ÇEVRE - 08 Ağustos 2018 Çarşamba 16:38

SASKİ’den Sapanca’ya 5 kilometrelik içmesuyu altyapısı

A
A
A
SASKİ’den Sapanca’ya 5 kilometrelik içmesuyu altyapısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca’nın içmesuyu altyapısını daha nitelikli hale getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca’nın içmesuyu altyapısını daha nitelikli hale getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor.


SASKİ tarafından Sapanca’nın Dibektaş ve Uzunkum Mahalleleri’nde 5 kilometrelik içmesuyu altyapısı inşa ediliyor. Hatların tamamlanmasıyla birlikte bölgelerde yaşanan problemler son bulacak. Bu kapsamda çeşitli bölgelerde şebeke yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, “Ekiplerimiz sahada yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Dibektaş ve Uzunkum Mahallelerinde altyapıyı yeniliyoruz. Böylece bu bölgelerde sık sık yaşanan arızaların da önüne geçmiş olacağız” dedi.


İçmesuyu yatırımları, kanalizasyon hatları ve arıtma tesisleriyle Sapanca’nın altyapı geleceğini uzun yıllar garanti altına alacak önemli yatırımları hayata geçirdiklerini vurgulayan Ercan, “Mahallelerimizde de şebeke yenileme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlçemizin yüksek kesimlerinde yer alan Dibektaş Mahallesi’nde eski hatlar nedeniyle yaşanan su kaybı ve patlak gibi sorunların önüne geçmek için 3,6 kilometre, Uzunkum Mahallesi’nde ise yine eski hatların yetersizliği nedeniyle basınçla ilgili yaşanan problemlerden dolayı 1,4 kilometre olmak üzere toplam 5 kilometre uzunluğunda nitelikli içmesuyu altyapısı inşa ediyoruz. Ekiplerimizin çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte bu bölgelerdeki hatların işletme verimliliği ve vatandaşların musluklarına ulaşan suyun kalitesi artacak. Sapanca’da içmesuyuna yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-