POLİTİKA - 12 Ocak 2019 Cumartesi 17:14

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Tank Palet fabrikası için konuştu

A
A
A
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Tank Palet fabrikası için konuştu

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, CHP’nin Tank Palet Fabrikasını istismar alanına dönüştürmek istediğini belirterek yaptığı açıklamada, “Sakarya kamuoyu şunu bilsin ki Sayın Cumhurbaşkanımız her alanda olduğu gibi Savunma Sanayii alanında da Türkiye’yi marka yapmaya kararlıdır” dedi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, CHP’nin Tank Palet Fabrikasını istismar alanına dönüştürmek istediğini belirterek yaptığı açıklamada, “Sakarya kamuoyu şunu bilsin ki Sayın Cumhurbaşkanımız her alanda olduğu gibi Savunma Sanayii alanında da Türkiye’yi marka yapmaya kararlıdır” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Arifiye İlçesinde bulunan Tank Palet fabrikası 25 yıllığına kiralanması resmi gazetede yayımlanmıştı. Yayımlanma sonrasında bir çok siyasi parti ve STK kiralanarak özelleşen fabrika için eylem yapmıştı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz tank palet fabrikası için konuştu.



“Çanak tutmayın”


AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada, “Üzülerek ifade etmek isterim ki Tank Palet Fabrikası, CHP’nin istismar alanına dönüştürülmek isteniyor. Sözüm ona birileri de bilerek veya bilmeyerek CHP’nin bu istismar girişimlerine maalesef çanak tutuyor. Düşünebiliyor musunuz? CHP işi gücü bırakmış 25 milletvekiliyle Sakarya’ya çıkartma yapıyor. Ey CHP şunu bil ki Sakarya’dan sana ekmek çıkmayacak ve Sakaryalı istismar girişimlerinize asla pirim vermeyecektir. Tank Palet Fabrikası, kapansın, küçülsün, çalışanları işten çıkartılsın, işlevsizleşsin diye değil, bilakis daha da büyüsün, daha da çok üretsin, daha da çok kişiye iş kapısı olsun, çok daha büyük işlere imza atsın diye uğraşıyoruz. Tank Palet Fabrikası bugün yaptığı işleri yapsın ama bununla birlikte daha fazlasını üretsin ve fazlasını geliştirsin istiyoruz. Tank Paleti kapatmak değil, bilakis Tank Paletin yaptığı işlerin yanına yenilerini koymak, az zamanda çok daha fazlasını ve çok daha gelişmişini koymak ve Türkiye’nin Savunma Sanayi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında bu ürünleri Sakarya’dan tüm dünyaya ihraç etmek ve adeta Sakarya’yı Savunma Sanayiinin Merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.



“Çalışanların sayısı artacak”


Yavuz sözlerinin devamında, “Kimse endişe etmesin; Tank Palet Fabrikasında çalışan işçilerimiz asla mağdur edilmeyecektir. Orada çalışanlarımız işten çıkartılmayacak hatta çalışanların sayısı birkaç kat daha artırılacaktır. Sakarya kamuoyu şunu bilsin ki Sayın Cumhurbaşkanımız her alanda olduğu gibi Savunma Sanayii alanında da Türkiye’yi marka yapmaya kararlıdır. Bunun için de Merkez olarak Sakarya tercih edilmiştir. Savunma Sanayi’nin Merkezi olarak Sakarya’yı tercih eden Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun ve Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: “Kadınlar her zaman baş tacı” Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de seçilen ilk kadın muhtar olan Elif Alemdar’ı tebrik ederek, kadınların baş tacı olduğunu söyledi. 2024 yerel seçimlerinde Terme Fenk Mahallesi Muhtarı olan Elif Alemdar, azaları ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ve başarı temennilerini iletti. Terme ilçe tarihinde bir ilke imza atan Elif Alemdar, ilçede seçilen ilk kadın muhtar oldu. Mahallesinde yapmak istediği projeleri anlatan Muhtar Alemdar, kadınların sosyal ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini söyledi. Muhtarlık yolunda kendisine ailesi ve çevresinin çok destek olduğunu anlatan Alemdar, “Çok güzel tepkiler geldi. 82 muhtarımın arasından tek kadın muhtar olmam gurur verici" dedi. “Kadınlar her zaman baş tacı” Kadınların her zaman baş tacı olduğunu belirten Başkan Kul, “Belediye başkanlığının güzel yanı insanlarının hayatına dokunan hizmetleri hayata geçirmek ve onların mutluğunu görmek, bu paha biçilemez bir duygu. Kadınların, çocukların tabii ki her kesimden vatandaşımızın hayatına dokunan işlere imza atmaya devam edeceğiz. Kadınlar her zaman baş tacı. Marka değeri yüksek bir Terme oluşturabilmek için de var gücümüzle çalışacağız. Bir ilke imza attınız. Bugün küçük gibi görülen bu başarı bizim için anlamı büyük. Yarınlar için de kadınların önünü açmış oldunuz. O yönden sizi kutluyorum" diye konuştu. Başkan Kul, belediye meclisinde de kadın üye sayısına da dikkat çekerek, “Yerel seçimlerde, 5’i Cumhur İttifakı, 1 tane de CHP olmak üzere 6 kadın meclis üyemiz bu dönemde Terme için çalışacak. Kadınların toplumsal yaşamadaki etkinliklerinin artması ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol oynamaları bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Sakarya Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı Sakarya’nın Karasu ilçesinde evinin bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın, yaşadığı olayı gözyaşlarıyla anlattı. Köpeklerin, beslediği kedisine saldırdığını ve kendisinin de kollarını ısırdığını söyleyen Arife Çakır, yetkililere seslenerek başıboş köpeklerin toplanmasını istedi. Olay, geçtiğimiz günlerde Karasu’nun Yalı Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde yaşandı. Evinin bahçesine giren birçok köpeğin, beslediği kedisine saldırısına engel olmak isteyen Arife Çakır, yaşadığı talihiz olayı gözyaşları içinde anlattı. Kollarından yara alan Çakır ve mahalle sakinleri, başıboş köpekler için yetkililere seslendi. “Hayvancağızın bağırması içler acısıydı” Kedisini köpeklerden kurtarmak için müdahale ettiği esnada kendisinin de saldırıya uğradığını ifade eden Arife Çakır, “Kedimin peşinden koşunca, köpekler bana da saldırdı. Kediyi ben çekiyorum, köpekler de çekiyor. Hayvancağızın bağırması içler acısıydı. Köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Kapıya çıkamıyoruz, bakkala gidemiyoruz. Çocuklar korkuyor. Hayvanların ölmesini istemeyiz ama kedilerimizi boğuyorlar, bize saldırıyorlar. Komşular da köpeklerin toplatılmasını istiyor” dedi. “Belediye hiçbir şey yapmadı” Mahalle sakinlerinden Zeki Karaman ise, “Belediyeyle birkaç sefer görüştük. Yapabilecekleri bir şeyin olmadığını söylediler. Hiçbir şey yapılmadı. Emniyeti aradık, kanuni olarak yol gösterdiler ama belediye ellerinden geleni yapacaklarını söylemelerine rağmen hiçbir şey yapmadılar. Köpekler saldırıyor. Bu hayvanlar başıboş bırakılmasın, bir yere toplansın istiyoruz” diye konuştu.