ASAYİŞ - 19 Kasım 2020 Perşembe 23:03

Jandarma durdurduğu araçta 140 şişe sahte rakı ele geçirdi

A
A
A
Jandarma durdurduğu araçta 140 şişe sahte rakı ele geçirdi

Sakarya’nın Karasu ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan bir araçta 140 şişe sahte rakı ele geçirildi.

Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonda, H.K. isimli şahsın kullanımında olan araç Karasu ilçesi Limandere kavşağında durduruldu. Jandarma ekiplerince araçta yapılan arama kapsamında 48 adet 35 cc, 24 adet 50 cc, 48 adet 70 cc, 12 adet 100 cc ve 8 adet 150 cc olmak üzere toplamda 140 adet sahte olduğu değerlendirilen rakı ele geçirildi. Araçta bulunan H.K. ile B.A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi jandarmadaki işlemleri sonrasında serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane İkameti 2 gün eksik olunca muhtarlıktan oldu Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde seçimi kazanan mahalle muhtarının 6 aylık ikamet şartı 2 gün eksik olunca Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itiraz üzerine mazbatayı en çok ikinci oy alan adaya verdi. 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Şiran ilçesine bağlı Karaca Mahallesinde ilginç bir olay yaşandı. Karaca Mahallesinin muhtar adayı Lokman Şahin, avukatı aracılığıyla seçimi kazanan aday Volkan Yeniçeri’nin adaylık için seçimden önce en az 6 aydan beri mahallede oturma şartını sağlamadığını ileri sürerek Yüksek Seçim Kurulu’na "Tam kanunsuzluk" durumunun mevcut olduğunu ileri sürerek itiraz etti. Konuyu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu ise seçim sonuçlarına göre en çok oy alarak seçimi kazanan Volkan Yeniçeri’nin 6 aylık ikamet şartını sağlamadığından Şahin’in itirazını kabul ederek Volkan Yeniçeri’nin mazbatasının iptal ederek seçimde en çok ikinci oyu muhtar adayı olan Lokman Şahin’e mazbatanın verilmesine karar verdi. Konuya ilişkin soruları cevaplayan Şahin’in avukatı Emre Balki, 2927 Sayılı Seçim Kanunu’na göre muhtar seçilebilmek için kanunda seçim tarihinden en az 6 aydan beri o mahalle veya köyde oturmak şartının mevcut olduğunu, seçimi kazanan adayın bu şartı 2 gün ile ihlal ettiğini ve bu sebeplerle seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. YSK’nın 2927 sayılı yasanın 31. maddesine göre itirazlarını kabul ettiğini kaydeden Balki, seçimde en çok oyu alan ikinci aday olan müvekkili Lokman Şahin’in mahallenin yeni muhtarı olmasına karar verildiğini ifade etti. Benzer bir durum 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Dörtkonak köyünde meydana gelmiş, muhtarlık seçimin kazanan adayın ikamet şartını taşımadığından bahisle yapılan itiraz sonucunda 273 geçerli oyun kullanıldığı seçimde 1 oy alan Hüsnü Oğur muhtar olmuştu.
Manisa Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri eş zamanlı çalışmalarını sürdürüyor Turgutlu Belediyesi kırsal mahallelere su dolum istasyonları kazandırmaya devam ediyor. Bir yandan kent genelinde parke taşı döşeme ve tamirat çalışmaları sürdürülüyor. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını hayata geçiren Turgutlu Belediyesi tarafından çiftçilerin ve üreticilerin en büyük sorunlarından biri olan ilaç makinelerine su dolum işlemlerini kolaylıkla yapabildikleri su dolum istasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor. Avşar Mahallesine kazandırılacak olan su dolum istasyonunda zemin düzenleme çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor. Kırsal mahallelerin yanı sıra merkez mahallelerde de çalışmalarını titizlikle sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi Barboros, Mehtap, Zinnet ve Varlık Sokakta 2 bin 500 metrekarelik, Temrek Mahallesinde ise 3 bin metrekarelik parke döşeme çalışmasını gerçekleştirdi. Irlamaz, Çatalköprü ve Ören Mahalleleri ile birlikte Gündoğdu, Orta, Son ve Şen Sokakta parke tamirat çalışması ise devam ediyor. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kentimizin birçok noktasında eş zamanlı çalışmalarını yürütüyor. Avşar Mahallemize su dolum istasyonu kazandırıyoruz. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Turgutlu için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.
Balıkesir Sındırgı’da park, bahçe ve mesire alanlarında bahar temizliği Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bahar mevsimi ile birlikte, parklar, dereler, refüjler ve mesire alanları başta olmak üzere şehrin her noktasında temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sındırgı Belediyesi tarafından plan ve program dâhilinde, park ve bahçeler ile mesire alanlarının daha güzel bir görünüme kavuşturulabilmesi için bahar temizliği çalışmaları sürdürülüyor. Dere temizlikleri ile hem kötü görüntü ortadan kaldırılıyor, hem de haşerelere karşı önlem alınıyor. Bakım ve temizlik çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke taşı tamirat çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Rutin çalışmalar tadilat gerektiren sosyal donatıların bakımı, oyun gruplarının güvenle kullanılabilmesi için çalışmalar ile parkların estetik görünümlerinin yenilenmesiyle devam edecek. Tertemiz bir Sındırgı için çalışmalarını sürdürdüklerini tüm ekiplerin sahada yer aldığını belirten Sındırgı Belediye başkanı Serkan Sak “ Yeşil alanlar kentlerin akciğeridir. Halkımız için rahat ve temiz nefes alma alanı olan yeşil alanlarımız ve parklarımızın temiz olması için ekiplerimiz durmak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Çocuklarımız daha güzel alanlarda vakit geçirebilsin. Dere temizlik çalışmalarımızla birlikte aynı zamanda gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları ile vatandaşlarımızın haşerelerden uzak rahat bir yaz geçirmeleri adına çalışıyoruz. Vatandaşlarımız için çileye dönüşen alt yapı çalışmalarının yapıldığı ancak üst yapının eksik kaldığı bölgelerde de hızlı bir şekilde tamirat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha güzel bir Sındırgı için çalışıyoruz” dedi.
Balıkesir Büyükşehir, Atatürk Parkı’ndaki süs havuzunu temizledi Türkiye’nin en güzel parklarından olan Atatürk Parkı’nın görkemini korumak için gerekli tüm işlemleri yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, parkın içerisinde bulunan süs havuzunu periyodik olarak temizlemeye devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehir merkezinin en büyük parklarından 100 dönüm alan üzerine kurulu Atatürk Parkı’nın bakımını ve temizliğini titizlikle gerçekleştirmeye devam ediyor. Ağaç varlığıyla ve yeşil alanlarıyla Türkiye’nin en güzel parkları arasında gösterilen Atatürk Parkı’nın görkemini korumak için gerekli tüm işlemleri yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, parkta bulunan süs havuzunu da belirli periyotlarda temizleyerek halk sağlığı açısından uygun hale getiriyor. Bahar mevsimi dolayısıyla ağaçlardan dağılan polenlerin kirlettiği, içerisinde ördeklerin bulunduğu süs havuzu temizlenerek pırıl pırıl bir şekilde parkın güzelliğine güzellik katmayı sürdürüyor. ‘Atatürk Parkı, adına yakışır bir şekilde hizmet verecek’ Şehirdeki yeşil alan varlığını önemsediklerini ve artırmak için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin göz bebeği ve en eski parklarından biri olan Atatürk Parkı’nı adına yakışır bir şekilde vatandaşların kullanımına sunmaya devam edeceklerini ifade etti.