ASAYİŞ - 27 Ocak 2012 Cuma 17:33

9 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN ADAMIN KATİLİ ÖZ OĞLU ÇIKTI

A
A
A
9 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN ADAMIN KATİLİ ÖZ OĞLU ÇIKTI

Sakarya’da, 2003 yılında tarlada çalıştığı esnada sırtından vurularak öldürülen İlyas Kuru’nun oğlu tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Çıkarıldığı mahkemede 36 yıl ceza alan baba katili Yunus Kuru, gözaltına alınana kadar babasının katilinin bulunması için ailesiyle çaba sarf etmişti.
Kanları donduran olay, 17 Kasım 2003 günü Sakarya’da yaşandı. Adapazarı İlçesi Yeşilyurt köyünde traktörü ile işçilerinin çalıştığı marul tarlasına giden İlyas Kuru (58), sırtından arkadan av tüfeği ile öldürülmüştü. Daha sonra yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu suç faili ve suç delili ele geçirilemeyince dava faili meçhul olarak tozlu raflarda yerini almıştı.
Olaydan 7 yıl sonra Sakarya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığınca özel bir ekip oluşturularak dosya yeniden ele alındı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde titiz bir çalışma gerçekleştiren jandarma ekipleri, öldürülen İlyas Kuru’nun aile içi geçimsizlik yaşadığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ölen adamın oğlu Yunus Kuru (40) ile tekrar görüşen jandarma ekipleri, oğul Kuru’nun çelişkili ifadeleri üzerine gözaltına aldı. Daha sonra serbest bırakılan Yunus Kuru’ya yönelik incelemesine devam eden ekipler delilleri titiz bir şekilde birleştirmeye devam etti.
Bir süre sonra Kuru’yu tekrar gözaltına alarak tanıklarla çapraz sorguya alan jandarma ekipleri soruşturmanın sonunda Yunus Kuru’yu adli makamlara gönderdi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yunus Kuru’nun davası geçen günlerde sonuçlandı.
Mahkeme heyeti, Yunus Kuru’yu babasını öldürmek suçundan 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Kuru’nun avukatları karara itiraz ederken, dava temyiz için Yargıtay’a gönderildi.
Yunus Kuru, 2010 yılında babasını öldürmek suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra İHA muhabirine, "Ben babamın katili değilim. Ben de 7 yıldır katil veya katillerin bulunmasını istiyorum. Babam sebze ticareti ile uğraşıyordu. 7 yıl önce tarlada öldürüldü. Olay 7 yıldır aydınlatılmadı. Ben de katil veya katillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum. Babamı öldürdüğümü iddia edenlerle mahkemede hesaplaşacağım. Madem dosya açıldı, bu olay bir an önce çözülsün. Benim gözaltına alınmama sebep
olan yeni şahitler, 7 yıl boyunca niye ortaya çıkmadılar? Bu olayı benim üzerime yıkmaya neden çalışıyorlar, anlayamadım" demişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.