EĞİTİM - 22 Ocak 2021 Cuma 13:21

SAÜ’lü 5 akademisyene Üniversite-Sanayi işbirliği ödülü

A
A
A
SAÜ’lü 5 akademisyene Üniversite-Sanayi işbirliği ödülü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyelerinden 5 akademisyen, Sakarya Teknokent Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında ödül aldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyelerinden 5 akademisyen, Sakarya Teknokent Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında ödül aldı. Akademisyenlerin ödülleri törenle taktim edildi.


SAÜ’lü 5 akademisyen, Sakarya Teknokent Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında düzenlenen Ödül Töreninde plaketlerini aldı. Sakarya Teknokent’te düzenlenen ödül törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Teknokent Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş ile SAÜ’lü ve SUBÜ’lü akademisyenler katıldı.


Açılış konuşmaları ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, ödül töreninin üniversite-sanayi işbirliği açısından güzel bir aşama olduğunu belirterek, “Özellikle çalışmaları öne çıkan akademisyenlerimizin biraz daha görünür olması, yönetimlerin de onları takip ve takdir ettiğinin sinyallerini vermesi açısından bu ödül töreni önemli. Salgın gibi olağanüstü dönemlerde ümitsizlik de ortaya çıkıyor. Ancak her zaman yapılabilecek şeyler var. Sakarya Teknokent’in de son yıllardaki performansı son derece arttı. Sakarya Teknokent’in doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmış olması, iyi yönetildiğine ve çarkların döndüğüne yönelik iyiye işaret. Bu doluluk oranının içinde biliyoruz ki hem akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin şirketlerinin sayıları artıyor hem de cirolarda artma oluyor. Bu da güzel bir gelişme” dedi.



Yeteneklerimiz sektör tarafından daha çok görülecek


Sakarya Teknokent’in diğer teknokentler arasında önemli bir yeri olduğuna işaret eden Savaşan, “Üniversite olarak başta Sakarya’daki sektörler olmak üzere Türkiye’deki tüm sektörlere açılma iddiasını taşıyoruz. Cihaz envanterini ortaya çıkardık ve herkesin bilgisine açtık. Yapılan bu ve benzer çalışmalarla yeteneklerimiz sektör tarafından daha çok görülecek. Bizim kendimizi ve yeteneklerimizi çok fazla zahmet çekmeden iş dünyasına gösterebilmemiz lazım. Bunun için de altyapı çalışmaları ihmal edilmeden tamamlanmış oldu. Bundan sonra çok daha etkin işbirlikleri olacaktır. Ticarileşme ve patentleşme alanında da hızla ilerlememiz lazım. Hacim ve sayının da artması gerekiyor. Akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarının daha da ileriye taşınması konusunda biz de kendilerine gerekli desteği vermekle mükellefiz” diye konuştu.



2022’nin Nisan ayında ilk İHA’mızı ve döner kanadımızı uçurmayı planlıyoruz


Prof. Dr. Şakir Görmüş, Teknokent’in hedeflerine yönelik çalışmalarına devam ettiğine değinerek, “Şu anda akademisyenlerimizden ayrı şekilde Teknokent olarak yürüttüğümüz 4 adet proje var. Bunlardan bir tanesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da kabul edilen, yaklaşık 1 buçuk milyon liralık ‘Nitelikli İşgücü ve Girişimci Merkezi’ projesi. 2019 yılında SODEP projesi tek kabul edilen projeydi. Bunu Nisan ayında faaliyete geçireceğiz. SAÜ Mezunlar Derneği ile beraber uzay ve havacılık alanında prototip merkezi olacak bir projemiz var ve bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. 2022’nin Nisan ayında ilk İHA’mızı ve döner kanadımızı uçurmayı planlıyoruz. Bunları da aynı zamanda ticarileştirmeyi düşünüyoruz. Yerlileştirme ve raylı sistemler ile ilgili projelerimiz, Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi” şeklinde konuştu.



Pandemiye rağmen performansımızı yüzde 40 artırmış durumdayız


Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında çeşitli kurumlarla ve akademisyenlerle işbirliklerini genişlettiklerine işaret eden Görmüş, “Akademisyenlerimizle de yakın çalışma içerisindeyiz ve bunun meyvelerini almaya başladık. Bu töreni de bu yüzden yapıyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinde 2 yıl önceye göre 2020’de dahil olarak pandemiye rağmen performansımızı yüzde 40 artırmış durumdayız. Özellikle kadın akademisyenlerimizin de bunda aktif rol oynaması bizi sevindirmiştir” ifadelerine yer verdi.



Teknokentler de pandemiye rağmen çalışmalarını artırarak sürdürüyor


SUBÜ Rektörü Sarıbıyık ise üniversite-sanayi işbirliğinde teknokentlerin olmazsa olmazlar arasında olduğunu belirterek, “Sakarya Teknokent’te güzel çalışmalar yapılıyor ve devam ediyor. Teknokentler de pandemiye rağmen çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Özellikle imalat ile ilgili sektörlerde üniversite işbirlikleri artıyor. Bu ödüller de teşvik anlamı taşıması açısından önemlidir” dedi.



