ASAYİŞ - 19 Şubat 2018 Pazartesi 11:09

Hastane yolunda kaza: 6 yaralı

A
A
A
Hastane yolunda kaza: 6 yaralı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde hastasını hastaneye yetiştirmeye çalışan bir ailenin içinde olduğu otomobil ile başka bir otomobilin karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde hastasını hastaneye yetiştirmeye çalışan bir ailenin içinde olduğu otomobil ile başka bir otomobilin karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.


Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Karasu ilçesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 32 Evler sapağında hastasını hastaneye yetiştirmek isteyen Serdar B., ailesinden 3 kişi ile birlikte 54 AP 394 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Dörtlü ışıkları yanar bir şekilde hızla ilerleyen 54 AP 394 plakalı otomobil, kırmızı yandığı esnada geçiş yapmak isteyince Eyüp F. idaresindeki 16 NCH 19 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile 54 AP 394 plakalı otomobilde bulunan Serdar B., Kübra B. ve ismi öğrenilemeyen iki kişi ile 16 NCH 19 plakalı otomobilde ise Eyüp F. ve eşinin de olduğu 6 kişi yaralandı.


Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerce ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Karasu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan müdahalelerin ardından durumu ciddi olan ve ismi öğrenilemeyen bir yaralı ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


Her iki otomobilde de büyük çapta maddi hasar meydana geldiği kaza hakkında polis inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta kurbanlık fiyatları belirlendi Sivas Ticaret Borsası tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatları açıklandı. Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas’ta bulunan besicilerle ve kombina sahipleriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karakaya, kurban fiyatlarının belirlendiğini söyleyerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besici ve üreticilerle yaptığımız toplantı sonucu, tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL, damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL, dişi Koyun 250 TL, erkek koyun ise 280 TL’den satılacak. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 5 bin TL, küçükbaş için bin 500 TL, söküm ücreti 3bin TL, Paylama ücreti 2 bin TL, et çekim ücreti ise 15 TL olarak belirlenmiştir” dedi. “Küpesi olmayan hayvanlar alınmamalı” Karakaya, Kurban Bayramı öncesinde hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususların altını çizerek, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, Salya akıntısı bulunan, Uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.