GENEL - 20 Ağustos 2018 Pazartesi 15:50

Makedonya heyeti Erenler Belediyesini ziyaret etti

A
A
A
Makedonya heyeti Erenler Belediyesini ziyaret etti

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Makedonya heyetini ağırladı.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Makedonya heyetini ağırladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak AK Parti’nin 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Türkiye’ye gelen Makedonya heyeti kongre sonrasında Sakarya’ya gelerek Erenler Belediyesini ziyaret ettiler.



“Bayram havasında geçen bir kongre”


Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı tarafından karşılanan heyet adına konuşan Makedonya MGK üyesi Furkan Ceko, “AK Parti 6. Olağan Kongresi vesilesiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldik. Bayram havasında geçen AK Parti Kongresine katıldık. Bu vesileyle de hem daha önceki hükümette bakan olarak görev yapmış dostlarımızla görüşme imkanımız oldu hem de yeni bakanlarla da görüştük ayrıca yurt dışından katılan siyasi temsilcilerle de bir araya geldik. Ankara ziyaretimiz kısa ama verimli geçti” dedi.



“Tecrübelerinizden faydalanacağız”


Ceko konuşmasının devamında, “Ankara’dan Makedonya’ya dönüşte uzun zamandan bu yana ziyaret etmek istediğimiz ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz Erenler Belediyesi ziyaretimizi gerçekleştirmekteyiz. Hafta sonu olmasına rağmen başkanımız bizi kabul etti. Ayrıca teşekkür ediyoruz. Erenler Belediyesini Ramazan ayında Makedonya’da gerçekleştirmiş olduğu iftar programlarında daha yakinen tanıma fırsatımız oldu. Türklerin yoğun olarak yaşadığı kırsal bölgelerde iftar sofraları kurarak soydaşları ile aynı sofrada buluşan Erenler Belediye Başkanı Sayın Cavit Öztürk’e ve Başkan Yardımcısı yakın dostum kardeşim Muhammet Kıratlı’ya teşekkürü borç biliriz. Sakarya ve özellikle Erenleri yakından takip ediyoruz Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı bu bölge bizlerin yakın takibinde. Erenler Belediyesi birçok önemli ve değerli yatırımlar gerçekleştirilmiş bunları yerinde görme imkânı bulduk. İnşallah burada yaptığımız görüşmeler ve aktarılan tecrübeler bize örnek olacak. Makedonya’nın kalkınma sürecinde bu tecrübelerden faydalanacağız” diyerek Başkan Öztürk ve Başkan Yardımcısı Kıratlı’yı Makedonya’ya davet etti.



“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür”


Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Münir Kolasinac yaptığı açıklamada, “Sayın MGK Üyemiz Furkan beyle beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Cuma günü AK Parti Kongresine katılmak üzere Ankara’ya geldik. Kongreye katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadık. Kongre gerçekten bayram havasında yoğun bir katılımla gerçekleşti. Davetleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Sizlere de bizleri ağırlamanızdan dolayı teşekkür ediyor, Boşnak Partisi olarak sizleri Makedonya’da ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum”” dedi.



“Kardeşlik sofralarımızı bölgeye taşıdık”


Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Ecdat yadigarı Balkanların kardeş ülkesi Makedonya’dan can dostlarımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Makedonya Milli Güvenlik Kurulu üyesi Furkan Ceko’ya Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Münir Kolasinac’a ve Genel Sekreter Dino Drpljanin’e hoş geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ülkemize geldiler akabinde bizleri ziyaret ettiler. Balkanlar, Makedonya bizim için çok önemli bir coğrafya o bölgeyi ziyaret ederek gidip görme ve oradaki soydaşlarımız ile hasbihallerde bulunma imkânı buldum. Erenler Belediyesi olarak Makedonya Debar Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Geçtiğimiz Ramazan ayında ise Kardeşlik Sofralarımızı bölgeye taşıyarak, benim katılamadığım fakat Başkan Yardımcım Muhammet Kıratlı öncülüğünde oralardaki kardeşlerimizle iftar sofralarında buluştuk. İnşallah yakın tarihte bende kendilerini ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.