GENEL - 25 Mart 2020 Çarşamba 11:36

Fırıncıdan alkışlanacak hareket

A
A
A
Fırıncıdan alkışlanacak hareket

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan bir fırıncı korona virüs sebebiyle çalışmaya ara veren ve bu sebeple işsiz kalan kişilere ücretsiz ekmek veriyor.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan bir fırıncı korona virüs sebebiyle çalışmaya ara veren ve bu sebeple işsiz kalan kişilere ücretsiz ekmek veriyor.


Korona virüs salgın sebebiyle birçok sektör etkilenerek iş yerlerini geçici olarak kapatma yoluna gitti. İş yerleri kapanınca bir çok çalışanda çalışamaz duruma geldi. Sakarya’nın Akyazı ilçesi Ömercikler Mahallesi’nde fırın işleten Yener Aydın isimli fırıncı, korona virüs sebebiyle çalışmaya ara veren ve bu sebeple işsiz kalan kişilere ücretsiz ekmek veriyor. İhtiyaç sahiplerinin ise fırıncı Aydın’a ise bol bol dua etti.


20 yılı aşkın süredir fırın işlettiğini ifade eden Yener Aydın bu zor günlerde yardımlaşmanın önemli olduğunu belirterek, “Çok zorluklardan geldim. Çok çile çektim, çok aç kaldım. 20 yıldır bu işi yapıyorum her zaman yardım ediyorum. Bugün yardımlaşma günüdür. Herkes zor durumda ve bir ekmek alamayacak insanlar var. Hep beraber yarımcı olalım, bu hastalığı yenelim. İnsan aç kalınca hastalık daha çok bulaşır, önemli olan karnın tok olması ve cesareti olması, hastalığı yenmesidir" dedi.


Babasıyla birlikte sosyal projelere imza atan Uğur Aydın ise yaptığı açıklamada, "Salgın sebebiyle milletimiz sıkıntılı bir dönmede. Dışarı çıktığınızda bir maske beş lira, millet zor durumda. İnsanlar paralarının olmadığını belirterek ekmek rica ediyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu kampanyayı başlattık. İnşallah bu kampanya hayırlı olur. Hiçbir zaman zor durumda olan birine arkamızı dönmeyelim. İnşallah daha çok kişiye ulaşırız. Akyazı’da şuan tekiz, diğer meslektaşlarımızda bu kampanyaya destek verir. Her gün 100 ekmek ücretsiz dağıtıyoruz. Korona virüs salgın sebebiyle işsiz kalan vatandaşlar bu sosyal projeden faydalanabilir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.