SPOR - 22 Mart 2018 Perşembe 14:10

Başkan Toçoğlu milli sporcular ile bir araya geldi

A
A
A
Başkan Toçoğlu milli sporcular ile bir araya geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da ikamet eden milli sporcular ile bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da ikamet eden milli sporcular ile bir araya geldi.


Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Milli Takım antrenörleri ve sporcular yer aldı. Gerçekleşen toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “İl Müdürlüğü olarak 16 ilçemizde, 54 branşta spor faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Sakaryamızın gururu olan, uluslararası müsabakalarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden milli sporcu kardeşlerimi üstün gayretleri, azim ve inançlarından dolayı tebrik ediyor, yetiştirilmelerinde emeği geçen başta aileleri olmak üzere antrenör ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile ortaklaşa yapacağımız çalışmalar ile spor şehri Sakaryamızı ulusal ve uluslararası alanda zirveye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Sporun, sporcunun ve gençliğin her daim yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyor, sporcularımız adına şükranlarımı sunuyorum” diye belirtti.



“Sporun ve sporcunun yanındayız”


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı açıklamada, “Spor hayatımızın vazgeçilmez ve en önemli parçalarından birisidir. Büyükşehir olarak şehrimizde spor kültürünün gelişmesi, sporun vatandaşlarımız tarafından sevilmesi, şehrimizde başarılı sporcuların yetiştirilmesi ve her yaştan vatandaşımızın sportif faaliyetlere yönelmesi için önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Spor noktasında geçmişe uzanan köklü bağları, yetiştirdiği yetenekli sporcuları ve yapıları itibariyle spor konusunda kabiliyetli insanlarıyla Sakarya bir spor şehri. Bizler de böyle bir şehirde her zaman sporun ve sporcunun yanında yer aldık. Altyapıya, ulaşıma, şehir estetiğine ne kadar önem veriyorsak spora, kültüre, sanata, gençliğe ve eğitime de o denli önem veriyoruz. Büyükşehir Spor Kulübümüz futbol, basketbol, hentbol, karate, bisiklet, kano, yüzme, atletizm ve atıcılık gibi birçok farklı branşta çalışmalarını sürdürüyor. Sakaryasporumuzun altyapı sorumluluğunu üstlendik. Futbolcu fabrikası şehrimizde yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Büyükşehir Basketbol Spor Kulübünü kurarak şehrimize farklı bir renk getirdik. Ekibimiz kuruluşunun ardından kısa süre içerisinde Süper Lig’e yükselmeyi başararak şehrimize büyük sevinç yaşattı. Şu an ligde çok iyi gidiyoruz. İnşallah seneye Avrupa’da olacağız. Hemşehrilerimiz kulübü sahiplendi. 5 bin kişilik salonumuzda dolu tribünler önünde oynuyoruz” dedi.



“Başarılar göğüsümüzü kabartıyor”


