GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 13:58

SAÜ’de, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi

A
A
A
SAÜ’de, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi.


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen eğitime SAÜ Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Baha Kanberoğlu konuşmacı olarak katıldı. Görseller ve hikayeler aracılığıyla desteklenen eğitimde, çalışanların ve iş verenlerin alacağı tedbirler, fiziksel risk etmenleri, ‘dört M’ teorisi, sağlık ve güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanım, acil durumlar gibi konularda öğrencilere bilgilendirme yapıldı.


İş sağlığı ve güvenliğini bir kültür haline getirmek için eğitimler verdiklerini, bu eğitimlerle sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlamak istediklerini aktaran Araştırma Görevlisi Baha Kanberoğlu, “İş kazalarında ülkemiz Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer almaktadır. Bu kazaların yüzde 98’lik kısmı insanlardan kaynaklanıyor. Bunların yüzde 88’i emniyetsiz davranışlardan, yüzde 10’u işverenin güvenliğe önem vermemesinden, yüzde 2’si şanssızlık, kader gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Dikkatli ve iyi çalışarak bu iş kazalarının yüzde 98’lik kısmını engelleyebiliriz. Biz bu güvenli ortamı sağlarsak çalışanlar daha mutlu ve faydalı çalışır, böylece verimlilik artar” dedi.


Her 300 kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kanberoğlu, kaza sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Kanberoğlu, “Kaza olduktan sonra hemen kolluk kuvvetlerine haber vermek zorundayız. Ayrıca 3 gün içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bildirilmeli, meslek hastalığı durumunda da 3 gün içinde SGK’ya bildirilmelidir. Ancak meslek hastalığı daha uzun bir süreçtir. Hastalığın kanıtlanması gerekir. Bu durumların yaşanması sonucunda çalışan işverene tazminat davası açabilir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.