EĞİTİM - 20 Nisan 2018 Cuma 18:20

SAÜ’lü Dekan, MAKÜ’de Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik toplantıya katıldı

A
A
A
SAÜ’lü Dekan, MAKÜ’de Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik toplantıya katıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi Dekanı Prof.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.


MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından MAKÜ Rektörlük Senato Odasında düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, akreditasyon sürecinde yaşadıkları deneyimleri aktardı. Toplantıya MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalğar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer Tekşen, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dalğar, kurumların uluslarasılaşma hedeflerini destekleyen akreditasyonun önemine dikkat çekerek, “Hep birlikte inanarak ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edersek başarılı olabiliriz” dedi.


Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, akreditasyon süreci konusunda yaşadıkları deneyimleri ve gelişmeleri aktarmak üzere davet edildiği için memnuniyetini belirterek yöneticilere teşekkür etti.


İşletme Fakültesinin akreditasyon çalışmaları kapsamında idealizm, motivasyon ve inanmışlık gibi niteliklerin yanı sıra itibar, prestij ve özgüven gibi değerleri de kazandığını belirten Prof.Dr. Can, “Gelinen noktada, akreditasyon yolculuğumuz değerlendirme aşamasından da oldukça olumlu dönüşler aldı. İş Dünyası ile tam entegrasyon vizyonu ile gerçekleştirdiğimiz İş Dünyası Fakülte Danışma Kurulu, İş Dünyası sponsorluğunda kurulan Borsa Simülasyon ve ERP Laboratuvarları, dünyanın en iyi işletme okullarının inovasyon ödülleri yarışmasından art arda aldığımız iki inovasyon ödülü ve son olarak bünyemize kazandırdığımız, YÖK kanunu çerçevesinde fakülteye bağlı kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşıyan İşletme Enstitüsü fakültemizin uluslararası ve ulusal alanda tanınması ve takip edilmesinde önemli rol oynamaktadır. İşletme ve muhasebe akreditasyonu alanında dünyanın en saygın kurumu olan AACSB’de gerçekleştirdiğimiz bu adımları yakından takip etmekte ve uluslararası akreditasyon toplantılarında dünyadaki paydaşlarına örnek olarak göstermektedir” diye konuştu.


Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.