GENEL - 19 Mayıs 2018 Cumartesi 16:25

Akyazı Belediyesi faizsiz ev sahibi yapıyor

A
A
A
Akyazı Belediyesi faizsiz ev sahibi yapıyor

Akyazı Belediyesince gerçekleştiren ’Yıldız Konutları’ projesinde daireler teslim edilmeye başlandı.

Akyazı Belediyesince gerçekleştiren ’Yıldız Konutları’ projesinde daireler teslim edilmeye başlandı. 50’ye yakın dairenin satışı gerçekleştirilirken, vatandaşlar faizsiz, kredisiz, taksitle ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Akyazı’nın en büyük konut projesinde son aşamaya gelindi. TOKİ konutlarının dolması nedeniyle Akyazı Belediyesi’nin konut sorununu çözmek amacıyla Akbelde A.Ş. tarafından hayata geçirdiği ’Yıldız Konutlarında’ daireler teslim edilmeye başlandı. Akyazı şehir merkezine 5 dakika mesafede yer alan konutlar, kefilsiz, kredisiz, faizsiz, taksitle satışa sunuldu. 2+1: 120 metrekare ve 3+1: 132 metrekareden oluşan lüks daireler, 40 ve 50 bin liralık peşinatlarla satışa sunulmuştu. Konut projesinde ev sahibi olan Hasan Ceylan, Akyazı belediye Başkanı Hasan Akcan’ın uygun fiyatlı taksitle sağlamış olduğu ev sözünü yerine getirdiğini söyledi. Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Ceylan, "Başkanımızın sağlamış olduğu imkanlarla yeni dairelere sahip olduk. Bu zamanda ev sahibi olmak çok zordu. Fakat sağ olsunlar faizsiz, kredisiz, taksitle ev sahibi imkanı sağladılar. Çok mutluyuz” dedi.



"Başkanımıza çok teşekkür ederiz"


Projeden konut satın alan Hasan Memişoğlu da belediyenin ucuz fiyata taksitle kendilerini ev sahibi yaptığını belirtti. Evlerin yer, konum ve işçilik olarak çok güzel olduğunu anlatan Memişoğlu; "Ben daha önce TOKİ’den konut aldım. Şimdi oğluma aldık. Büyük imkan sağladılar. Bir miktar peşin vererek 80 aya kadar faizsiz, taksit yapılıyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" diye konuştu.



"Vatandaşımızın hizmetine sunduk"


Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan konutları gezerken daire alan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Akcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akyazı Belediyesi Akbelde Aş. Olarak Akyazı Halkına banka faizi kredisi olmadan düşük peşinatlı uzun vadeli daireleri vatandaşımızın hizmetine sunduk. TOKİ konutlarında yer kalmadığı ve kısa vadede böyle bir hizmetin yeniden gelmesinin mümkün olmadığı için Akyazı Halkına Akyazı Belediyesi şirketi aracılığıyla hizmete sunduk. Akyazı halkına hayırlı uğurlu olsun. Oldukca fazla talep oldu. Yeni pir projeye daha başlanılacak gibi gözüküyor şuanda" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 12 kişinin yaralandığı kazanın midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden de açıklama yapıldı. Kaza, saat 16.00 sıralarında Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından Akçay Baraj Gölü’ne doğa yürüyüşü gezisi düzenlendi. Gezi dönüşünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladı. Kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite öğrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan kazanın, midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Üniversiteden kazaya ilişkin açıklama Meydana gelen kazanın ardında SUBÜ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doğa yürüyüşü gezisi dönüşü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik arıza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 öğrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmıştır. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu ağır olan öğrenci ve personelimiz bulunmamaktadır. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müşahede altındaki 2 öğrencimiz kısa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 öğrencimizden birisinin kolunda kırık bulunmaktadır. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.