YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 18:56

Serdivan Belediyesi’nin Geleneksel Aşure Etkinliği Sosyete Pazarında Yapıldı

A
A
A
Serdivan Belediyesi’nin Geleneksel Aşure Etkinliği Sosyete Pazarında Yapıldı

Serdivan Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği aşure etkinliği bu yıl da sosyete pazarında yapıldı.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen aşure dağıtımına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan İlçe Kaymakamı Ramazan Şahin, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Alişan, Serdivan İlçe Müftüsü Aşır Durgun, Serdivan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Ak Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehima Kaya, Serdivan Belediyesi Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Serdivan İlçe Müftüsü Aşır Durgun’un yaptığı dua sonrasında aşure dağıtımına başlandı.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın kendi elleriyle ikram ettikleri aşure etkinliği güzel görüntülere sahne oldu. Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri aşure etkinliğinin manevi hazzını tüm vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını söyleyen Başkan Alemdar, “Aşure; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, sevginin ve hoşgörünün ayrı bir anlam kazandığı gündür. Güzelliklerimizi ve değerlerimizi paylaşmak adına düzenlediğimiz etkinliğimizde bizlerle beraber olan Sayın Valimiz Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu başta olmak üzere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar aşure etkinliğinden sonra pazar esnafıyla ve vatandaşlarla sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.