ÇEVRE - 18 Mart 2019 Pazartesi 17:00

Demokrasi Meydanı tarihi buluşmaya hazır

A
A
A
Demokrasi Meydanı tarihi buluşmaya hazır

Yenilenen haliyle ilk kez tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olan Demokrasi Meydanı’nını protokol inceledi.

Yenilenen haliyle ilk kez tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olan Demokrasi Meydanı’nını protokol inceledi.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’yla birlikte Demokrasi Meydanı’nda incelemelerde bulundu. 19 Mart Salı günü Demokrasi Meydanı’nın yenilenen haliyle ilk kez tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacağını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı huzur ve kardeşlik coğrafyası Sakarya’da büyük bir coşkuyla karşılayacaklarını dile getirdi. Toçoğlu, tüm Sakaryalıları saat 14.00’da gerçekleştirilecek tarihi buluşmaya davet etti.



Demokrasi Meydanı’nın tarihi miting öncesinde hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin vitrini konumunda olan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ismi Demokrasi Meydanı olarak değişen meydanımızda dönüşüm çalışmalarımızı başlatmıştık. Zemini yeniledik, oturma alanları ve akıllı şehir uygulamaları ile donattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Mart Salı günü şehrimizde gerçekleştireceği miting öncesinde de hazır hale getirdik. İnşallah Cumhurbaşkanımızı, Genel Başkanımızı yeni meydanımızda büyük bir coşku ile karşılayacağız. Demokrasi Meydanı yenilenen yüzüyle ilk kez Cumhurbaşkanımızın mitingine ev sahipliği yapacak. Sakarya ve hemşehrilerimiz bu büyük buluşmaya hazır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.