EĞİTİM - 27 Haziran 2020 Cumartesi 14:53

Mehmet Demir İlkokulu e-twinning projesine 5 öğretmen ile katıldı

A
A
A
Mehmet Demir İlkokulu e-twinning projesine 5 öğretmen ile katıldı

Serdivan Mehmet Demir İlkokulu, pandemi süresince yüz yüze eğitimden uzak kalan ilkokul öğrencilerine yönelik olarak ‘Evde Kal Sporla Kal’ temasıyla evlerinde ebeveynlerinin kontrolünde spor yapmalarını sağlamak amacıyla Ulusal Destek Birimi tarafından kabul edilen e-twinning projesine 5 öğretmen ile katıldı.

Serdivan Mehmet Demir İlkokulu, pandemi süresince yüz yüze eğitimden uzak kalan ilkokul öğrencilerine yönelik olarak ‘Evde Kal Sporla Kal’ temasıyla evlerinde ebeveynlerinin kontrolünde spor yapmalarını sağlamak amacıyla Ulusal Destek Birimi tarafından kabul edilen e-twinning projesine 5 öğretmen ile katıldı.


Serdivan Mehmet Demir İlkokulu, pandemi sürecinde hem sağlıklı olmak için hareket etmenin önemini kavratacak hem de ebeveynleri kontrolünde evde yapılabilecek fiziksel etkinlikleri tanımalarına olanak sağlamak amacıyla ‘Evde Kal Sporla Kal’ temasıyla proje hazırladı. Öğrenciler tarafından ilgi gören ve Ulusal Destek Birimi tarafından kabul edilen e-twinning projesine, Mehmet Demir İlkokulu 5 öğretmen ile katıldı.


Projenin hedeflerinden bahseden Mehmet Demir İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ömer Çokal, “Hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitelerin yararları konusunda bilinç oluşturmak istediğimiz projede, hareketsiz yaşamın sağlığımızı olumsuz etkileyeceğini anlamalarını öğrenci ve velilerimize aktarmak istiyoruz. Yaşamın her alanında olduğu gibi ebeveynlerin kontrolünde evde de yapılabilecek sportif etkinlikler olduğunu öğrenmek ve bunları uygulamayı hedefliyoruz. Sağlıklı beslenme ve spor arasında güçlü bir bağ olduğunu kavratmak, spor ve temizlik arasında da güçlü bir bağ olduğunu kavratabilmeyi planlıyoruz” dedi.


Okul müdürü Süfyan Bilgiç ise pandemi sürecinde evde kalan çocukların basit oyunlaştırılmış fiziksel aktivitelerle hareket etmelerinin sağlanmış olacağını aktararak, “Öğrencilerimiz fiziksel aktiviteleri ve oyunları öğrenecekler. Öğrencilerimiz sağlık için hareket etmenin önemini yaparak ve yaşayarak öğrenecekler, pandemi hakkında farkındalık sağlamış olacaklar. Ebeveynleriyle birlikte yapacakları fiziksel aktivitelerle evde kaliteli zaman geçirmiş olacaklar” diye konuştu.


Yalova 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’nun kurucusu olduğu projeye İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa gibi birçok ilde bulunan okullar ve öğretmenler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.