Gerçekleşen konuşmaların ardında ise SAÜ Mühendislik Fakültesinden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sakin Zeytin, Gıda Mühendisliği bölümünden öğretim üyeleri Prof. Dr. Zehra Ayhan ve Doç. Dr. Dilek Angın, Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ödül ve plaketlerini aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsunspor, genç oyuncu havuzunu Türkiye’ye yayıyor: 55 futbol okulu açacak SAMSUN (İHA) – Futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulama ve dönem başlatan Samsunspor, ilk etapta açacağı 55 yeni futbol okulu ile ülke genelindeki yetenekleri Türk futboluna kazandıracak. Samsunspor Futbol Okulları, Türkiye’de futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya ve yeni döneme başlıyor. Bu kapsamda akademi bünyesinde, “Spor Yapmayan Çocuk Kalmasın Projesi” ile Samsunspor ismini Türkiye’nin ve Avrupa’nın her bir noktasına taşımak, çocuklara sporu sevdirmek, sağlıklı ve spor kültürüyle büyümüş nesiller yetiştirmek amacıyla yurt genelinde futbol okulları açmak için çalışmalara başladı. "Yetenekli sporcular Samsunspor bünyesine katılacak" Futbol okulları yapılanması süreci hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Akademisi Koordinatörü Savaş Serdar, “Özkaynak sisteminden A takıma kadar uzanacak olan sporcu gelişim modelinde, önce Türkiye ve sonrasında da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyetlerde bulunacak futbol okulları yapılanması için start verdik. Ülkemizin ve Avrupa’nın hemen her yerinde, bilimin ışığında 6-14 yaş grubu sporcuların gelişimlerine katkı sağlayarak çeşitli turnuva ve kamp organizasyonları ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel olarak etkileşim içerisinde bulunacakları bir yapının oluşmasını hedefledik. Bunun yanında, doğal yetenekli sporcuların tespitinin yapılması ve takip edilmesi sonrasında Türkiye’nin sayılı akademi tesislerine sahip olan kulübümüz bünyesine katılmalarını amaçlıyoruz” dedi. Serdar ayrıca futbol okullarının Avrupa ve ülke genelinde yapılanma sürecini yürütecek olan Doğan Mermer’i "Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni" olarak kadrolarına kattıklarını ifade etti. "Projede ’antrenman bankası’ ve ’oyuncu değişim programı’ gibi birçok yeni uygulama yer alıyor" Yeni yapılanma hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni Doğan Mermer ise, “Projemiz ilk aşamada 5 yıllık. Proje içerisinde ‘antrenman bankası’ diye bir uygulamamız var. Buradan ülkedeki tüm antrenörler ücretsiz olarak faydalanıp, modern futbolda kullanılan antrenman metotlarını kendi sporcularına yaptırabilecekler. Ayrıca yine projemizde ‘uluslararası değişim programı’ uygulamamız da var. ‘Samsunspor Intarnational Player X Change’ ile anlaşmalı olduğumuz Genk ve Toulouse takımlarının futbol okullarına 1 haftalık oyuncu gönderip, onlardaki oyuncuları da 1 haftalığına akademimizde misafir edeceğiz. Böylece hem bizim sporcularımız yabancı ülkede o antrenmanları alacaklar hem de yabancılar bizim antrenmanlarımızda idman yapacaklar. İlk baştaki hedefimiz 55 futbol okulu açmak. Önce Samsun’daki ilçeleri tamamlayıp, sonra diğer iller de de futbol okulu açacağız. Amacımız, Türk futboluna sayısız yıldız kazandırmış Samsunspor’a Türkiye’nin her yerinden yetenekli oyuncu kazandırmak. Ayrıca Samsunspor’u tüm Türkiye’de temsil edip, geniş oyuncu havuzundan yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak için böyle bir yola başvurduk” diye konuştu.
İzmir 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Çeşme - İzmir etabını Tobias Andersen kazandı 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 125.4 kilometrelik Çeşme-İzmir etabını DSM-Firmenich PostNL Takımı’ndan Danimarkalı Tobias Andersen, 2 saat 50 dakika 58 saniyelik dereceyle kazandı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’nin 7. etabına 25 takımdan, 175 bisikletçi katıldı. Etabın başlangıcı Çeşme Kalesi’nden verildi. Yarışın bu etabında bisikletçiler; Çeşme Kalesi’nden, sırasıyla Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır’a ulaşıp oradan Urla-Barbaros köyüne, Urla, Nardılere ve Balçovadan geçerek, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan devam etti. Daha sonra Konak, Baraklı Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yalı Caddesi’ne girerek Karşıyaka İskelesi’nde yarışın bitişini gerçekleştirdi. Q36.5 takımından James Whelan ve Beykoz Belediyespor’dan Natnael Berhana, bitiş çizgisine 98 kilometre kala hızını artırdı. Yarışın son virajında yaşanan kaza nedeniyle birçok sporcu düştü. Yarışı 2 saat 50 dakika 58 saniye sürede tamamlayan DSM-Firmenich PostNL takımından Danimarkalı bisikletçi Tobias Andersen günü galibiyetle noktaladı. İkinciliği Tarteletto-Isorex takımından Timothy Dupont, üçüncülüğü ise Polti Kometa takımından Manuel Penalver aldı. Yarışmacılara ödülleri verildi Günü dereceyle bitiren yarışmacılar arasından birinci olan Andersen’e ödülü, İzmir Valisi Süleyman Elban takdim etti. İkinci Timothy Dupont ise ödülünü önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan, üçüncü Manuel Penalver da İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’dan aldı. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarın 8. ve son etabı İstanbul’da yapılacak.