haftasına özel program düzenlendi. Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen program öncesinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yiyecek ve içecekler ikram edildi. Programa Alaplı Kaymakam Selçuk Köksal, İlçe Emniyet Müdürü Baki Acar,İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, Ticaret Oda Başkanı Selçuk Oktay , milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, ilçedeki okul müdürleri, STK ve kurum amirleri ile öğrenciler katılım gösterdi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program başlayan Alaplı İmkb Teknik Ve Endüstri Meslek Lise Okul Müdürü Teyfik Demirci açılış konuşmasını yaptı. Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Müdür Demirci “Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla "Turizm Haftası" kutlanmaktadır” dedi. Gerçekleştirilen konuşmalar ardından program, öğrencilerin hazırladığı yöresel yemeklerden oluşan bölümün yanı sıra, Hacıvat Karagöz gösterimi ve şarkı gösterileri ile devam etti. Program sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler gelen davetlilere ikram edilerek son bulundu.
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mısır Çarşısı esnafı için Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sadıkoğlu, konteynerde faaliyet yürüten esnafın sorunlarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirtip çözüm bulunması için yetkililere seslendi. “Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” Geçici iş yerlerinin plansızca kurulduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Esnafımız için yapılan geçici iş yerlerinde tamamen istişareden uzak hareket edildi. Babadan, dededen bugüne ticaret yapan esnafımızı 23 metrekarelik bir alana terk ettiler. Bizler o zaman daha planlı hareket edilmesini yüksek sesle dile getirdik. En az 50 metrekarelik, içinde lavabosu, suyu olan, ısı yalıtımı olan kümelenme şeklinde geçici iş yerleri yapalım dedik. Geçmiş dönem valisine ve büyükşehir belediye başkanına defalarca söyledik ama bizi kimse dinlemedi. Bugün geldiğimiz noktada plansızca kurulan bu çarşılarda esnafımız iş yapamıyor. Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” dedi. “Siftah dahi yapamayan esnaftan konteyner kirası talep edilmesi akıl işi değil” Sorunların ivedi bir şekilde çözümü için ilgili görüşmeleri yapacaklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Mısır Çarşısı esnafı için kurulan konteynerleri gezdiğimizde esnafımıza bir dokunup bin ah işittik. Ön tarafta olması gereken esnaflar aralara, aralarda iş yapabilecek esnafımız da ön taraflara yerleştirilmiş durumda. Tamamen plansızlık var. Konteynerlerin hiç birinde su lavabosu yok. Temizlik desen, esnafımız çöplerin dahi alınmadığını dile getiriyor. Işıklandırma sorunu da var, hava kararıp dükkânlar kapandığında çeşitli hırsızlık olayları yaşanıyor. İl Emniyet Müdürümüz ile görüştük, güvenlik tedbirini buralarda daha da arttıracaklar. Mısır Çarşısında kiracı olan esnafımızdan konteynerler için de kira isteniyormuş, bunu da bu ziyaretimizde öğrendik. Çoğu zaman siftah dahi yapamadan kapatan esnafımızdan kira talep edilmesi akla mantığa sığmıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. Esnafımız geçici iş yerini ve mallarını sigorta yaptırmak istiyor fakat çeşitli engellerle sigorta yaptıramıyor. Sigorta konusunun da çözüme kavuşması için girişimlerde bulunacağız. Geçici işyerlerinde ticari varlıklarını sürdürme gayretinde olan esnafımızın her daim yanlarındayız, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.