ÇEVRE - 25 Şubat 2021 Perşembe 15:39

Vektörlerle mücadele devam ediyor

A
A
A
Vektörlerle mücadele devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi vektörlerle mücadeleye devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi vektörlerle mücadeleye devam ediyor. Kışlak mücadelesi kapsamında başlayan çalışmalarda hastalık taşıyan sineklerin ve haşeratların kışı geçirmek için saklandıkları kanal ve kanalizasyonlar ekipler tarafından ilaçlanıyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi vektörlerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Şehir genelinde ara vermeden dezenfekte çalışmalarına devam eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri vektörlere karşı da kışlak mücadeleye başladı. Kanal ve kanalizasyon sistemlerinde ilaçlama yapıldığını belirtilirken havaların ısınmasıyla ekip sayısının daha da artırılacağı dile getirildi.


Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Sivrisinek, karasinek ve kemirgenler olmak üzere tüm vektörlerin alanlarını tespit ediyor, gerekli müdahalede bulunuyoruz. Vektörlere karşı etkin bir çalışma içerisindeyiz. Yaptığımız ilaçlamalarda çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyecek biyolojik ilaçlar kullanıyoruz. Kış dönemi dezenfeksiyon ve vektörlerle mücadele birimimizin ekip sayısı yaz döneminde artırılarak, tüm ilçelerimizde dezenfeksiyon ve vektörlerle mücadele kapsamında larva mücadelesini de yapacağız. Sivrisineklerin üreme alanları olan durgun su birikintilerinde, kanallarda, fosseptiklerde ve göletlerde, hamamböceği ve karasinek üreme alanları olan kanalizasyon ve organik atıkların toplandığı alanlarda ilaçlama çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.