Başkan Toçoğlu sözlerinin devamında, “2020 yılında belki de bugüne kadar şehrimizde gerçekleştirilmiş en büyük spor organizasyonuna imza atacak, Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleşecek olan Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Şampiyona için hazırlıklarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu şampiyonanın şehrimizin tanıtımına büyük katkı sunacağına yönelik inancımız tam. Ayrıca bisiklet sporunu sevdirmek adına yapacağımız çalışmalarla şehrimizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına da vesile olacağı kanaatindeyiz. Karatede hem bayanlar hem erkekler kategorilerinde mücadele eden çeşitli yaş gruplarından sporcularımız, hem kulübümüz hem de Milli Takımımız adına elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartıyorlar. Diğer branşlarda da başarılı sonuçlar ardı ardına geliyor. Bu başarıların arkasında spora olan inancımız, bağlılığımız ve şehrimize duyduğumuz sonsuz güvenimiz var. Şehrimizde spor kültürünü geliştirmek ve spor yaygınlığını arttırmak adına tesisleşme noktasında da ciddi yatırımlar yaptık. Erenler’e şehrin ilk sentetik sahasını kazandırdık. Sakaryasporumuzun altyapısı için Ekrem Karaberberler Altyapı Tesisleri’ni inşa ettik. Akyazı’da modern bir spor tesisini tamamladık. Taraklı’yı sentetik saha ile buluşturduk. İtfaiye Daire Başkanlığımızın yanında Harmanlık Sentetik Sahasını yaptık. Sapanca Hacımercan’da modern bir spor tesisi inşa ediyoruz.Spora başlarken ilk adımların atıldığı, sportif yaşantının canlılığını her zaman koruduğu amatör spor kulüplerimize yardımlarımız sürüyor. Bu sezon için amatör kümede mücadele edecek 160 futbol, 13 karate, birer masa tenisi, judo, kick boks, basketbol, güreş, jimnastik ve yüzme kulüplerimiz için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na 500 bin TL değerinde malzeme yardımında bulunduk. Sporun yaygınlaştırılması noktasında hepimize büyük görevler düşüyor. Hep birlikte sporu yaygınlaştırmalıyız, geliştirmeliyiz. Biz spordan, iyilikten, güzellikten, temiz havadan, topraktan, hayattan, barıştan ve bunlarla beslenerek yaşayan şehirden yana olursak bunu başarırız. Sakarya doğasıyla, yatay mimarisiyle, kültür, sanat hayatıyla, trafikteki duyarlılığıyla ve sportif kimliğiyle Türkiye’ye örnek şehir olacaktır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla İsmet Taşdemir: "Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil" Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, play-off için avantaj sağladıklarını ama garantilemediklerini söyledi. Trendyol 1. Lig’in 33. hafta mücadelesinde Bodrum FK, 5 Nisan Pazar günü saat 16.00’da sahasında Kocaelispor’u ağırlayacak. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde bu maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip, play-off hattında yerini sağlamlaştırmak için müsabakayı kazanmak istiyor. Ligde 53 puanla 6. sırada bulunan Bodrum FK, olası bir beraberlik ve galibiyetle play-off hattındaki yerini garantileyecek. "Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil" Kocaelispor maçı için değerlendirme yapan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Bu zamana kadar bizim en güzel yaptığımız şey gerçekçi gitmekti ve yine gerçekçi gidiyoruz. Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil. Olası bir Gençlerbirliği’nin çok farklı galibiyeti, bununla beraber son haftaya puan alamadığımızı varsayıp Bolu, Gençlerbirliği ve biz girdiğimizde sıkıntı yaşadığımız ve play-off’un dışında kalacağımız bir gerçek var. Bu da yabana atılacak bir gerçek değil. Biz bütün gerçekleri önümüze serip o şekilde yol almaya devam edeceğiz. Rakibimiz bu hafta Kocaelispor ve zor bir rakip. Bu maç her türlü şeyi barındırıyor. Play-off’u resmileştirme maçı diğer maçların skorlarına göre son maçı üçüncülük maçı oynama, hatta 4. ve 5. olup iç sahada oynama avantajını yakalama maçı olacak. Bu tür maçlar çok zordur, saldırırsın, gol yersin, beklersin, golden uzaklaşırsın. Doğru oyunu oynamamız gereken bir hafta. Play-off’u önce garantileyelim daha sonra maçın skoruna göre de iç saha avantajını alacak mıyız, alamayacak mıyız ona göre farklı strateji belirleyeceğiz. Biz 2 iç saha maçımızı seyircimizden yoksun oynadık. Onların bizim için ne kadar önemli olduğunu bir sonraki 3. maçta gösterdik. Onlarsız biz de yapamıyoruz. 2 iç saha maçımızı beraberlikle bitirdik, onların olduğu maçta galip geldik. Taraftarlarımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi. Kenan Özer: "Sahaya kazanmak için çıkacağız" Takımın tecrübeli yıldızı Kenan Özer de, "Play-off’u garantiledik gibi gözüküyor ama matematiksel olarak garantilemeden ben hiçbir zaman oldu gözüyle bakmıyorum. Bu hafta Kocaelispor ile güzel maçımız olacak. Tüm taraftarlarımızı bekliyoruz inşallah sahaya kazanmak için çıkacağız. Son 2-3 haftadır kısır bir futbol oynuyor gibi hissediyoruz ama son 3 maçta düşme tehlikesi yaşayan takımlara karşı oynadık. Onların kapalı bir savunmayla oynamaları bizim de oyun şeklimizi bozdu. Bu hafta daha keyifli bir maç olacak. İnşallah bu maçı kazanıp Göztepe maçına daha iddialı bir şekilde devam ederiz. Play-off’a kaldıktan sonra inşallah geçen sene yarım kalan hikayeyi bu sene tamamlamak istiyoruz. Play-off’ta tecrübeliyiz, geçen sene dibine kadar yaşadık" diye konuştu.
Manisa Araştırmacı Yazar Nuri Argaç, askeri törenle toprağa verildi Manisa’nın Selendi ilçesinde Türk Dünyasında tamgalar ve ongunlar üzerine araştırma yapan 97 yıllık Selendi sancağını gün yüzüne çıkaran Yazar Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Argaç evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Argaç, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Selendi ilçesinde Yörük-Ani Selendi kitabını çıkaran, Türk dünyası üzerine araştırmalar yapan Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Argaç, Oğuz boyunu, boyların tamgalarını ve ongunları üzerine araştırmalar yaparak Türk Dünyasının birlikteliğini inceleyen bir yazardı. Yapmış olduğu araştırmalarında Osmanlı dönemine ait olan temattuat defterlerini, Osmanlı arşivlerini, mezar taşlarında bulunan tamgaları ve simgeleri, Türk dünyasının kendilerine has dokuma kilimleri üzerindeki Tamgaların araştırmalarını yaparak kitaplaştıran, konuyla ilgili bir çok üniversitede ders veren, Araştırmacı Yazar Emekli Başçavuş Nuri Argaç, Çarşamba akşam saatlerinde yalnız yaşadığı evinde kalp krizi sonucu öldüğü anlaşılarak Selendi Devlet Hastanesine götürülmüş, oradan da Argaç’ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Buca Adli Tıp kurumuna gönderilmişti. 79 yaşındaki 5 çocuk babası Argaç, Yenicami Mahallesi Yeni Camide İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında askeri törenle Selendi Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Selendi Kaymakam vekili Kula kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Manisa İl Komando Tugayında görevli Albay İskender Gülbahar, Belediye Başkanı Murat Daban, İlçe Jandarma Komutanı Muhammed Tok, İlçe Emniyet Amiri Emre Gevanci, İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt, daire müdürleri ve ilçe halkı katıldı. Argaç ayrıca 1912 yılında 328 berat numarasıyla Saruhan Selendi nahiyesine verilmiş ipek kumaştan yapılan Çanakkale savaşında kullanılan 97 yıllık Selendi Sancağını merkez eski camisinde bularak Selendi Kaymakamlığına teslim etmişti. Argaç geçtiğimiz yıl eşini de kaybetmişti.